Κυριάρχησε σε τρελές συνθήκες ο Nil Solans

- Advertisement -

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη μέρα του Rally Serras de Fafe Felgueiras, ενακτήριου αγώνα του πρωταθλήματος ERC FIA με τον Ισπανό Nil Solans να βρίσκεται στην πρωτοπορία με πλεονέκτημα που πλησιάζει το λεπτό. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Georg Linnamae  και στην Τρίτη θέση ο Armindo Araujo.

Η μέρα ήταν πολύ συναρπαστική με αντίξοες καιρικές συνθήκες, βροχές, λάσπες και ομίχλη που δυσκόλευαν ακόμη πιό πολύ την προσπάθεια των πληρωμάτων. Αρκετά μάλιστα από αυτά αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα και από νωρίς τέθηκαν εκτός μάχης.

Ο Ισπανός πρωτοπόρος του αγώνα κυριάρχησε σε τρελές συνθήκες σημειώνοντας τέσσερις νίκες με το VW Polo GTi R5 για να παραμαίνει σε πορεία νίκης στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς.  Μετά το τέλος της σημερινής μέρας δήλωσε: « Είμαι πολύ χαρούμενος. Μάθαμε κάτι από πέρσι οπότε αυτό αποδείχθηκε καλό για εμάς. Στην τελευταια ειδική προσπάθησα να κρατηθώ στο δρόμο. Υπήρχε πολύ νερό και λάσπη και η ομίχλη δεν μας βοηθούσε καθόλου. Προσπαθούσα να αποφεύγω τις λίμνες νερού αλλά ήταν τόσες πολλές και οι πιτσιλίες νερού αναπόφευκτες»

Ο έξι φορές πορτογάλλος Πρωταθλητής Armindo Araujo από την αρχή της σημερινής μέρας βρέθηκε στην Τρίτη θέση και αυτό του ήταν αρκετό και δεν πίεσε περισσότερο καθώς στο μυαλό του είχε το τοπικό πρωτάθλημα.

Με το τέλος της μέρας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος καθώς βρίσκεται μέσα στους στόχους που είχε. «Νιώθω φανταστικά κέρδισα την μέρα για το εθνικό πρωτάθλημα και το να είμαι τρίτος στην κατάταξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι ένα όνειρο για μένα. Η τελευταία ειδική ήταν και η πιό δύσκολη της ημέρας για μένα και έγινε σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες και ήταν μεγάλη πρόκληση για όλα τα πληρώματα».

Δυό ειδικές διαδρομές κέρδισε ο Εσθονός Georg Linnamae  που στο απογευματινό πέρασμα είχε προβλήματα με τη ρύθμιση του αυτοκινήτου αλλά και την ορατότητα στο δρόμο.

Ο Ρουμάνος Tempestini ολοκλήρωσε την μέρα στην 5η θέση καθώς έχασε χρόνο στο τέλος και υποχώρησε πιό πίσω. Ανέβηκε στην 4η θέση ο Javier Pardo. Ο Battistoli συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα της κατάταξης.

Η σημερινή μέρα περιλάμβανε 8 ειδικές διαδρομές από τις οποίες έγιναν οι 6 καθώς δυό απο αυτές για λόγους ασφαλείας ακυρώθηκαν.

Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί αύριο και περιλαμβάνει συνολικά άλλες οκτώ ειδικές διαδρομές

ΠΗΓΗ: ERC FIA

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -