Μεγαλώνει το ενδιαφέρων από ομάδες για το Extreme E

- Advertisement -

Η Fisker γίνεται η όγδοη ομάδα που δηλώνει ενδιαφέρων για τη νέα χρονιά

Μερικούς μήνες μετά την ανακοίνωση του προγράμματος αγώνων του Extreme E, ενώς νέου πρωταθλήματος με ηλεκτροκίνητα SUV, το οποίο διοργανώνει ο Alejandro Agag, CEO της Formula E, που θα ξεκινήσει από το Ιανουάριο του 2021 το ενδιαφέρων μεγαλώνει.

Οι Andretti Autosport και Chip Ganassi Racing είναι οι πρώτες δυό αμερικανικές ομάδες που δεσμεύτηκαν για το νέο αυτό πρωτάθλημα ενώ οι ομάδες που έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους γίνονται μέχρι στιγμή επτά καθώς προηγουμένως είχαν δηλώσει ενδιαφέρων η HWA, Venturi, Abt Sportsline, Veloce και QEV Technologies.

Πέραν από τις επτά επιβεβαιωμένες ομάδες ενδιαφέρων έχει δείξει και η Fisker που ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τους διοργανωτές του πρωταθλήματος ώστε να συμμετάσχει σε αυτό ως εργοστασιακή ομάδα στην εναρκτήρια σεζόν του 2021.

Σε δήλωση του, ο Agag είπε:

« Η δημιουργία των πιο βιώσιμων αγωνιστικών πρωταθλημάτων στον κόσμο είναι η τέλεια πλατφόρμα λανσαρίσματος για το νέο Ocean της Fisker, καθώς και ένα προκλητικό περιβάλλον δοκιμών για την ανθεκτικότητα των προϊόντων της.

Από την άλλη, ο Henrik Fisker πρόσθεσε, προτείνοντας ότι η εταιρία του θα μπορούσε να είναι χορηγός τίτλου του πρωταθλήματος, λέγοντας:

« Ο Alejandro έκανε τους αγώνες ηλεκτρικών οχημάτων mainstream με τη Formula E και υποστηρίζω πλήρως το όραμά του να ανακαλύψει εκ νέου τους εκτός δρόμου αγώνες, ταυτόχρονα με τη δημιουργία μιας εκπαιδευτικής πλατφόρμας για τις απειλές που θέτει η κλιματική αλλαγή. Η Extreme E και η Fisker είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες στην αποστολή και τις αξίες μας».

Η σειρά αγώνων Extreme E έχει προγραμματίσει πέντε αγώνες για τη νέα χρονιά «σε μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες απομακρυσμένες και σοβαρά κατεστραμμένες τοποθεσίες στην πλανήτη» λένε οι οργανωτές που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν όσους θα λάβουν μέρος στη σειρά στην προστασία του κλίματος.

Θα ταξιδεύσουν για αγώνες στο Kangerlussuaq στην Γροιλανδία, το τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία, το Al-Ula στην Σαουδική Αραβία, τα Ιμαλάια στο Νεπάλ και το Lac Rose κοντά στο Ντακάρ της Σενεγάλης.

Οι περιοχές που επιλέχθηκαν για ανταγωνισμό είναι λόγω των υπάρχοντων θεμάτων για το κλίμα, όπως η αύξηση των εκπομπών άνθρακα, η υπερθέρμανση του πλανήτη και η τήξη του πάγου της Αρκτικής, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, η ξηρασία και η απερήμωση, η αποψίλωση των δασών, η πλαστική ρύπανση και άλλα.

Οι ομάδες αναμένεται να λάβουν ένα Odyssey 21 E-SUV στα τέλη Οκτωβρίου και ομαδικές δοκιμές των οχημάτων πρόκειται να ξεκινήσουν λίγο αργότερα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες με την πανδημία του κορωνοϊου.

Αξιοσημείωτο στο νέο αυτό πρωτάθλημα το ρόστερ της ομάδας θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα άνδρα και μια γυναίκα που θα αγωνίζονται πάνω από δυό ημέρες αγώνα εν αλλάξ ως οδηγός και συνοδηγός.

Στους δυό αγώνες το πλήρωμα θα έχει διαφορετικό ρόλο και η όλη διεξαγωγή του αγώνα θα είναι σε σύστημα νοκ-άουτ-νοκ-άουτ.

« Η τρέχουσα κατάσταση με την πανδημία του Covid-19 φέρνει την προσοχή σε έναν κόσμο που αλλάζει, και οι παραδοσιακές μας νοοτροπίες πρέπει να προσαρμοστούν με αυτό» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ομάδας Michael Andretti. « Πιστεύουμε ότι η ανακοίνωση τώρα μπορεί να βοηθήσει να φέρει ελπίδα για το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ενός νέου στόχου στο μήνυμα βιωσιμότητας.

«Πιστεύω ότι ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία θα αναδυθεί από αυτήν τη φορά ισχυρότερη από ποτέ και ανυπομονώ να δω την ομάδα μας να ενταχθεί στην Extreme E για να κάνει το ρόλο μας αφήνοντας μια σημαντική κληρονομιά σε κάθε τοποθεσία αγώνων».

Η Andretti συμμετέχει στην Formula E από την εναρκτήρια της σεζόν, και το Extreme E είναι ένα αποσπασμα αυτής της πρώτης ηλεκτρικής σειράς αγώνων.

Η αμερικάνικη ομάδα του Ganassi έχει μεγάλη εμπειρία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, με εκατοντάδες νίκες στο IndyCar και στο NASCAR. Στην 30η επέτειο συμμετοχής της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε επαγγελματικό επίπεδο κάνει το ντεμπούτο της και στα ηλεκτρικά μηχανοκίνητα αθλήματα. 

«Ως ηγέτης ο Chip Ganassi δεν φοβόταν ποτέ να καινοτομήσει και να προσαρμοστεί» δήλωσε ο Alejandro Agag ιδρυτής τόσο της Formula E όσο και της  Exterme E που τον καλοσωρίζω στον ηλεκτροκίνητο ανταγωνισμό». Ο Agag σημείωσε ότι η Andretti Autosport ήταν παθιασμένη από την έναρξη των ηλεκτρικών αγώνων στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών και τεχνολογιών μέσων των αγώνων.

«Το Extreme E είναι ένα φιλόδοξο νέο έργο που γεννιέται από μια ανησυχία για το μέλλον του πλανήτη μας, και τώρα περισσότερο από ποτέ, καθώς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός προσαρμόζει τις συμπεριφορές και τις αξίες του για να παραμείνει σχετικός σε αυτούς τους μεταβαλλόμενους καιρούς, αυτή η ανησυχία είναι κρίσιμη για όλους μας να την λάβουμε υπόψη» ανάφερε ο Agag.

H Andretti Autosport βελτιστοποίησε την εμπειρία της στους ηλεκτρικούς αγώνες ως ιδρυτική ομάδα στην Formula E με πολλές νίκες και τίτλους και θα την επεκτείνει και στους εκτός δρόμου αγώνες.

Ο Ganassi αναφερε  ότι ο οργανισμός του επεκτείνεται στο Extreme E επειδή η καινοτομία δείχνει μια νέα κατεύθυνση για τα μηχανοκίνητα αθλήματα στο μέλλον.

«Ήμουν πάντα παθιασμένος με το να σπρώχνω τα όρια του τι είναι δυνατόν, και η Extreme E ελέγχει αυτό το κουτί για εμάς με μεγάλο τρόπο». Αποτελεί μια ευκαιρία στους αγώνες αυτοκινήτων να χρησιμοποιήσουν τις τελευταίες τεχνολογίες για να προσελκύσουν ένα νέο, νεότερο κοινό σε αυτό το υπέροχο άθλημα.

“Τα πάντα για το Extreme E είναι υπέροχα, από το αυτοκίνητο έως τη φόρμα αγώνων και την ενσωματωμένη τεχνολογία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα και θα παίξουμε ρόλο στην ανάπτυξη του μέλλοντος του αθλητισμού μας.”

Καινοτομίες όπως εγκαταστάσεις απομακρυσμένης μετάδοσης και ολοκληρωμένη κάλυψη μεταξύ πλατφορμών για τους θεατές που θα παρακολουθούν από το σπίτι, και όχι από την ειδική, στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα στους αγώνες. Το Extreme E θα χρησιμοποιήσει επίσης ένα «πλωτό γκαράζ» το RMS St. Helena.

Το πρώην επιβατικό και ταχυδρομικό πλοίο Royal Mail ανακατασκευάστηκε για να μειώσει τις εκπομπές του και θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά εμπορευμάτων και υποδομών της σειράς, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων, στο πλησιέστερο λιμάνι. Αυτό το στοιχείο στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του προφίλ εκπομπών της Extreme E, καθώς και στη διευκόλυνση της επιστημονικής έρευνας μέσω ενός πλωτού εργαστηρίου.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -