Με τη συμμετοχή 59 πληρωμάτων το 24Hours Le Mans 2020

- Advertisement -

Μπορεί το Automobile Club de L’ Quest η διοργανώτρια αρχή του θρυλικού 24 ώρου αγώνα αντοχής του 24Hours Le Mans να ήταν υπέρ της αναβολής του φετινού αγώνα λόγο της πανδημίας του Κορωνοϊού όμως τελικά αποδέχθηκε να γίνει ο αγώνας χωρίς την παρουσία θεατών και σε αυτό συνέβαλαν και οι 59 συμμετοχές από ομάδες και οδηγούς.

Ως γνωστό ήταν προγραμματισμένος να γίνει αρχικά 13-14 Ιουνίου και πήρε αναβολή για να γίνει τελικά 19-20 Σεπτεμβρίου. Θα αποτελεί τον 7ον  προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος WEC season 8 και όπως προαναφέραμε θα γίνει πίσω από κλειστές πόρτες όμως οι διπλοί βαθμοί που θα μοιράσει τον κάνουν για μια ακόμη φορά καθοριστικό και πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν θα πραγματοποιηθεί ο αγώνα των 24 ώρων Le Mans τον Ιούνιο καθώς αυτό έγινε ακόμη τρείς φορές στο παρελθών. Η πρώτη ήταν το 1923 που έγινε τον Μάϊο όταν ήταν η πρώτη φορά πραγματοποίησης του αγώνα. Στη συνέχεια το 1956 ο αγώνας έγινε 28-29 Ιουλίου λόγω εργασιών στην πίστα ενώ το 1968 αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο λόγω αναταραχών που είχαμε στη Γαλλία.

Ο 88ος αγώνας στην ιστορία θα πραγματοποιηθεί και πάλι Σεπτέμβριο και για πρώτη φορά στα χρονικά του χωρίς θεατές κάτι που δεν εξαρτάτε από τους διοργανωτές αλλά επιβάλλεται από την παγκόσμια πανδημία του Covid-19 και τα περιοριστικά υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν εφαρμοστεί ώστε να επαναρχίσουν όλοι οι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αλλός παράγοντας που ίσως να αποδειχθεί καθοριστικός για την φετινή διοργάνωση είναι το γεγονός ότι το Σεπτέμβριο βρισκόμαστε λόγο φθινοπώρου στην αλλαγή της ώρας και σχεδόν ο μισός αγώνας θα είναι κατά τις νυκτερινές ώρες και σε συνθήκες σκότους. Αυτή η παράμετρος μπορεί να επηρεάσει τη στρατηγική της ομάδας, αλλά δεν θα κάνει τίποτα για να αποτρέψει τους ανταγωνιστές από την ετήσια κάθοδο τους στον αγώνα στη διάσημη πίστα των 13 χιλιομέτρων.

Δείτε την τελευταία λίστα εισόδων 24 ωρών του Le Mans ΕΔΩ.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -