Καταστροφικό πλήγμα για τον Thierry Neuville

- Advertisement -

Τεράστιο πλήγμα για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και του αγώνα Thierry Neuville που στην εναρκτήρια σημερινή ειδική του Ράλι Τουρκίας αντιμετώπισε πρόβλημα καθώς έσπασε η μπροστινή αριστερή ανάρτηση με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο.

Ο Βέλγος οδηγός Neuville, ο οποίος με το τέλος της χθεσινής πρώτης μέρας ήταν μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου από τον Sébastien Ogier, σκόνταψε στο τέλος της ειδικής διαδρομής Yeşilbelde των 34,24χλμ με σπασμένη μπροστινή αριστερή ανάρτηση στο Hyundai i20.

Ήταν σχεδόν 8 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τον Ogier στο σημείο των 22 χλμ. Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα σταμάτησε άνοιξε το καπό άμεσα το έκλεισε και συνέχισε για την ολοκλήρωση της διαδρομής υποχωρόντας 3 λεπτά 30 δευτερόλεπτα στο τέλος της διαδρομής. Το βλέμμα της απογοήτευσης κυριαρχούσε στο πρόσωπό του και έλεγε περισσότερα από τα λόγια που ανέφερε: “Κάτι έχει σπάσει. Δεν χτυπήσαμε τίποτα. Δεν ξέρω, είμαι άτυχος, πραγματικά άτυχος », ήταν τα μόνα λόγια που μπόρεσε να αναφέρει ο Βέλγος.

Ο Neuville και ο συνοδηγός του Nicolas Gilsoul εργάστηκαν στο αυτοκίνητο, αλλάζοντας τμήματα της ανάρτησης από το πίσω αριστερό για να ταιριάζουν στο μπροστινό μέρος. Ο στόχος ήταν να οδηγήσουν στην επόμενη ειδική, ενώ οι μηχανικοί στο σέρβις ανέλυαν τις ζημιές προτού αποφασίσουν εάν πρέπει να συνεχίσουν.

Ο Ogier ήταν ταχύτερος κατά 22,5 δευτερόλεπτο στο Ford Fiesta του για να περάσει στην πρωτοπορία με 25,5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Andreas Mikkelsen.

“Είναι μέρος του παιχνιδιού”, δήλωσε ο Ogier για το πρόβλημα του Neuville. “Νομίζω ότι είχα μια καλή ειδική, αλλά αγωνίζομαι για να κερδίσω τον αγώνα. Το φαινόμενο καθαρισμού του δρόμου είναι πολύ μεγάλο σήμερα, γι ‘αυτό είναι καλό να βρίσκεσε στο πίσω μέρος της ειδικής. “

Ο Ott Tänak ήταν ο δεύτερος ταχύτερος στοToyota Yaris, 0.7 δευτερόλεπτα μπροστά από το Mikkelsen. Ο Εσθονός ήταν ένας από τους δύο οδηγούς που έπαιζαν για να επιλέξουν μόνο ένα εφεδρικό τροχό για τις τρεις πρωινές ειδικές. Ήταν κίνδυνος;

“Δεν το νομίζω. Είναι πολύ πιο ομαλή σήμερα η διαδρομή, ο δρόμος έχει μια σκληρή βάση. Θέλουμε να πιέσουμε, αλλά είναι ακόμα αρκετά δύσκολο και δεν έχω ακόμα πλήρη έλεγχο του οχήματος », δήλωσε ο Tänak.

Τρίτος ταχύτερος στην ειδική με 8.2 δευτερόλεπτα διφορά από τον τρίτο τοποθετημένο συμπαίκτη του ο Jari-Matti Latvala, ο οποίος παραπονέθηκε ότι το Yaris δεν ανταποκρινόταν. Ο Φινλανδός επίσης απενεργοποίησε εν συντομία το αντι-lag σύστημα του αυτοκινήτου του.

Ο Mads Østberg αποχώρησε με το Citroën C3 με προβλήματα στο turbo, ενώ ο Esapekka Lappi είχε μια περιστροφή για να σταματήσει για λίγο με το Yaris. Ο Craig Breen έχασε άλλα 20 δευτερόλεπτα μετά από άσχημο πάτημα ενός σημειώματος ρυθμού και πλησίασε μια δεύτερη στροφή με τέταρτη ταχύτητα για να του γυρίσει το C3 του.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -