Ισχυρή αναγνώριση του motorsport οι τρείς αγώνες F1 στην Ιταλία

- Advertisement -

Η Ιταλία ήταν μια από της πρώτες χώρες που δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊου και θρύνησε αρκετά θύματα. Ο Covid-19 αναστάτωσε τα πάντα στο πλανήτη και σε ολόκληρο το οικοδόμημα του αθλητισμού που περιλαμβάνει και τον μηχανοκίνητο.

Στην χώρα τον «τρικολόρε» βρήκαν όμως τις λύσεις και τις δυνάμεις και δείχνουν το δρόμο στην επιστροφή στην ομαλότητα με την διοργάνωση αγώνων. Απλά να αναφέρουμε ότι αυτές τις μέρες η πρωτεύουσα της Ρώμης φιλοξενεί τον εναρκτήριο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι.

during the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale di Monza on September 11, 2011 in Monza, Italy.

Η Ιταλία είναι μια χώρα με παρόδοση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και φέτος θα φιλοξενήσει τρείς αγώνες Formula 1 που αποτελεί μια «ισχυρή αναγνώριση» διαφόρων ιδιοτήτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας δήλωσε ο Πρόεδρος της ACI.

Η χώρα φιλοξενεί πάντα ένα Grand Prix που πραγματοποιείται στην Monza. Ωστόσο με την πανδημία του κορονωϊού και την ακύρωση ή την αναβολή μιάς σειρά από αγώνων μετά από συνομιλίες με την Liberty Media θα αναλάβουν την διοργάνωση ακόμη δυό αγώνων στην Ιταλία.

Ηταν γνωστό εδώ και βδομάδες ότι θα πραγματοποιηθεί και το Grand Prix της Τοσκάνης που θα γίνει στην πίστα του Mugello που αποτελείκαι την έδρα της Scuderia Ferrari. Τα ευχάριστα όμως ήρθαν πρόσφατα καθώς επισημοποιήθηκε ότι στην ιταλία θα γίνει και το Grand Prix Emilia Romagna που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα της Imola.

O Angelo Sticchi Damani του Automobile Club d’italia δήλωσε ότι αυτό αποτελεί απόδειξη αναγνώρισης του ιταλικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. « Είναι ένα σημαντικό ορόσημο και μια ισχυρή αναγνώριση των οργανωτικών ιδιοτήτων και την ιστορίας του ιταλικούμηχανοκίνητου αθλητισμού» δήλωσε ο πρόεδρος της ACI σύμφωνα με δημοσιεύματα του insideracing.com

« Η απόφαση της FIA και της ομάδας της Formula 1 να συμπεριληφθείένας αγώνας στην πίστα Enzo e Dino Ferrari στο ημερολόγιο του 2020, μετά από αυτούς που έχουν ήδη προγραμματιστεί στην Monza και στο Mugello, είναι ακόμη μια επιβεβαίωση της ποιότητας της εργασία που γίνεται από την ACI  όλα αυτά τα χρόνια».

Ενώ η πίστα στο Mugello δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ έναν αγώνα F1, πίστα της Imola έχει να προσφέρει αρκετή ιστορία με 26 διοργανώσεις αγώνων που ήταν συνήθως γνωστό ως το Grand Prix του Αγίου Μαρίνου. «Φυσικά αυτή η απόφαση είναι επίσης αναγνώριση της ιστορία στην Imola που για 20 χρόνια έχει γράψει θεμελιώδεις σελίδες του επικού πρωταθλήματος της F1” πρόσθεσε.

«Είναι μια εξαιρετική απόδοση που ανταμείβει τις τεχνικές ιδιότητε της εγκατάστασης και τις μεγάλες δεξιότητες αυτών που εργάζονται εδώ και χρόνιια».

Ενώ διάφορα έθνη έχουν φιλοξενήσει δυό αγώνες σε μια σεζόν η ιταλία θα είναι η πρώτη που θα πραγματοποιήσει τρείς αγώνες στην χώρα εντός αυτής της περιόδου.

«Αυτός ο ορισμός, επομένων οδηγεί σε τρείς αγώνες που θα γίνουν για την κορωνίδα των αγώνων στην Ιταλία, ένα απόλυτο ρεκόρ για την χώρα μας και μια μοναδική υπόθεση στον κόσμο που πιστοποιεί την υψηλή ποιότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και του συστήματος της χώρας μας. Στην πραγματικότητα είμαστε οι μόνοι στο κόσμο που έχουμε εγκριθεί τρείς πίστες για να φιλοξενήσουν αγώνες της Formula 1 του κορυφαίου τμήματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού»,

Το Grand Prix Mugello το δεύτερο από τους τρείς αγώνες στην Ιταλία θα σηματοδοτεί επίσης τον χιλιοστό αγώνα για την Ferrari στο άθλημα. Οπότε σε εκείνο τον αγώνα που θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου αμέσως μετά από τον αγώνα στην Monza στις 6 Σεπτεμβρίου να περιμένουμε και διάφορες εκδηλώσεις. Ο τελευταίο αγώνας στην Imola στις 31 Οκτωβρίου θα είναι ένα διήμερο σαββατοκύριακο.

ΠΗΓΗ: insideracing.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -