IONIQ η ειδική μάρκα της Hyundai για ηλεκτρικά οχήματα

- Advertisement -

Η Hyundai Motor Company ανακοίνωσε χθές την κυκλοφορία της νέας ειδικής μάρκας IONIQ αφιερωμένη στα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο ως ηγέτης στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Με τη νέα εταιρεία που θα φέρει την επωνυμία IONIQ, η Hyundai στοχεύει να προσφέρει πελατοκεντρικές εμπειρίες EV με επίκεντρο τις συνδεδεμένες λύσεις τρόπου ζωής, σύμφωνα με το όραμα της Hyundai για το «Progress for Humanity».

Η Hyundai Motor θα αξιοποιήσει την κορυφαία κατασκευαστική τεχνογνωσία της σε EV για να παρουσιάσει τρία νέα ειδικά μοντέλα τα επόμενα τέσσερα χρόνια με πιο καινοτόμα μοντέλα να ακολουθήσουν. 

Στις αρχές του 2021 θα παρουσιαστεί το IONIQ 5, ένα μεσαίου μεγέθους EV CUV βασισμένο στην ιδέα «45» Τα μοντέλα IONIQ EV θα κατασκευαστούν στην πλατφόρμα E-GMP

Η δημιουργία της μάρκας IONIQ ανταποκρίνεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη ζήτηση της αγοράς και επιταχύνει το σχέδιο της Hyundai να ηγηθεί της παγκόσμιας αγοράς EV. 

Για να εκπληρώσει την αποστολή της μάρκας IONIQ, η Hyundai θα συνδυάσει τις τρέχουσες δυνατότητες EV, όπως εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, ευρύχωρο εσωτερικό και τροφοδοσία μπαταρίας, με μελλοντικές καινοτομίες που συνδυάζουν σχεδιασμό, τεχνολογίες και υπηρεσίες για ενσωμάτωση εντός και εκτός αυτοκινήτου εμπειρίες αυτοκινήτων για ένα απρόσκοπτο ταξίδι.   

«Η μάρκα IONIQ θα αλλάξει το παράδειγμα της εμπειρίας των πελατών της EV», δήλωσε ο Wonhong Cho, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Global Hyundai Motor Company. «Με μια νέα έμφαση στη συνδεδεμένη ζωή, θα προσφέρουμε ηλεκτροφόρες εμπειρίες αναπόσπαστες με έναν οικολογικό τρόπο ζωής».  

Αναγέννηση του IONIQ 

Η Hyundai εισήγαγε για πρώτη φορά τον όρο IONIQ, ο οποίος συντήκεται «ιόν» και «μοναδικός», όταν ανακοίνωσε το Project IONIQ, ένα μακροπρόθεσμο έργο έρευνας και ανάπτυξης που επικεντρώνεται στην φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα. Με βάση το έργο, η Hyundai εισήγαγε το 2016 ένα όχημα με το όνομα IONIQ, το πρώτο και μοναδικό μοντέλο στον κόσμο που προσφέρει μια επιλογή από τρεις ηλεκτρικές επιλογές κινητήρα – υβριδικό ηλεκτρικό, plug-in υβριδικό και μπαταρία ηλεκτρικό – σε έναν τύπο αμαξώματος. Τώρα, το IONIQ αντιπροσωπεύει την αυξανόμενη δέσμευση της Hyundai για την αειφορία και την καινοτομία και θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας για καθαρή κινητικότητα. 

Η μάρκα IONIQ σχεδιάστηκε για να συγχωνεύσει την κινητικότητα που αλλάζει τη ζωή με την περιβαλλοντική απόδοση και μέχρι στιγμής έχει συμβάλει στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προόδου. Το IONIQ θα συνεχίσει να δημιουργεί μια νέα ισορροπία στην καθαρή κινητικότητα που συγχρονίζει τα οικολογικά προϊόντα μέσα σε ένα οικοσύστημα λύσεων τρόπου ζωής που φέρνει συνδεδεμένη ζωή σε μια νέα γενιά.   

Η Hyundai θα λανσάρει μια σειρά EV με αριθμητική ονομασία κάτω από τη νέα μάρκα, με τους ζυγούς αριθμούς που χρησιμοποιούνται για τα sedan και τους περίεργους αριθμούς για τα SUV.  

Το πρώτο μοντέλο με το εμπορικό σήμα IONIQ θα είναι το CUV μεσαίου μεγέθους IONIQ 5 που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021. Το IONIQ 5 βασίζεται στην ιδέα EV ’45’, την οποία παρουσίασε η Hyundai στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (IAA) 2019 στη Φρανκφούρτη ως φόρος τιμής. στο πρώτο του πρωτότυπο αυτοκίνητο. Οι σχεδιαστές του IONIQ 5 εμπνεύστηκαν από το παρελθόν και το ενσωμάτωσαν με πρωτοποριακά pixel αιχμής, ένα μοναδικό στοιχείο σχεδίασης που οι σχεδιαστές της Hyundai θα συνεχίσουν να ενσωματώνουν στα μελλοντικά μοντέλα IONIQ. 

Το 2022, η Hyundai θα παρουσιάσει το sedan IONIQ 6, το οποίο βασίζεται στην τελευταία ιδέα της εταιρείας EV ‘Prophecy’, που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο, ακολουθούμενο από το IONIQ 7, ένα μεγάλο SUV στις αρχές του 2024. Ο εμβληματικός εξωτερικός σχεδιασμός του Prophecy χαρακτηρίζεται από την αεροδυναμική σιλουέτα του με τέλειες αναλογίες. 

Ομοίως, τα σχέδια οχημάτων IONIQ θα έχουν ένα κοινό θέμα «Timeless Value». Τα οχήματα θα εμπνευστούν από προηγούμενα μοντέλα, αλλά θα είναι μια γέφυρα για το μέλλον. 

Πλατφόρμα EGMP 

Τα μοντέλα της μάρκας IONIQ θα τοποθετηθούν σε μια Ηλεκτρονική Παγκόσμια Πλατφόρμα, γνωστή ως E-GMP, η οποία θα επιτρέψει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και την άφθονη γκάμα οδήγησης. 

Η πλατφόρμα ειδική για EV θα επιτρέψει στη Hyundai να επαναπροσδιορίσει το εσωτερικό του οχήματος ως «έξυπνο χώρο διαβίωσης» με εξαιρετικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, ασύρματη συνδεσιμότητα και μοναδικά χαρακτηριστικά.

Στρατηγική 2025 

Η Hyundai Motor Group ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο όμιλος στοχεύει να πουλήσει 1 εκατομμύριο μονάδες ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας και να πάρει 10% μερίδιο για να γίνει ηγέτης στον παγκόσμιο τομέα EV έως το 2025. 

Σύμφωνα με τη στρατηγική 2025, η ίδια η Hyundai Motor Company στοχεύει να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων έως το 2025, με 560.000 πωλήσεις BEV εκτός από τις πωλήσεις FCEV. Η κυκλοφορία της μάρκας IONIQ αφιερωμένη στα μοντέλα EV ενισχύει τη δέσμευση της εταιρείας για καθαρισμό της κινητικότητας και αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη μετατροπή της ως παρόχου λύσεων έξυπνης κινητικότητας με λύσεις μηδενικών εκπομπών.

London Eye Event: Εκστρατεία IONIQ 

Η Hyundai γιόρτασε το λανσάρισμα του IONIQ μετατρέποντας το London Eye σε ένα τεράστιο γράμμα «Q» χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά φώτα λίγο πριν από το επίσημο άνοιγμα του διάσημου αξιοθέατου.

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη εκδήλωση της καμπάνιας “I’m in Charge”, η οποία προωθεί την ενδυνάμωση του περιβάλλοντος και τον διαφορετικό τρόπο ζωής μέσω του IONIQ.

Με την κατά τα άλλα πολυσύχναστη πόλη του Λονδίνου να έχει σταματήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η Hyundai φέρνει νέα ενέργεια στην πόλη φωτίζοντας και γυρίζοντας ξανά ένα από τα πιο εικονικά αξιοθέατα.

Ανακοινώνοντας την άφιξη του IONIQ, η ελαφριά εγκατάσταση της Hyundai σηματοδοτεί μια νέα εποχή ηλεκτροκίνησης που θέτει τους πελάτες στο επίκεντρο.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -