Με στόχο τους τίτλου η Hyundai στο WRC το 2019

- Advertisement -

Όλα τα μάτια των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι στραμμένα στην επίσημη έναρξη της σεζόν του 2019 WRC που θα γίνει με τον αγώνα του Monte Carlo 24-26 Ιανουαρίου.

Στη διεθνή έκθεση Autosport στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας αύριο θα παρουσιαστούν οι συμμετέχοντες ομάδες στο πρωτάθλημα ανάμεσα τους και η Hyundai Motorsport που προετοιμάζεται για την έκτη σεζόν της στοχεύοντας σταθερά τους τίτλους πρωταθλητών κατασκευαστών και οδηγών.

Η αναθεώρηση της σειράς των οδηγών και με ένα εκτεταμένο ημερολόγιο 14 γύρων το 2019, θα επιδιώξουμε να επανεξετάσουμε την ανταγωνιστική μορφή που μας βοήθησε να κερδίσουμε τρεις νίκες και 11 βάθρα την περασμένη σεζόν.

Με τους κανονισμούς της WRC να παραμένουν σταθεροί, μπορέσαμε να εξελίξουμε τα τεχνικά θεμέλια του νικητή του i20 Coupe WRC. Όλες οι πτυχές του αυτοκινήτου έχουν αξιολογηθεί αυστηρά, ώστε να εκτελούνται με συνεπή τρόπο σε όλα τα εδάφη της νέας σεζόν που περιλαμβάνει και ένα καινούργιο αγώνα στη Χιλή.

Με επικεφαλής τον νέο διευθυντή της ομάδας Andrea Adamo, στην Hyundai Motorsport οι στόχοι για την έκτη περίοδο είναι σαφείς. “Οι στόχοι μας για την WRC παραμένουν οι ίδιοι με τους προηγούμενους χρόνους, δηλαδή για να κυνηγήσουμε τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών”, δήλωσε ο Andrea Adamo. “Αυτό είναι σημαντικό για τη Hyundai και τη μάρκα N μας. Η WRC είναι απίστευτα ανταγωνιστική και οι άλλες ομάδες θα θέλουν να προσεγγίσουν τη νέα σεζόν με το ίδιο νικητήριο σύνολο. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι παρέχουμε και εκτελούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ανά πάσα στιγμή. ”

Τρία αυτοκίνητα i20 Coupe WRC θα αγωνιστούν σε κάθε ένα από τους 14 γύρους του ημερολογίου το 2019. Τους Thierry και Nicolas θα συμπληρώνει το Νορβηγικό πλήρωμα Andreas και Anders σε όλες τις εκδηλώσεις.

“Χρησιμοποιήσαμε την ευκαιρία του χειμερινού διαλείμματος για να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας έτοιμες για άλλη μια επίθεση στους τίτλους της WRC”, δήλωσε ο Thierry. “Αναγνωρίζουμε ότι η συνέπεια είναι ένας σημαντικός τομέας βελτίωσης για την ομάδα μας. Θα συνεργαστούμε για να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την καλύτερη εκστρατεία μας μέχρι σήμερα, αλλά γνωρίζουμε ότι οι αντίπαλοί μας είναι ισχυροί, γι ‘αυτό πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας ».

Ο Mikkelsen πρόσθεσε: “Είμαι έτοιμος να βάλω ένα δύσκολο 2018 πίσω μου και να προσεγγίσω μια νέα σεζόν με ανανεωμένο σκοπό και επίθεση. Παρόλο που τα αποτελέσματα έλειπαν πέρυσι, μάθαμε πολλά για το i20 Coupe WRC. Πιστεύω ότι είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το 2019. Ως ένα από τα πλήρωμα πλήρους απασχόλησης για την ομάδα, γνωρίζουμε ότι πρέπει να κυνηγούμε τις θέσεις που κατέχουν εμπρός σε κάθε αγώνα. ”

Ο Ντάνι και ο Κάρλος – δύο φορές οι υποψήφιοι στο βάθρο του περασμένου έτους – θα λάβουν μέρος σε οκτώ εκδηλώσεις, ξεκινώντας από το Rally México. Εν τω μεταξύ, οι πρωταθλητές WRC εννέα φορές Sébastien και Daniel προσχώρησαν σε μια διετή σύμβαση μαζί μας. Το πρόγραμμα τους για το 2019 ξεκινά από το Rallye Monte-Carlo και θα λάβουν μέρος σε 6 αγώνες.

“Είσαι μια ολοκαίνουργια εποχή, αλλά οι στόχοι μας παραμένουν οι ίδιοι – να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε γύρο που αντιμετωπίζουμε”, δήλωσε ο Dani Sordo. “Η Hyundai Motorsport έχει γίνει μια πολύ ειδική ομάδα για μένα και είμαι ευτυχής να συνεχίσω τη συνεργασία μας σε μια έκτη σεζόν».

Ο Sébastien Loeb δήλωσε: “Είμαι στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχω σε μια τόσο μεγάλη γκάμα πληρωμάτων. Είναι σαφές ότι το αυτοκίνητο ήταν ένα ανταγωνιστικό πακέτο το 2018, το οποίο επέτρεψε στην ομάδα να αγωνιστεί για τους τίτλους του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος. Ελπίζω να μπορέσω να φτάσω με ταχύτητα στο Hyundai i20 Coupe WRC γρήγορα και να είμαι σε θέση να επιδείξω ανταγωνιστικό ρυθμό “.

Συνεχίζουμε να βασιζόμαστε στην υποστήριξη των αποδεδειγμένων συνεργατών μας, συμπεριλαμβανομένων των χορηγών τίτλων Shell και Hyundai Mobis. Το τρέξιμο με το banner της Hyundai Shell Mobis World Rally Team για το 2019, προσθέσαμε και νέους συνεργάτες στο πρόγραμμα μας με το Open Location Platform της εταιρείας HERE Technologies και τη διεθνή μάρκα ρολογιών Jacques Lemans.

Ο Andrea κατέληξε στο συμπέρασμα: “Έχουμε όλα τα συστατικά για να κερδίσουμε στο WRC. Δεν υπάρχει τίποτα λείπει σε σύγκριση με τους αντιπάλους μας. Βρισκόμαστε εκεί από την άποψη της ικανότητάς μας στον τομέα της μηχανικής. Είμαστε αναμφισβήτητα οι πιο ισχυροί όσον αφορά τη σύνθεση του πληρώματός μας – οι Thierry, Andreas, Dani και Sébastien είναι όλοι οδηγοί υψηλού επιπέδου. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε το πακέτο για να κερδίσουμε. ”

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -