Με προυποθέσης θα γίνει το Ράλι Μόντε Κάρλο

- Advertisement -

Μπορεί η πανδημία με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον πλανήτη όμως αυτή δεν στέκει εμπόδιο για την έναρξη του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που κάνει αρχή με το Ράλι Μόντε Κάρλο.

Μετά από πολλές ώρες συσκέψεων ο κύβος ερρίφθης και εγκρίθηκε τελικά η πραγματοποίηση του αγώνα 21-24 Ιανουαρίου αλλά με κλειστές πόρτες στην πόλη Cap της Νότιας Γαλλίας. Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα συμφώνησε με τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης και με το υπουργείο υγείας της Γαλλίας να γίνει ο αγώνας χωρίς θεατές και κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η μάσκα προστασίας είναι υποχρεωτική και για το σκοπό αυτό θα βρίσκονται αρκετοί αστυνομικοί στο χώρο του service park για να ελέγχουν την είσοδο στα λιγοστά άτομα που θα έχουν πρόσβαση σε αυτό και ότι δεν θα υπάρχουν φιλάθλοι.

Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τα μέτρα της Γαλλική Κυβέρνησης απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στα πάρκα ενώ υπάρχει και πρόστιμο 135 ευρώ. Ενώ σύμφωνα και με τις νέες οδηγίες της γαλλικής κυβέρνησης που απαγορεύει την κυκλοφορία από τις 18:00 μέχρι της 06:00 θα υπάρχει ειδική άδεια για σκοπούς διεξαγωγής του αγώνα να αναχωρούν δυό ώρες νωρίτερα.

Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι ειδικές διαδρομές του αγώνα θα είναι κλειστές για το κοινό ενώ θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη για να ελέγχει ότι όλα αυτά θα εφαρμοστούν.

Οι αλλαγές θα είναι αρκετές ώστε να γίνει ο αγώνας και θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα ωράρια του αγώνα ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί το shakedown.

Η οργανωτική επιτροπή του Ράλι Μόντε Κάρλο υπενθυμίζει ότι η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε οποιοδήποτε μέρος του αγώνα.

Τα εξουσιοδοτημένα άτομα στα οποία θα επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο του service park θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τέστ για τον κορωνοϊό που θα πραγματοποιηθεί 96 ώρες πριν τον αγώνα.

Αν ένα άτομο εμφανίσει συμπτώματα Covid-19 η οργάνωση θα έχει δημιουργημένη περιοχή απομόνωσης και δειγματοληψίας έξω από το χώρο του service park.

Ολοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα υπογράψουν φόρμα που τους δεσμεύει να τηρούν το πρωτόκκολο ενώ η θερμομέτρηση θα γίνεται κάθε φορά που κάποιος θα εισέρχεται στο χώρο του service park.

Τέλος απαγορεύτηκαν οι πτήσεις με ελικόπτερα ιδίως VIP στις περιοχές διεξαγωγής του αγώνα. Ενώ η οργανωτική επιτροπή του αγώνα δεσμεύτηκε και είναι υποχρεωμένη μετά τον αγώνα να παραδώσει καθαρή όλη την διαδρομή.

ΠΗΓΗ: Motori.gr – WRC

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -