Με 12 αγώνες το ημερολόγιο του WRC 2021

- Advertisement -

Η πανδημία του κορονωϊού έχει προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση σε όλους τους τομείς της οικονομίας και μια σειρά από προβλήματα σε όλους τους τομείς του αθλητισμού ανάμεσα τους και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό αναγκάζωντας όλες τις σειρές αγώνων να αναθεωρήσουν τα αγωνιστικά τους ημερολόγια

Ξεκίνησαν όμως και οι διεργασίες για τα προκαταρτικά αγωνιστηκά ημερολόγια της νέας χρονιάς και το ένα μετά το άλλο άρχισαν να επικηρώνονται. Τα ευχάριστα νέα έρχονται για την Ελλάδα καθώς το Ράλι Ακρόπολις μετά από απουσία επτά χρόνων επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του πρωταθλήματος ως αμοιβό.

Στη καθιερωμένη συνεδρίαση του που πραγματοποίησε χθες Παρασκευή 9 Οκτωβρίου το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκινήτου Αθλητισμού της FIA με προεδρεύοντα τον Jean Todt, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και ο Promoter του WRC, έφτασαν σε καταρχή συμφωνία για το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2021, το οποίο, με βάση τον αρχικό προγραμματισμό θα αποτελείται από 12 αγώνες.

Ο παροιμιακός μας λόγος λέει «όποιος κρούσει με την σούπα φυσά και στο γιαούρτι» μέσα σε αυτή τη λογική το πιο σημαντικό είναι ότι στο πλαίσιο αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων από τον κορονοϊό, υπάρχει και μια σειρά από αναπληρωματικούς αγώνες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το Ράλι Ακρόπολις. Αυτό επιβεβαιώνεται και με τις τελευταίες γραμμές της επίσημης ανακοίνωσης της FIA που λέει:

“Ως επιπλέον μέτρο, τα ράλι σε Τουρκία, Λετονία, Βέλγιο, Ελλάδα, Ιταλία (Monza) και Αργεντινή θα βρίσκονται στη λίστα αναπληρωματικών σε περίπτωση προβλημάτων με τον COVID-19″.

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα καθώς από το τίποτα καλό ως και αμοιβό «υπάρχεις» στο αγωνιστικό ημερολόγιο σε μια εποχή όπου τίποτα δεν είναι σίγουρο σε ότι αφορά την διεξαγωγή αγώνων στη σφαίρα των ράλι.

Όλα λοιπών είναι θέμα covid-19 και κανένας αγώνας δεν αποτελεί σιγουριά και απόδειξει αποτελεί το φετινό Rally Βελγίου που μπήκε από την μια πόρτα φέτος για να αποτελεί το φινάλε της χρονιάς και βγήκε από την άλλη καθώς ακυρώθηκε λόγο της πανδημιας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊου είναι φανερές στον καταρτισμό του προγράμματος, αφού το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2021 θα επικεντρωθεί στην Ευρώπη, όπου θα διεξαχθούν οι 9 από τους 12 αγώνες, καθώς τα υπερατλαντικά ταξίδια κρίθηκαν αδύνατα, ειδικά κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Έτσι, αγώνες όπως το Ράλι Μεξικού και Αργεντινής βρίσκονται εκτός πρωταθλήματος, ενώ το Ράλι Χιλής μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, από το πρόγραμμα απουσιάζουν τα Ράλι Νέας Ζηλανδίας ή Αυστραλίας, ενώ ακόμη εκτός βρίσκονται τα Ράλι Γερμανίας και Τουρκίας.

Επιπλέον, νέα είσοδο στο θεσμό συνιστά το Ράλι Κροατίας, που θα διεξαχθεί σε ασφάλτινη επιφάνεια με επίκεντρο το Zagreb, ενώ παρούσα στο πρωτάθλημα θα παραμείνει η Εσθονία, η οποία θα δημιουργήσει ένα δίδυμο πολύ γρήγορων καλοκαιρινών αγώνων, με τη Φινλανδία.  Η αρχή θα γίνει ως είθισται με το Ράλι Μόντε Κάρλο (21-24 Ιανουαρίου) και έπειτα, θα ακολουθήσει το Ράλι Σουηδίας 11-14 Φεβρουαρίου. Η συνέχεια θα δοθεί στην Κροατία, προτού οι ομάδες ταξιδέψουν σε Πορτογαλία και Ιταλία.

Το Ράλι Σαφάρι παραμένει στο πρόγραμμα, στα τέλη Ιουνίου, ενώ μετά θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Εσθονία και Φινλανδία, που προαναφέραμε. Το τελευταίο μέρος της σεζόν περιλαμβάνει αγώνες σε Μεγάλη Βρετανία όπου φημολογείται ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί στη Βόρειο Ιρλανδία, Χιλή, Ισπανία που επιστρέφει ως αμιγώς ασφάλτινος αγώνας και ο επίλογος, θα γραφτεί επίσης σε άσφαλτο, στην Ιαπωνία.

WRC 2021 – Πρόγραμμα

1. Μόντε Κάρλο (21-24 Ιανουαρίου)

2. Σουηδία (11-14 Φεβρουαρίου)

3. Κροατία (22-25 Απριλίου)*

4. Πορτογαλία (20-23 Μαΐου)

5. Ιταλία-Σαρδηνία (3-6 Ιουνίου)

6. Σαφάρι (24-27 Ιουνίου)

7. Εσθονία (15-18 Ιουλίου)*

8. Φινλανδία (29 Ιουλίου-1 Αυγούστου)

9. Ηνωμένο Βασίλειο (19-22 Αυγούστου)*

10. Χιλή (9-12 Σεπτεμβρίου)

11. Ισπανία (14-17 Οκτωβρίου)

12. Ιαπωνία (11-14 Νοεμβρίου)

Για τους αγώνες με αστερίσκο Κροατίας, Εσθονίας και Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να υπάρξει οριστική συμφωνία

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,381ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -