Κέρδισε την SS9 o Tanak άνοιξε την διαφορά ο Ogier

- Advertisement -

Η μέρα όπως προαναφέραμε σε προηγούμενο μας κείμενο ξεκίνησε με την SS9 Agnières-en-Dévoluy – Corps 1, 29.82km Στην καρδιά των βουνών Dévoluy βόρεια του Gap, αυτή η ειδική είναι ασυνήθιστη και κατά κύριο λόγο κατηφόρα σε στενούς δρόμους. Στο τέλος της ειδικής προς το Corps, μέσω του Pellafol, προσφέρει εκπληκτική θέα στο φράγμα Sautet καθώς κυλάει γύρω από τη λίμνη.

Πρώτος ξεκίνησε την διαδρομή ο Pontus Tidemand με το M-Sport Ford Fiesta στην ειδική ακολουθούμενος από τον Esapekka Lappi με το Citroën C3 και τον Teemu Suninen που είναι ο δεύτερος οδηγός στο Fiesta.

Για μια ακόμη φορά ο Pontus Tidemand στάθηκε άτυχος και σταμάτησε στο 11ο χιλ της ειδικής για να αντικαταστήσει ένα τροχό και να συνεχίσει τον αγώνα.

Με το τέλος της διαδρομής δήλωσε: “Είναι πραγματικά εξωφρενικό αυτό που μας συμβαίνει, είχαμε μια αργή παρακέντηση μετά τα 6 χλμ και έπρεπε να σταματήσουμε και να αλλάξουμε ελαστικό, αλλά μετά από αυτό έπρεπε να το πάρω προσεκτικά την διαδρομή. ”

Λίγο αργότερα και ο Esapekka Lappi σταμάτησε στο 15,5 χιλιόμετρα, τραβώντας το C3 σε παρακείμενο δρόμο πρόσβαση ως επίσης και ο Kalle Rovanpera στα 14 χλμ της ειδικής.

Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε στην διαδρομή ο Ott Tanak κατά 0.4 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τον Kris Meeke. “Ειμαι αρκετά συνεπής, αλλά αλλάζουν αρκετά πράγματα σε αυτά τα μέρη, γι ‘αυτό είναι πολύ δύσκολο να πιέσω. Ο στόχος είναι μόνο να κάνουμε το καλύτερο, υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μπροστά μας”.

Στην μάχη για την πρωτοπορία ο περσινός πρωταθλητής κινήθηκε γρηγορότερα από τον Βέλγο και πήρε τον τρίτο χρόνο στην ειδική και άνοιξε ακόμη περισσότερο την διαφορά στα +5.6.

Ο Jari-Matti Latvala έχασε λίγο χρόνο σε αυτή την ειδική – είναι 24,3 δευτερόλεπτα πίσω και έχει χάσει ακόμα και την Τρίτη θέση γενικής από τον Loeb. “Το συναίσθημα ήταν πολύ καλό, υπήρξαν πολλές αλλαγές με τα επίπεδα πρόσφυσης. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για τη ρύθμιση στο αυτοκίνητό μου”.

Ο Mikkelsen αν και έχασε χρόνο ακουμπώντας σε ένα τοίχο που του προκάλεσε ζημιά στο πίσω αριστερό τμήμα του αυτοκινήτου υποχώρησε από την 3η θέση στην 4η πίσω από το Loeb ακολουθούμενος από τον Jari-Matti Latvala στην 5η και τον ταχύτερο στην SS 9 Ott Tanak να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα. Το βιολί τους συνεχίζουν στην WRC 2 Pro o Grensmith που πλέον με το πρόβλημα του Rovanpera δεν έχει λόγο να πιέζει.

Θα δώσουν όμως μάχη με τον Bonato που ηγείται στην WRC 2 για το ποιος θα κερδίσει τελικά την συνδιασμένη κατηγορία  WRC 2 Pro/ WRC 2.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -