Μια κουραστική μέρα περιμένει τα πληρώματα στο Βέλγιο

- Advertisement -

Ταχύτερος μέχρι στιγμής ο Neuvilly στο Shakedown του Rally Ypres που βρίσκεται σε εξέλιξη

Τα συμμετέχοντα πληρώματα στο ασφάλτινο Rally Ypres που ξεκινά σήμερα έχουν μια κουραστική μέρα μπροστά τους.

Ο Βελγικός αγώνας που κάνει ντεμπούτο στο WRC ως ο 8ος γύρος της χρονιάς, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που προσμετρά σε αυτό αποτελεί μια πρόκληση και συνάμα σπαζοκεφαλιά για οδηγούς και ομάδες. Η σημερινή μέρα ξεκίνησε με το sakedown που βρίσκεται σε εξέλιξη και αποτελεί την τελευταία δοκιμή σε συνθήκες αγώνα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του για το τι θα ακολουθήσει.

Η αγωνιστική μέρα που αρχίζει στις 13:00 τοπική ώρα περιλαμβάνει συνολικά 8 ειδικές διαδρομές και θα ολοκληρωθεί στις 20:00.

Η σειρά κατάταξης του πρωταθλήματος σηματοδοτεί και το πέρασμα από το shakedown Ogier, Evans, Neuville, Rovanpera, Tanak, Katsuda, Breen, Greesmeth.

Τα διαγωνιζόμενα πληρώματα βρίσκονται σε ένα δροσερό ευχάριστο πρωινό με θερμκρασίες γ΄θρω στους 13 βαθμούς και περιμένουν ένα ξηρό καιρό αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στο πρώτο πέρασμα ο Thierry Neuville που αγωνίζεται στην πατρίδα του κινήθηκε γρηγορότερα από όλους σταματώντας τα χρονόμετρα στο 4:31.9 με δεύτερο το ομόσταυλο του στα Hyundai i20 με διαφορά +0.6 δευτερόλεπτα ενώ ακολουθουν τα Toyota Yaris wrc  με τους Ogier, Evans και Rovanpera.

Τα δεδομένα άλλαξαν με την ολοκλήρωση του δεύτερου περάσματος καθώς ο Εσθονός  Ott Tanak  βελτίωσε το χρόνο του σε 4:25.1 για να περάσει μπροστά +2.3 από τον Neuville με τον  Rovanpera να γράφει τρίτο χρόνο και τους Ogier και Evans να ακολουθούν.

Τα δεδομένα άλλαξαν στο τρίτο πέρασμα φουριόζος ο βέλγος βελτίωσε το χρόνο του στο 4:22.5 για να περάσει και πάλι μπροστά από τον Tanak 4:23.3 με τους Ogier, Evans, Rovanpera να ακολουθουν. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Loubet.

Περισσότερα σε λίγο.

Χρυσόστομος Κυλίλης

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -