Κυριαρχία της Toyota με Tanak και Latvala  

- Advertisement -

Το τέλος της δεύτερης δραματικής μέρας του Ράλι Τουρκίας βρίσκει τον Ott Tanak στην πρωτοπορία του αγώνα με +13.1 s προβάδισμα από τον συμπαίκτη του στην Toyota Jari-Mati Latvala που έχουν σχηματίσει το «δίδυμο».

Ο Εσθονός οδηγός αν διατηρήσει την πρωτοπορία στον αγώνα και καταφέρει να τον κερδίσει αυξάνει τις πιθανότητες του στην διεκδίκηση του τίτλου καθώς οι κυριότεροι ανταγωνιστές του ο Thierry Neuville και ο Sebastien Ogier πέρασαν από νωρίς εκτός αγώνα καθώς κτυπήθηκαν από προβλήματα.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτοί καθώς η δραματική εξέλιξη του αγώνα συνεχώς μεταβάλλει τις θέσεις στην δεκάδα ενώ αρκετά πληρώματα έπεσαν θύματα της σκληροτράχαλης χωμάτινης διαδρομής του αγώνα.

Η μέρα ξεκίνησε καταστροφικά για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και ηγέτη της πρώτης μέρας Neuville που αν και είχε μόλις 3 δέκατα πλεονέκτημα από τον Ogier στην ειδική διαδρομή του Yesilbelde κατάστρεψε την εμπρός αριστερή ανάρτηση του Hyundai i20 και τέθηκε εκτός μάχης.

Η πρωτοπορία πέρασε στα χέριςα του Ogier που δεν την κράτησε για πολύ καθώς στην επόμενη ειδική  SS12 Datca αντιμετώπισε προβλήματα καταστρέφοντας το σύστημα διεύθυνσης του Ford Fiesta έχασε χρόνο παραχωρόντας την πρωτοπορία στον Andreas Mikkelsen και λίγο αργότερα μετά το μεσημεριανό σέρβις είχε μια συντριβή και τέθηκε εκτός μάχης.

Το ένα δράμα διαδεχόταν το άλλο και στο δεύτερο πέρασμα ένα μηχανικό πρόβλημα χτύπησε τον Νορβηγόν που έχασε αρκετό χρόνο υποχωρόντας αρκετά πίσω.

Στους άτυχους του αγώνα και ο βρετανός Craig Breen που είχε μια σειρά από προβλήματα. Είχε ένα χάσιμο στην SS11 και στην προσπάθεια του να πιέση για να καλύψει το χαμένο χρόνο κτύπησε το C3 WRC. Παρουσίαζε υπερθέρμανση και έβαζε καπνούς στο πιλοτήριο αν και σταμάτησαν αρκετές φορές στην ειδική αναζητώντας το πρόβλημα δεν το εντόπισαν. Στην επόμενη ειδική συνεχίστηκε το πρόβλημα και ενώ εψαχναν και πάλι να το βρούν ξεσπασε φωτιά και το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερός.

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι οδηγοί πρώτης διαλογής έδωσαν την δυνατότητα στον Hayden Paddon να βρίσκεται στην Τρίτη θέση γενικής ακολουθούμενος από τον Teemu Suninen  της M-Sport στην 4η θέση μπροστά από τον Mikkelsen που συνεχίζει στην 5η θέση. O Henning Solberg με ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών R5 χωρίς προβλήματα και με εντυπωσιακό οδήγημα είναι στην 6η θέση ακολουθούμενος από τον Elfyn Evans που επανήλθε σήμερα στον αγώνα κάνοντας χρήση του δικαιώματος του Rally 2 και είναι στην 7η θέση.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Jan Kopecky, Simone Tempestini και Chris Ingram που δίνουν την δική τους μάχη για τη νίκη στην κατηγορία υποστήριξης WRC2.

O Τσέχος οδηγός Jan Kopecky αν καταφέρει αύριο και κερδίσει την κατηγορία κάτω από ορισμένες προυποθέσεις μπορεί να εξασφαλίσει και τον τίτλο του πρωταθλητή τρείς αγώνες πριν από την ολοκλήρωση της χρονιάς.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -