Με κάμερες αντί καθρεφτάκια το Lexus ES στην Ιαπωνία

- Advertisement -

Οι κάμερες αντικαθιστούν τους πλευρικούς καθρέφτες στην Ιαπωνική έκδοση του Lexus ES και τελικά η Lexus γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που λανσάρει σε μοντέλο ευρείας παραγωγής αυτή την τεχνολογία.

Αυτά τα ορισμένα νέα χαρακτηριστικά είναι γνωστά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Εδώ και χρόνια τα βλέπαμε στις εκθέσεις αυτοκινήτων σε πρωτότυπα μοντέλα και ως καινοτομίες που δεν είχαν κάνει την εμφανισή τους σε μοντέλα παραγωγής.

‘Ενας κατασκευαστής όμως που διαθέτει τις ιδέες αυτές του εδώ και δεκαετίες και δεν τις έχει εξαφανίσει το κάνει τώρα σε αυτοκίνητο παραγωγής στο πρόσφατα επανασχεδιασμένο Lexus ES.

Οι κάμερες που αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέφτες τελικά θα είναι η νέα τεχνολογία στα αυτοκίνητα. Η κίνηση της Lexus τελικά πρόλαβε το Audi E-Tron που δεν θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο (έστω και ηλεκτρικό) που θα έχει κάμερες αντί για καθρέπτες.

Η Lexus ανακοίνωσε το εν λόγω στοιχείο ως μέρος του εξοπλισμού της ολοκαίνουργιας ES που διατίθεται στην Ιαπωνία. Όπως είναι γνωστό και όπως αναφέρουν οι Ιάπωνες οι εξωτερικές κάμερες συμβάλλουν στην καλύτερη αεροδυναμική του αμαξώματος και προσφέρουν καλύτερη ορατότητα χάρη στην ευρυγώνια κάλυψη του δημιουργείται λιγότερη αντίσταση, η οποία τελικά οδηγεί σε βελτιωμένη οικονομία καυσίμου.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα επιλογής θέασης από διαφορετική γωνία με την εικόνα να μεταφέρεται σε δύο οθόνες διαγώνιου 5 ιντσών που υπάρχει στα άκρα του ταμπλό. Αρχικά οι «ψηφιακοί καθρέπτες» θα διατίθενται στην ιαπωνική αγορά και μετέπειτα στις ΗΠΑ και στις υπόλοιπες αγορές.

Προσθέρουν και άλλα οφέλη οι κάμερες αντί τα καθρεπτάκια καθώς συμπεριλαμβάνουν και φωτογραφικές μηχανές που είναι σε θέση να αντισταθούν στην συσσώρευση σταγόνων βροχής ή χιονιού χάρη στο σχεδιασμό τους και έτσι προσφέρουν καλύτερη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες. Και καθώς οι κάμερες προκαλούν λιγότερη οπισθελκούσα από τους καθρέφτες, υπάρχει λιγότερος ενοχλητικός θόρυβος του αέρα.

Η Lexus με την ανακοίνωση της αναφέρει επίσης ότι «βελτιώνει» την προβολή του οδηγού όταν οι ενδείξεις ενεργοποιούνται για καλύτερξ οπισθοκίνηση κατά την αναστροφή.

Αξιοσημείωτο είναι πως το φορτηγό Mercedes Actros έχει επίσης παρόμοια τεχνολογία.

Αξίζει να αναφέρουμε και αυτό οι αμερικανοί καταναλωτές που δεν μπορούν να περιμένουν για να μπορέσουν να αγοράσουν οχήματα με αυτή την τεχνολογία ίσως χρειατεί να περιμένουν αρκετά. Παρόλο που η τεχνολογία είναι νόμιμη για χρήση σε δρόμους στην Ευρώπη και το Audi E-Tron που θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, οι κάμερες με κάμερες στα οχήματα δεν είναι ακόμη νόμιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Audi θέλει να φέρει το E-Tron με τους φουτουριστικούς κατόπτρους κάμερας στις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατόν αλλά πριν συμβεί αυτό, οι νομοθέτες θα πρέπει να πεισθούν πρώτα για να προβούν σε ανάλογες ρυθμίσης.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,742ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -