Μεγάλο το ενφιαφέρων για το ClioTrophy by Toksport WRT

- Advertisement -

Νέοι οδηγοί, νέοι αγώνες και νέες ευκαιρίες συνδιάζονται για να σηματοδοτήσουν την έναρξη του Clio Trophy 2022 αυτή την βδομάδα στο Ράλι Αζόρες, 2ον γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι ( ERC FIA).

Μιά κοινή πρωτοβουλία από την Renault Sport Racing, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA και την ομάδας toksport WRT επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά προσφέροντας σε εγγεγραμένους ανταγωνιστές βραβεία και κίνητρα για να λάβουν μέρος σε πέντε αγώνες του ERC FIA που έχουν επιλεγεί να προσμετρήσουν για το συγκεκριμένο Trophy.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι ανταγωνιστές θα χρησιμοποιοήσουν το αγωνιστικό Renault Clio Rally5 εφοδιασμένο με ελαστικά Michelin.

Κάθε ένας ανταγωνιστής για το βραβείο ClioTrophy by Toksport WRT που έχει ως βραβείο τρείς συμμετοχές για την επόμενη χρονιά 2023 στο ERC FIA σε ένα Renault Clio Rally4, ανάλογα με την σειρά κατάταξης τους θα εξασφαλίζει και χρηματικό έπαθλο 4 χιλιάδες ευρώ ο πρώτος, 3 χιλιάδες ο δεύτερος, χιλία ευρώ ο τρίτος και 500 ευρώ ο τέταρτος στην κατάταξη. Δεν υπάρχει μέγιστο όριο ηλικίας για τους συμμετέχοντες σε αυτό και ενθαρρύνει ένα μέγαλο φάσμα συμμετοχών.

Κάθε ένα Renault Clio Rally5 που θα λαμβάνει μέρος σε ένα αγώνα θα στεγάζεται σε συγκεκριμένο χώρο στο πάρκο εξυπηρέτησης της Toksport WRT όπου θα προετοιμάζονται και να διατηρούνται στα ίδια ακριβώς υψηλά πρότυπα από μιά ομάδα ειδικών τεχνικών.

Έχοντας εντυπωσιάσει κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας περσινής σεζόν του ClioTrophy by Toksport WRT που ως γνωστό κέρδισε ο  ιταλός Andrea Mabellini και απολαμβάνοντας την εμπειρία της όλης διαδικασίας επιστρέφουν με στόχο να κερδίσουν τον τίτλο ο Paulo Soria και Ghjuvanni Rossi. O Paulo Soria ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά δεύτερος ενό ο Κορσικανός Ghjuvanni Rossi που ήταν ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου μέχρι και τον τελευταίο αγώνα τερμάτισε τρίτος.

«Το ClioTrophy με βοήθησε πολύ την περασμένη σεζόν στην πρώτη μου εξόρμηση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα» δήλωσε ο Soria για να συμπληρώσει: « Είναι πολύ καλό να συστηθείς σε αγώνες στην Ευρώπη και στο ERC, φέτος θα λάβουμε και πάλι στο ClioTrophy και σε μερικούς αγώνες του ERC με το Clio Rally4 για να προετοιμαστούμε για το 2023 όπου ελπίζουμε να αγωνιστούμε για τις μεγάλες θέσεις στην δικήνητη κατηγορία»

Πέντε νέα πρόσωπα εισέρχονται φέτος για πρώτη φορά στο θεσμό πρόκειται για τους Giorgio Cogni περσινό πρωταθλητή εφήβων και τον συμπατριώτη του Andrea Mazzocchi. Το Τούρκο οδηγό Emre Hasbay και το νεαρό αστέρι της Ουγγαρίας Patrik Herczing γιό του Norbert Herczing που έχει τερματισμούς στο βάθρο σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Ως επίσης και του νεαρού οδηγού από τις Κανάριες Νήσου Sergio Fuentes.

O Giorgio Cogni σε δηλώσεις του ανέφερε: « Θα είναι μιά μεγάλη ευκαιρία και εμπειρία. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να περιμένω, το επίπεδο θα είναι υψηλό και δεν γνωρίζω τι μπορούμε να επιτύχουμε σε τόσο απαιτητικούς αγώνες. Ας δούμε τι θα βγεί»

ΠΗΓΗ: ERCFIA

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,333ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -