MERC 2013, Rally Dubai: Έκλεισε τη χρονιά με νίκη ο Nasser Al Attiyah

- Advertisement -

Ολοκληρώθηκε το Μεσανατολικό πρωτάθλημα Ράλι με τον συναρπαστικό αγώνα στο Ντουμπάι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρων από την αρχή μέχρι και την τελευταία στιγμή. O 9 φορές πρωταθλητής Μέσης Ανατολής Nasser Al Attiyah τέλειωσε τη χρονιά με μια ακόμη νίκη την 5ην για φέτος καθώς στον αγώνα του Λιβάνου έμεινε στην 2η θέση όπου νικητής ήταν ο Roger Feghali.

MERC-Dubai.aspxΟ οδηγός από το Κατάρ έχοντας στο Ford Fiesta RRC για συνοδηγό τον Giovanni Bernacchini είχαν την υπεροχή και κέρδισαν τις 7 από τις 12 ε.δ. που περιλάμβανε ο αγώνας.

MERC-Dubai.aspx-2 Οι Khalid Al Qassimi και Scott Martin δεν ανταμείφθηκαν με το αποτέλεσμα που τους άξιζε ανάλογα με την απόδοση τους καθώς στάθηκαν άτυχοι και αποχώρησαν από τον αγώνα. Το πλήρωμα του Citroën DS3 RRC κέρδισε τις υπόλοιπες πέντε ε.δ..

MERC-Dubai.aspx-12Στην δεύτερη θέση γενικής τερμάτισαν οι Misfer Al Marri / Nicola Arena με διαφορά που έφτανε σχεδόν τα πέντε λεπτά, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Abdullah Al Qassimi / Steve Lancaster και οι δυο με Ford Fiesta RRC.

MERC-Dubai.aspx-10Ο τελικός γύρος του πρωταθλήματος ράλι Μέση Ανατολή που πραγματοποιήθηκε στις ερήμους γύρω από τα Εμιράτα του Ντουμπάι και της Σαριά, εξελίχθηκε σε μια συναρπαστική μάχη μεταξύ το δύο μεγαλύτερο διεκδικητών, με μόλις λίγα δευτερόλεπτα να τους χωρίζουν σε όλο τον αγώνα.

MERC-Dubai.aspx-11

Η ιδιομορφία των ε.δ. σε σχέση με όλες τις άλλες σε ολόκληρο το πρωτάθλημα μέσα στην έρημο επέτρεπαν αρκετά ψηλές ταχύτητες αλλά οι παγίδες που έκρυβαν ήταν τόσο πολλές και το παραμικρό λάθος δεν συγχωριόταν.

MERC-Dubai.aspx-6Η κατάλληλη επιλογή ελαστικών ήταν αυτή που καθόρισε και το νικητή. Ο Nasser Al Attiyah ξεκίνησε με νίκη στην ε.δ. 1 με τον  Khalid Al Qassimi να τον ακολουθεί με διαφορά μόνο ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Στην αμέσως επόμενη ε.δ. πέτυχε το ταχύτερο χρόνο και πέρασε επικεφαλής του αγώνα.

MERC-Dubai.aspx-7Με την ολοκλήρωση του πρώτου Loop κατά τη διάρκεια του Service δήλωνε ο οδηγός της ομάδας Αμπού Ντάμπι Citroën World Rally Team. «Είναι μια καλή αρχή, αλλά πρέπει να αγωνιστούμε για κάθε δευτερόλεπτο σε όλες τις στροφές, και να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την πέδηση και την σταθερότητα,» σχολίασε ο Khalid Al Qassimi. «Έχω ένα αγώνα στα χέρια μου και απλά πρέπει να συνεχίζω…»

MERC-Dubai.asp-1Στη συνέχεια όμως η πρωτοπορία πέρασε και πάλι στα χέρια του Nasser Al Attiyah καθώς η λανθασμένη επιλογή ελαστικών από τον Khalid Al Qassimi έχασε χρόνο και σε συνδυασμό με μια ποινή για πρόωρη εκκίνηση στην ε.δ. 5 στην ολοκλήρωση της πρώτης μέρας βρέθηκε μισό λεπτό σχεδόν πίσω από το Nasser.

MERC-Dubai.aspx-8Τη δεύτερη μέρα, ο οδηγός της Citroën DS3 RRC  ξεκίνησε εντυπωσιακά κέρδισε τρεις συνεχόμενες  ε.δ. και μείωσε τη διαφορά στα 10 δευτερόλεπτα και μπήκε πάλι στην θέση να διεκδικεί τη νίκη.

MERC-Dubai.aspx-5Η στρατηγική που ακολουθούσε ο Nasser έδειχνε ότι είχε τον έλεγχο του αγώνα και όντας πρωταθλητής δεν είχε και τόσο άγχος. Το ενδιαφέρων όμως στις τελευταίες ε.δ ανέβηκε ακόμη περισσότερο.

MERC-Dubai.aspx-9Ο αγώνας κρίθηκε όμως στην τελευταία ε.δ. όπου ο Khalid Al Qassimi στάθηκε διπλά άτυχος είχε απώλεια δυο ελαστικών.  Αν και τελείωσε την ε.δ.12 στη δεύτερη θέση, αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά καθώς δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσει την προσπάθεια του και να φτάσει στη ράμπα του τερματισμού με μόνο τρεις τροχούς. «Είναι ακριβώς αναπόσπαστο μέρος των αγώνων. Είχα αποφασίσει να πιέσω τόσο σκληρά για τη νίκη  έλα όμως που δεν πήγαν όλα δεξιά στο τέλος,” εξήγησε ο Khalid  «Παρόλα αυτά είμαι ευχαριστημένος με το επίπεδο των επιδόσεων που δείξαμε σε αυτό τον αγώνα»

Σε δικές του δηλώσεις ο νικητής Nasser Al Attiyah είπε: “ Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς λειτούργησε πλήρως η στρατηγική που επιλέξαμε. Ο αγώνας αυτός δεν επέτρεπε να πάρουμε ρίσκα λόγο των ψηλών ταχυτήτων αλλά και τον παγίδων που υπήρχαν. Όλα πήγαν καλά και είμαι πολύ χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω το Qatar, τον Giovanni ολόκληρη την ομάδα και όλους τους σπόνσορες μας που αυτοί μας βοήθησαν να κερδίσουμε 5 νίκες σε 6 αγώνες και για 9η φορά να κατακτήσω το πρωτάθλημα”

MERC-Dubai.aspx-4

Πολύ χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του αγωνιστικού διευθυντή  της M-Sport, Malcolm Wilson: “Συγχαρητήρια στο Nasser που με την εντυπωσιακή του εμφάνιση σε όλη τη χρονιά μας κάνει περήφανους στην ομάδα. Πέντε νίκες με το Fiesta RRC και μια 2η θέση δείχνει και την υπεροχή μας. Είμαστε ακόμη ποιό περήφανοι καθώς να βλέπεις πέντε αυτοκίνητα στην πρώτη εξάδα δεν είναι και λίγοι υπόθεση”

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1 Nasser Al Attiyah / Giovanni Bernacchini(1) Ford Fiesta RRC 2:01:11.9

2 Misfer Al Marri / Nicola Arena(3) Ford Fiesta RRC +5:33.6

3 Abdullah Al Qassimi / Steve Lancaster (4) Ford Fiesta RRC +6:28.4

4 Ala’a Rasheed / Joseph Matar (7) Ford Fiesta RRC +14:46.0

5 Majed Al Shamsi / John Higgins (12) Suburu Impreza N15 +14:57.6

6 Rashid Al Ketbi / Karina Hepperle (5) Ford Fiesta RRC +15:17.7

7 Bader Al Jabri / Nicolas Klinger (10 Suburu Impreza N15 +16:52.8

8 Abdulla Al Kuwari / Khalid Al Kendi (9) Mitsubishi Evo 10 +24:32.3

9 Mohammed Al Sahlawi / Allan Harryman (24) Citroen DS3 R3 +25:17.3

10 Mohammed Al Mutawaa / Stephen McAuley (23) Citroen DS3 R3 +28:02.8

11 Meshari Al Thefiri / Mobarak Al Thefiri (8)  Mitsubishi Evo 10 +30:09.0

12 Michel Salah / Ahmad Ghaziri (14) Suburu Impreza N15 +34:36.8

13  Ron Oakley / Mark Turner (21) Suburu Impreza +39:19.1

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

1 Nasser Al Attiyah 143

2 Khalid Al- Qassimi 69

3 Abdullaziz Al- Kuwari 57

4 Abdullah Al- Qassimi 30

5 Yazeed Al-Rajhi 20

6 Ala’a Rasheed 18

7 Abdullah Al Kuwari 14

8 Bader Al Jabri 11

9 Zaid Dahshan 4

10 Meshari Al Thefiri 4

11 Mohammed Al Sahlawi 3

12 Mohammed Al Mutawaa 1

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -