Καθηλώνει το πρωτότυπο Z Proto της Nissan

0
16

Στη Yokohama της Ιαπωνίας και μάλιστα διαδικτυακά έγινε η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του πειραματικό Nissan Z Proto. Πρόκειται για προϊόν του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας στην Ιαπωνία και παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες, ουσιαστικά για να αποτίσει φόρο τιμής στα μοντέλα 240Z, 260Ζ και 280Ζ (S30) αλλά και στο 300ZX (Z32).

Η διαστάσεις του εντυπωσιακού Z Proto φθάνου τα 4.38 μέτρα σε μήκος, 1,85 πλάτος και μόλις 1,31 μήκος. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει ο μεγάλος αεραγωγός και τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα δακρύων. Τα ανθρακονήματα βρίσκουν αρκετές εφαρμογές στον εξωτερικό σχεδιασμό ενώ χρησιμοποιεί τροχούς 19 ιντσών με κίτρινες δαγκάνες που συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 255/40 και 285/35 εμπρός και πίσω.

Ο Alfonso Albaisa, επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan, δήλωσε μεταξύ άλλων. «Τα μέλη του σχεδιαστικού μας τμήματος αφιέρωσαν πολλές ώρες έρευνας για να μελετήσουν την κάθε γενιά του μοντέλου και να βρουν τα στοιχεία αυτά που τις έκαναν επιτυχημένες. Τελικά, αποφασίσαμε ότι το Z Proto πρέπει, από τη μια να μας ταξιδεύει στο παρελθόν, και από την άλλη να μας δείχνει το μέλλον. Ο συνδυασμός ρετρό στοιχείων που προβάλλουν επίσης φουτουριστικά χαρακτηριστικά είναι προκλητικός», δήλωσε.

Το Nissan Z Proto παρουσιάζεται με μια ρετρό αισθητική στο εσωτερικό. Ένα εσωτερικό με καθαρά οδηγοκεντρικό προσανατολισμό και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών να κλέβει την παράσταση. Στη ψηφιακή οθόνη μπροστά από τον οδηγό δεσπόζει το στροφόμετρο ενώ το μαύρο δέρμα με τις κίτρινες ραφές ντύνει τα μπάκετ καθίσματα. Τρία επιπλέον αναλογικά όργανα βρίσκονται στο πάνω μέρος του ταμπλό παραπέμποντας φυσικά στα μοντέλα του παρελθόντος’

H πρωτότυπη έκδοση είναι εφοδιασμένη με ένα V6 twin-turbo κινητήρα με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Η εταιρεία δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιπποδύναμη και τις επιδόσεις του μοντέλου.