Καθαρό προβάδισμα Pajari στην WRC 3

- Advertisement -

Μόνο αν το θελήσει ο ίδιος ή αν γυρίσουν όλα ανάποδα έχει την πιθανότητα να χάσει τη νίκη στο Ράλι Κροατίας στην κατηγορία WRC 3  ο Sami Pajari καθώς έχει προβάδισμα που ξεπερνά τα 14 λεπτά με την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας στον ασφάλτινο 3ο αγώνα της φετινής χρονιάς.

Ο 20 χρόνος Φινλανδός οδηγός με συνοδηγό τον Enni Malkonen στην κατηγορία που όλα τα πληρώματα τρέχουν με Ford Fiesta Rally 3, κέρδισε και τις 8 ύπουλες ειδικές που περιλάμβανε η μέρα καθώς οι βροχές τις έκαναν πολύ ολισθηρές και σε συνδιασμό με την ομίχλη τις λάσπες και τις πέτρες που άφηναν τα προπορευόμενα αυτοκίνητα αύξαναν ακόμη περισσότερο το βαθμό δυσκολίας.

Τίποτα από όλα αυτά δεν στάθηκαν εμπόδιο στο πλήρωμα που επέστρεψε πίσω στο Zagreb με προβάδισμα 14 λεπτων και 17,8 δευτερολέπτων από τον ανταγωνιστή του Zoltan Laszlo.

“ Δεν είχα εμπιστοσύνη το πρωί, δήλωσε ο Pajari με την ολοκλήρωση της μέρας, υπήρχαν τόσο πολλά λασπώδη κομμάτια και απλά δεν ένιωθα πολύ σίγουρος στο τιμόνι» για να συνεχίσει «Απεύφευγα τις μεγαλύτερες πέτρες και δεν είχα καμιά απώλεια σε τρυπήματα ελαστικών οπότε στην πραγματικότητα αυτό δεν ήταν κακό. Πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο τέμπο και να διαχειριστούμε σωστά το προβάδισμα που έχουμε. Ο αγώνας έχει ακόμη αρκετό δρόμο», πρόσθεσε.

Ο τοπικός ήρωας της Κροατίας Ivica Siladic είναι τρίτος γενικής με 1 λεπτό και 31,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Laszlo έχοντας όμως το αντίστοιχο προβάδισμα μπροστά από τον έμπειρο Ιταλό Enrico Brazzoli.

Στο ντεμπούτο του στην άσφαλτο ο Mcrae Kinathi αγωνίζεται για προσαρμογή και ολοκλήρωσε την μέρα στην 5η θέση της κατηγορίας.

Το μόνο θύμα της ημέρας ήταν ο Ιρλανδός William Creighton που τέθηκε εκτός αγώνα στην δεύτερη ειδική καθώς σε μιά έξοδο του από το δρόμο κατέστρεψε τον πίσω άξονα του Fiesta του.

Η συνέχεια του αγώνα περιλαμβάνει άλλες 8 ειδικές διαδρομές το Σάββατο (4 επαναλαμβανόμενες) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με ακόμη τέσσερις ειδικές.

ΠΗΓΗ: wrc.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -