Με Suninen και Zaldivar η Hyundai Motorsport N στο WRC 2

- Advertisement -

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των τεσσάρων οδηγών που εντάσσονται στην ομάδα Junior, η Hyundai Motorsport έδωσε στην δημοσιότητα το πρόγραμμα αγώνων για τους Teemu Suninen και Fabrizio Zaldivar που θα την εκπροσωπήσουν στο WRC2  για την φετινή χρονιά.

Ως γνωστό η Hyundai Motorsport N αποτελεί την δεύτερη ομάδα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Νοτίου Κορέας και την ευθύνη λειτουργίας της για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά έχει η Εσθονική  RedGrey Team με επικεφαλής τον  Markko Martin.

2021 FIA World Rally Championship Round 11, Rally de Espana 14-17 October 2021 Teemu Suninen, Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Η ομάδα επέλεξε να λάβει μέρος σε 7 αγώνες για φέτος με το δίδυμο τον οδηγών που προαναφέραμε με τους έξι από αυτούς να είναι σε χωμάτινη επιφάνεια και μόνο ο τελευταίος αγώνας θα διεξαχθεί σε ασφάλτινη επιφάνεια.

Η όλη δράση της ομάδας θα κάνει αρχή στην Πορτογαλλία 19 με 22 Μαϊου. Στη συνέχεια θα ταξιδεύσει στο Ράλι Σαρδηνίας (2-5 Ιουνίου), Ράλι Σαφάρι (23-26 Ιουνίου), Ράλι Εσθονίας (14-17 Ιουλίου), Φινλανδίας (4-7 Αυγούστου) Ράλι Ακρόπολης (8-11 Σεπτεμβρίου) και θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα με το Ράλι Ισπανίας (20-23 Οκτωβρίου).

Με την κίνηση της αυτή η Hyundai Motorsport N να παρατάξει μιά δυάδα που συνδυάζει εμπειρία και ταλέντο δεν κρύβει πως στόχος της είναι η κατάκτηση του τίτλου.

Ο 28 χρόνος Φινλανδός Teemu Suninen παρά το νεαρό της ηλικίας του διαθέτει μιά μεγάλη εμπειρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καθώς από το 2014 έχει λάβει μέρος σε 70 αγώνες του WRC. Κατάφερε μάλιστα να ανεβεί στο βάθρο 3 φορές και κέρδισε 14 ειδικές διαδρομές, ενώ από το 2017 εώς και τον Αύγουστο του 2020 ήταν μεταξύ των εργοστασιακών οδηγών της  M-Sport Ford.

Ο Suninen είναι ιδιαίτερα έμπειρος και στο WRC 2 όπου έχει πετύχει 6 νίκες και 15 τερματισμούς στο βάθρο. Μαζί με το συνοδηγό του Mikko Markkula στο περσινό Ράλι Ισπανίας τερμάτισαν στην δεύτερη θέση του WRC 2, ενώ στο Ράλι Monza καλέστηκαν να αντικαταστήσουν τον Εσθονό Ott Tanak ολοκληρώνοντας την μοναδική τους συμμετοχή με Hyundai i20 Coupe WRC στην 6η θέση.

Από την άλλη ο 21χρόνος Fabrizio Zaldivar αποτελεί μιά από τις νέες δυναμικές παρουσίες από την Λατινική Αμερική και συμμετείχε με Hyundai i20 R5 σε ράλι της Παραγουάης. Ταυτόχρονα στην περσινή χρονιά ο Παραγουανός οδηγός είχε την πρώτη του εκτεταμένη σεζόν στη σκηνή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στο WRC 3 έχοντας για συνοδηγό τον πολύπειρο ισπανό Carlos Del Barrio.

Το 2022 θα αποτελέσει μιά σημαντική σεζόν για τον ίδιο καθώς μέλος της ομάδας Junior της Hyundai Motorsport N πέραν από τις συμμετοχές του στο WRC 2 θα λάβει μέρος σε αγώνες των Πρωταθλημάτων Λατινικής Αμερικής ( CODASUR) και Παραγουάης .

2022 FIA World Rally Championship, WRC Launch 2022, 15 January 2022 X Photographer: Vincent Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ο εκτελών χρέη Διευθυντή της Hyundai Motorsport Juliet Moncet σχολίασε: « Η συμμετοχή μας στο WRC 2 εξακολουθεί να αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο των μηχανοκίνητων δραστηριοτήτων μας και ανυπομονούμε για μιά ακόμη συναρπαστική χρονιά. Η ανταγωνιστική κατηγορία μας δίνει μιά εξαιρετική πλατφόρμα για να αναπτύξουμε τα ανερχόμενα αστέρια των ράλι και να δοκιμάσουμε τα πελατειακά μας αυτοκίνητα στην κορυφή του αθλήματος».

Για να συμπληρώσει : «Το τμήμα Customer Racing  δούλεψε ακούραστα κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην περαιτέρω εξέλιξη του Hyundai i20 N Rally 2, ενόψει της πρώτης πλήρους αγωνιστικής σεζόν και με το ταλέντο των Teemu και του Fabrizio πίσω από το τιμόνο πιστεύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε τον τίτλο WRC 2 φέτος»

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -