Μειώθηκε η παραγωγή αυτοκινήτων της Ρουμανίας κατά 15%

- Advertisement -

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε η ACAROM για το πρώτο δίμηνο του 2021

Τα δύο εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων της Ρουμανίας η Dacia της Renault και της Ford  παρήγαγαν 77.173 μονάδες το πρώτο δίμηνο του 2021 που είναι 15% λιγότερες από την ίδια περίοδο του 2020 που σε ποσοστό είναι 15% σύμφωνα με την Ρουμανική Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACAROM).

Η παραγωγή της Dacia είχε την μεγαλύτερη μείωση που ήταν κατά 20% μειωμένες σε σύγκριση με το 2020 ενώ η Ford παρήγαγε 10% λιγότερες μονάδες με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Συνολικά το πρώτο δίμηνο της φετινής χρονιάς η Dacia κατασκεύασε γύρο στις  40.000 αυτοκίνητα και η Ford κοντά στις 37.000 αυτοκίνητα.

Η κρίση με την πανδημία του κορωνοϊού και τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν έπληξε την τοπική παραγωγή ιδιαίτερα τον Φεβρουάριο όταν η παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 18% από τον Φεβρουάριο του 2020.

Στο μεταξύ οι δυό αυτοκινητοβιομηχανίες για τον Μάρτιο ανακοίνωσαν διακοπή της παραγωγής καθώς τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στις μεταφορές επηρεάζει την αλυσίδα εφοδιασμού των εργοστασίων.

Η κρίση έπληξε τα δύο εργοστάσια της Ρουμανίας σε μια από τις καλύτερες περιόδους τους. Το εργοστάσιο της Dacia έχει τώρα στο χαρτοφυλάκιο της δυό ολοκαίνουργια μοντέλα το Logan Sandero και το Stepway όπου η ζήτηση είναι υψηλή ενώ το ίδιο ισχύοι και για τις πωλήσεις του μοντέλου Puma SUV που παάγεται από την Ford στην Ροθμανία και οι πωλήσεις του είναι σημαντικά αυξημένες σε όλες τις αγορές της.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -