Κόβει νέες θέσεις εργασίας η Tesla

- Advertisement -

Η Tesla σχεδιάζει να κόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας μετά το «πίο δύσκολο έτος 2018» στην ιστορία του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Είναι ο δεύτερος γύρος περικοπών αυτού του οικονομικού έτους αφού η εταιρεία απέλυσε 4.100 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο του 2018.

Σε επιστολή προς τους υπαλλήλους ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk δήλωσε ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας ήταν απαραίτητες για την βελτίωση της κερδοφορίας καθώς επιταχύνεται η παραγωγή του βασικού μαζικού μοντέλου του Tesla Model 3.

H Tesla προσπάθησε να επιτύχει στόχους παραγωγής εν μέσω προβλημάτων ελέγχου ποιότητας. « Πέρυσι ήταν το πιο δύσκολο έτος στην ιστορία της Tesla», δήλωσε ο Elon Musk και  συμπλήρωσε « Δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να μειώσουμε το απασχολούμενο προσωπικό μας κατά περίπου 7%».

Πρόσθεσε: “Η Telsa θα κάνει αυτές τις περικοπές αυξάνοντας ταυτόχρονα το ρυθμό παραγωγής του Model 3 και κάνοντας πολλές βελτιώσεις στη βιομηχανική παραγωγή κατά τους επόμενους μήνες. Οι βελτιώσεις στον σχεδιασμό του υψηλότερου όγκου και της κατασκευής είναι ζωτικής σημασίας για την Tesla να επιτύχει τις οικονομίες κλίμακας που απαιτούνται για την κατασκευή του πρότυπου μοντέλου 3 σε $ 35.000 και να είναι μια βιώσιμη εταιρεία”.

Ο  Musk δήλωσε  επίσης ότι η εταιρεία έχει στόχο να παρουσιάσει κέρδος GAAP κατά το τέταρτο τρίμηνο, αλλά λιγότερο από την προηγούμενη τρίμηνη περίοδο. “Αυτό το τρίμηνο, όπως και στο τρίτο τρίμηνο, η αποστολή μοντέλων 3 υψηλότερων τιμών, αυτή τη φορά στην Ευρώπη και την Ασία, θα μας επιτρέψει, με μεγάλη δυσκολία, προσπάθεια και κάποια τύχη, να στοχεύσουμε σε ένα μικρό κέρδος”.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -