Μειώνει την παραγωγή οχημάτων στην Κίνα η Nissan

- Advertisement -

Αλλή μια αυτοκινητοβιομηχανία η Nissan Motor Co θα κατασκευάσει 30.000 λιγότερα οχήματα στους επόμενους μήνες στην Κίνα από ό, τι είχε σχεδιάσει καθώς η ζήτηση επιβραδύνεται σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters, καθώς οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες ανησυχούν με τη μείωση της ζήτησης στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων.

Μετά την Ford Motor Co και την Hyundai Motor Co, η Nissan γίνεται η νέα αυτοκινητοβιομηχανία που προχωρά στην μείωση στην παραγωγή αυτοκινήτων στη Κίνα, όπου η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και ο αναστατωμένος εμπορικός πόλεμος με τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μειώσει τις πωλήσεις οχημάτων τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Η Nissan σύμφωνα με το δημοσίευμα σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή στην Κίνα κατά συνολικά 30.000 μονάδες κατά τη διάρκεια της περιόδου Δεκεμβρίου -Φεβρουαρίου από τα αρχικά της σχέδια παραγωγής. Στέλεχος της εταιρείας αρνήθηκε να επιβεβαιώση αυτό το σχέδιο δηλώνοντας απλώς πως δεν είναι προς δημοσιότητα ως σχέδιο.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έθεσαν αρχικά σχέδια για τον αριθμό των οχημάτων που έπρεπε να παράχθούν σε κάθε εργοστάσιό τους. Αυτά τα σχέδια μπορούν να τροποποιηθούν λόγω της ζήτησης, των προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού και άλλων παραγόντων. Δεν ήταν γνωστό η Nissan  πόσα είχε προγραμματίσει να παράξει οχήματα τους τρεις μήνες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Nissan παρήγαγε σχεδόν 400.000 μονάδες στη χώρα κατά τη διάρκεια της τρίμηνης περιόδου που έληξε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Η περίοδος καλύπτει τους δύο πρώτους μήνες του έτους, όταν οι πωλήσεις συνήθως επιβραδύνουν την περίοδο πριν από τις αργίες του Νέου Έτους.

Η εταιρεία Nikkei της Ιαπωνίας αναφέρει  στην καθημερινή της ενημέρωση από χθες Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου ότι η Nissan σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή σε τρία εργοστάσια στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου ενός στο Dalian, όπου παράγει τα δημοφιλή μοντέλα crossover Qashqai και Infiniti QX50 και στο Zhengzhou, όπου κατασκευάζει το SUV X-Trail crossover, ένα από τα κορυφαία μοντέλα της και μοντέλα μάρκας Venucia.

Ο εκπρόσωπος της Nissan στο Πεκίνο αρνήθηκε σήμερα Παρασκευή να σχολιάσει τα μελλοντικά σχέδια παραγωγής.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Nissan, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τέταρτο των ετήσιων πωλήσεων οχημάτων παγκοσμίως. Πώλησε 1,5 εκατομμύρια οχήματα στην Κίνα το περασμένο έτος, και νωρίτερα φέτος δήλωσε ότι σχεδίαζε να ενισχύσει τις πωλήσεις σε 2,6 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2022, καθιστώντας την Κίνα τη μεγαλύτερη αγορά της όσον αφορά τις πωλήσεις οχημάτων.

Ωστόσο, η τάση της ανερχόμενης ζήτησης για αυτοκίνητα στην Κίνα φαίνεται να έχει λήξει, ενώ η αγορά βρίσκεται σε καλό δρόμο για να σημειώσει πτώση των ετήσιων πωλήσεων για πρώτη φορά τουλάχιστον από το 1990. Οι πωλήσεις του ομίλου Nissan στην Κίνα μειώθηκαν κατά 3,9% το Νοέμβριο, επιβραδύνοντας το άλμα του 12% πριν από ένα χρόνο.

Η επιβράδυνση στη μεγάλη αγορά έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει ένα σκάνδαλο που περιλάμβάνει υποτιθέμενη οικονομική κακή συμπεριφορά του Carlos Ghosn, οδηγώντας στη σύλληψή του και την επακόλουθη παραίτηση του από την θέση του προέδρου και στη στενότητα δεσμών με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault SA.

Πηγή: Reuters

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -