Motocross 6ος γύρος: Εκπλήξεις και ανατροπές στην Αργάκα.

- Advertisement -

Ολοκληρώθηκε με αρκετά μεγάλη επιτυχία και ο 6ος γύρος του ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS 2013-2014 της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου στην Αργάκα την Κυριακή 30 Μαρτίου. Εκπλήξεις και ανατροπές είχαμε στα αποτελέσματα των περισσοτέρων κατηγοριών και ενώ πλησιάζουμε προς την λήξη του φετινού πρωταθλήματος κορυφώνεται η αγωνία και μεγαλώνει το ενδιαφέρων καθώς τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά στην υπόθεση τίτλου. Παραμένουν ανοικτοί οι λογαριασμοί ανάμεσα στους αναβάτες και στους τελευταίους τρείς αγώνες θα “κτυπήσουν” τα ρέστα τους.

Στην φετινή δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Μακούντα το ενδιαφέρων από πλευράς συμμετοχών ήταν πολύ μειωμένο καθώς μόνο 48 αναβάτες έλαβαν μέρος όχι όμως και το θέαμα που για ακόμη μια φορά κτύπησε κόκκινο. Όσοι βρέθηκαν στην Μακούντα έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι και θα θυμούνται για αρκετό καιρό τις μάχες που δόθηκαν εκ του συστάδηv.

Ο  αναβάτης της Monster Energy Χρύσανθος Χαραλάμπους (Ανθούλης) ήταν για μια ακόμη συνάντηση ο νικητής στην ταχύτερη κατηγορία την ΜΧ1 κερδίζοντας και τα δυο heat. Η νίκη του δεν ήταν εύκολη καθώς και στους δυο γύρους είχε την συνεχή πίεση από τον Γιώργο Παπαλοΐζου που έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και ανάγκασε τον παγκύπριο πρωταθλητή να υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια την πρώτη θέση.

Στο πρώτο heat οι δύο οδηγοί ήταν πολύ κοντά σε όλο τον αγώνα όμως ο Χαραλάμπους κατάφερε να κερδίσει απροβλημάτιστα, κάτι που δεν συνέβη στην δεύτερη κούρσα της συνάντησης.

3

 Τόσο ο Γιώργος Παπαλοίζου όσο και ο Ανθούλης Χαραλάμπους είχαν πτώση χάνοντας μάλιστα και αρκετές θέσεις καθώς τους προσπέρασαν οι άλλοι αναβάτες. Με το που ρίχθηκαν και πάλι στη μάχη “πετούσαν” στην κυριολεξία και οι δύο τους και γύρο με το γύρο κάλυπταν την διαφορά. Μέχρι την ολοκλήρωση του heat ο Ανθούλης δείχνοντας το ταλέντο του κάλυψε το χαμένο έδαφος και βρέθηκε στην κορυφή κάτι που δεν μπόρεσε ο Παπαλοΐζου και τερμάτισε στην 4η θέση. Και στα δυο heat πολύ καλός ο Λάμπρος Τσαγγαράς τερμάτισε στην τρίτη θέση. Ο Σάββας Σάββα στο πρώτο heat έμεινε στην 5η θέση αλλά στο επόμενο τερμάτισε στην 2η θέση. Κερδισμένος από αυτή τη συνάντηση βγήκε ο Ανθούλλης καθώς μεγάλωσε την ψαλίδα για την υπόθεση του τίτλου στους 23 βαθμούς από τον Γιώργο Παπαλοΐζου.

Στους μικρούς της ΜΧ65 απόλυτος κυρίαρχος ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης καθώς συνεχίζει την κυριαρχία του και για άλλη μια συνάντηση μονοπώλησε τις δύο κούρσες. Στη δεύτερη θέση του βάθρου βρέθηκε ο Αριστόδημος Έλληνας αν και ήταν 4ος στον 1ο heat και 2ος στο 2ο heat. Ο Ανδρέας Χρυσάνθου πήρε την δεύτερη θέση στο 1ο heat και στη 2η κούρσα την 4η με αποτέλεσμα να μην πλασαριστή στο βάθρο κάτι που κατάφερε όμως ο Βίκτωρ Ζαχάρια αν και ήταν  4ος στο 1ο heat κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση στο δεύτερο heat και ολασαρίστηκε στην 3η θέση στο βάθρο στον 6ο από τους 9 αγώνες του πρωταθλήματος.

Στην MX2 την δεύτερη πιο γρήγορη κατηγορία ο Χρίστος Τσαγγαράς βρέθηκε σε εξαιρετική φόρμα και πανάξια κέρδισε την συνάντηση με διπλές νίκες. Οι συνδιεκδικητής τους στη μάχη του τίτλου Αντώνης Κυπριανού κατέλαβε την δεύτερη θέση στο 1ο heat και σε συνδυασμό με την 5η θέση στο 2ο heat ανέβηκε στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου. Εντυπωσιακός ο Ανδρέας Γεωργίου πλασαρίστηκε δεύτερος στο βάθρο. Ήταν 3ος στο 1o heat και 2ος στην δεύτερη κούρσα. Με το αποτέλεσμα αυτό η διαφορά του Χρίστου Τσαγγαρά με τον Αντώνη Κυπριανού στη μάχη του τίτλου αυξήθηκε στους 7 βαθμούς και διαφαίνεται ότι σε αυτή την κατηγορία όλα θα είναι ρευστά μέχρι το τέλος.

Στην ΜΧ85 κερδισμένος βγήκε ο Κυριάκος Πορταντάρης με δυο νίκες και σε συνδυασμό με τις τρίτες θέσεις που κατέλαβε ο πρωτοπόρος της κατηγορίας Ανδρέας Ανδρεου μείωσε την διαφορά για τη μάχη του τίτλου στους 12 βαθμούς δίνοντας νέο ενδιαφέρων για τη συνέχεια. Ο  Κλεάνθης Παναγιώτου σε καλή φόρμα κατέλαβε την 2η θέση στο βάθρο με ισάριθμες δεύτερες θέσεις στα heat.

Στην ΜΧ3 ο Σάββας Κασάπη βρέθηκε σε εξαιρετική φόρμα κερδίζοντας τη νίκη και τα δυο heat και έχει προβάδισμα 5 μόνο βαθμούς από τον Γιώργο Μιχαήλ που στην Αργάκα έχασε πολύτιμο έδαφος. Στην 1η κούρσα κατέλαβε την 2η θέση στη συνέχεια όμως περιορίστηκε στην 5η θέση και βρέθηκε εκτός βάθρου. Μικροεκπλήξεις στην κατηγορία  καθώς ο Κοσμάς Βασιλείου είναι αυτός που ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου ενώ ο Μάριος Αγαθοκλέους με τους δυο τερματισμούς του στις κούρσες στην 4η θέση ανέβηκε στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Γιώργος Κλέφτης και αυτός βρέθηκε σε άσχημη μέρα και εκτός βάθρου.

Άτυχος στην ΜΧ3 OVER ο Σπύρος Ηλία που δεν κατάφερε να τερματίσει στο 1ο heat και περιορίστηκε στην 5η θέση στο 2ο heat. Έχασε παράλληλα και την πρωτοπορία στη κατηγορία του καθώς σε εξαιρετική φόρμα βρέθηκε ο περσινός Πρωταθλητής Γιώργος Σιδερένιος κέρδισε το 1ο heat και σε συνδυασμό με την 2η του θέση στην επόμενη κούρσα βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αλλά και στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος με 7 βαθμούς από τον Σπύρο Ηλία. Δεύτερος στο βάθρο ο  Μιχάλης Στυλιανού. Νικητής στο 2ο heat της κατηγορίας ο Άκης Σάββα.

Στην ΜΧ4 ο Μιχάλης Πάμπουκας έκανε ότι ήθελε κέρδισε και τα δυο heat και μεγάλωσε την διαφορά του στην μάχη για το τίτλο από τον αδελφό του Μάριο που βρέθηκε σε άσχημη μέρα. Δεν ολοκλήρωσε το 1ο heat ενώ τερμάτισε 2ος στο επόμενο. Βρέθηκε όμως και εκτός του βάθρου καθώς ο Φώτης Θεοδώρου με την 3η και 4η θέση στα heat πλασαρίστηκε και στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου.

Επίσημος χορηγός Παγκύπριου Πρωταθλήματος Motocross 2013-2014: MONSTER ENERGY

Υποστηριχτές αγώνα:  1)ATLAS BETON , 2)FLY AGAIN, 3)KTM, 4)JAPAN MOTORS, 5)MOTORACE, 6)ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΓΑΚΑΣ, 7)MCA BIKE ALERT, 8)COLDEN RIDE RENTALS, 9) MOTOSKOPIO

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,514ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -