Μετακομίζει στην Haas ο Simone Resta

- Advertisement -

Μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας Concorde, η Haas θα παραμείνει στην F1 μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2025, με την αμερικανική ομάδα να αλλάζει στρατηγική επιλέγοντας να δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς οδηγούς με οικονομική υποστήριξη, σε μια προσπάθεια να εισρεύσουν περισσότερα κεφάλαια και να ενισχυθεί η ανάπτυξη των μονοθέσιων αλλά και η συνολική λειτουργία της ομάδας.

Η Αμερικανική ομάδα της Haas ενισχύει και το τεχνικό της τμήμα καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2021 ο επικεφαλής του τμήματος για την εξέλιξη του chassis της Ferrari, Simone Resta,  μετακομίζει σε αυτήν. Η συγκεκριμένη μεταγραφή δείχνει την ενισχυμένη σχέση της αμερικάνικης ομάδας με την Ferrari, με τον Enrico Cardile να αναλαμβάνει τον ρόλο του Resta στη Scuderia.

Μέρος αυτού του σχεδίου αφορούσε η συμφωνία με τη Ferrari, η οποία προμηθεύει τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και όλα τα non-listed μέρη, για να πάρει στις τάξεις της τον νεαρό Mick Schumacher γιό ενώς από τους θρύλους της Formula 1 του Michael Schumacher που έχει γράψει αρκετές σελίδες στην ιστορία της κορωνίδας του αθλήματος.

Ο Resta εντάχθηκε στη Ferrari το 2001 και το 2014 ανέλαβε τον ρόλο του Head of Vehicle Project Coordination (ρόλος γνωστός ως επικεφαλής σχεδιαστής), προτού αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα το φθινόπωρο του 2018 για να ενταχθεί στην Alfa Romeo Sauber, ως τεχνικός διευθυντής της τελευταίας.  Ωστόσο, επέστρεψε στη Ferrari ένα χρόνο αργότερα, το φθινόπωρο του 2019 όντας υπεύθυνος για το τμήμα του πλαισίου.

Ο Cardile, εν τω μεταξύ, αναλαμβάνει επιπλέον ευθύνες στη Ferrari, έχοντας ήδη αναλάβει το ρόλο ως επικεφαλής του νέου τμήματος της Ferrari, ως επικεφαλής του Performance Development.

Ο Mattia Binoto είπε ότι η αποχώρηση του Resta για τη Haas θα μπορούσε να ωφελήσει και τις δύο ομάδες, καθώς η εισαγωγή νέων κανονισμών από το 2022 θα δημιουργήσει νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν με ρεαλισμό και ανοιχτό μυαλό, σημειώνοντας:

Γι ‘αυτό πιστεύουμε ότι η μακροχρόνια σχέση μας με την Haas, που χρονολογείται από την πρώτη της φορά που έτρεξε στη Formula 1, πρέπει να είναι η βάση και για τις δύο πλευρές να επωφεληθούν από οποιαδήποτε πιθανή συνέργεια, πάντα σύμφωνα με αυτό που ορίζεται στους κανονισμούς της FIA. Έχοντας κατά νου αυτήν την ιδέα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο -υψηλού επιπέδου- Simone Resta θα ενισχύσει το τεχνικό τμήμα της αμερικανικής ομάδας από τις αρχές του επόμενου έτους.

Αυτό είναι ένα περαιτέρω βήμα στη διαδικασία της συνεχούς εξέλιξης του τεχνικού τμήματος της ομάδας. Ο Simone, τον οποίο ευχαριστούμε για τις προσπάθειές του μέχρι σήμερα, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα που έχει επιβεβαιώσει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στη Formula 1. Η τελευταία μόλις ενίσχυσε μια ήδη πολύ στενή σχέση με τη Scuderia, φέρνοντας στις τάξεις της τον οδηγό της ακαδημίας οδηγών της Ferrari, Mick Schumacher.

Μέσα στη Scuderia, ο Enrico Cardile θα αναλάβει τώρα τον συντονισμό των τεχνικών και ανθρώπινων πόρων που συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη των επιδόσεων και τον σχεδιασμό του μονοθέσιου.

ΠΗΓΗ: Autobloog.gr

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -