Με το δεξί και άνετα ο Σίμος Γαλαταριώτης

- Advertisement -

Απόλυτοι κυρίαρχοι του εναρκτήριου αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι του 38th Tour of Cyprus που ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα ήταν οι περσινοί πρωταθλητές Σίμος Γαλαταριώτης με τον Αντώνη Ιωάννου με το VW Polo GTi R5.

Η νίκη τους ήταν σχετικά εύκολη κέρδισαν και τις 8 ειδικές διαδρομές που περιλάμβανε ο αγώνας που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Ομίλο Φίλων Αυτοκινήτου και είχαν διαφορά +09:27.8 από τους δεύτερους στην γενική κατάταξη Σταύρο Αντωνίου και Δημήτρη Πιερή με το Mitsubishi Lancer Evo 9 μπαίνοντας με το δεξί στην διεκδίκηση ακόμη ενός τίτλου.

Ο Λεμεσιανός οδηγός ήταν και ο νικητής στην συμβατική κατηγορία Ν την RC2 με δεύτερο στην κατηγορία αυτή τον Σοφή Ρούσο με τον Κωσταντίνο Κωσταντίνου και τρίτο στην κατηγορία το Γιώργο Νέστωρος με τον Γιάννη Καλλή.

Μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση ο Αντώνης Χειλιμίντρης με τον Πάμπο Λαό συμπλήρωσαν την τριάδα στο βάθρο της γενικής κατάταξης με το Skoda Fabia R5.

Την δικίνητη κατηγορία κέρδισε ο Ζαχαρίας Μανώλη με τον Κώστα Ευριπίδου με το Honda Civic EP3με τον Γιαννάκη Τζιωρτζή και Τούλλη Αριστοδήμου να πλασάρωνται στην 8η θέση γενικής και δεύτερη στην δικίνητη κατηγορία με το Ford Fiesta.

Οι Παναγιώτης Τζιωρτζής και Σωτήρης Κασέττας τερμάτισαν στην 9η θέση και τρίτοι στους δικίνητους με το Suzuki Swift.

Ο Κώστας Μιχαηλίδης με το Λευτέρη Λαό με το Subaru Impreza STi ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην 7η θέση γενικής ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι περσινοί πρωταθλητές της RC2 Χρίστος Χριστοδούλου και Ευάγγελος Ξενοφώντος με το Subaru Impreza STi.

Την κατηγορία RCS2 κέρδισαν οι Ελισσαίος Γεωργίου και Ιάκωβος Καζάνκας με το Mitsubishi Lancer Evo 6.

Ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς ήταν καταστροφικός για μια σειρά από οδηγούς. Πρώτος άνοιξε το χορό των αποχωρήσεων ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας με τον Στέλιο Ηλία που είχαν τρομακτικό ατύχημα και έπεσαν σε γκρεμό χωρίς ευτυχώς να πάθει τίποτα το πλήρωμα αλλά το VW Polo GTi R5 δεν μπορούσε να επανέλθει σήμερα στην ενεργό δράση. Εκτός μάχης είχαν τεθεί στην χθεσινή μέρα και οι Πέτρος Πέτρου – Γιώργος Αλεξάνδρου με Mitsubishi Lancer Evo 7 και οι Γιώργος Παφίτης με τον Μιχάλη Βασιλείου με Mitsubishi Lancer Evo 9.

Εκτός αγώνα την πρώτη μέρα είχαν τεθεί και οι Πέτρος Παντελή – Κύπρος Χριστοδούλου με το Citroen DS3 και ο Χρίστος Χριστοδούλου με το Subaru Impreza STi όπου επανήλθαν σήμερα στην αγωνιστική δράση.

Ο Πέτρος Παντελή φάνηκε για μια ακόμη φορά άτυχος και αποχώρησε στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή της σημερινής μέρας Αγία Μαρίνα- Πλατανιστάσα. Ο Χριστοδούλου όπως προαναφέραμε και στην αρχή ολοκλήρωσε τον αγώνα και τερμάτισε στην 10η θέση.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι σήμερα έλαβαν μέρος ένα αρχάριο και ένα μεικτό πλήρωμα. Οι αρχάριοι Φώτος Γιαννουρής με τον Κωσταντίνο Πέτρου με το Mitsubishi Lancer Evo 5 τερμάτισαν στην 12η θέση γενικής ενώ το μεικτό πλήρωμα με τους Παναγιώτη Γρηγορίου και τον Χαράλαμπο Καλαμαρά με το Citroen DS3 R3 τερμάτισαν μια θέση πιο πίσω.

Η συνέχεια του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος HONDA-ENI συνεχίζεται με τον δεύτερο γύρο της χρονιάς το Ράλι Ανατολικό Σαφάρι στο Παραλίμνι τον επόμενο μήνα.

Χρυσόστομος Κυλίλης

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,868ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -