Μπροστά από τον Ogier θέλει να τερματίσει στο Βέλγιο ο Elfyn Evans

- Advertisement -

Με ένα και μοναδικό στόχο κατέρχεται στο Ράλι Ypres του Βελγίου αυτή την βδομάδα ο Ουαλλός Elfyn Evans. Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing θέλει να τερματίσει μπροστά από το συμπαίκτη του Sebastien Ogier.

Στην πραγματικότητα όμως έχει δυό στόχους, να ξεπεράσει το επτά φορές παγκοσμιο πρωταθλητή αλλά να προσθέσει μια ακόμη νίκη στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι ώστε να μειώσει την διαφορά των 37 βαθμών που τους χωρίζει στους μέχρι τώρα αγώνες που ολοκληρώθηκαν.

Η διαφορά αυτή είναι μια σημαντική πηγή απαγοήτευσης για τον Evans. « Εκανα ένα μικρό λάθος στο Safari και κέρδισε τον αγώνα ο Ogier μεγαλώνοτας την διαφορά» για να συμπληρώσει «Δεν τα πήγα τόσο καλά στους τελευταίους αγώνες όσο θα ήθελα οπότε σίγουρα στοχεύω σε ένα ισχυρό αποτέλεσμα στο Βέλγιο».

Ο Ουαλός οδηγός έχει μια καλή απόδοση στην άσφαλτο αλλά ποτέ δεν οδήγησε στους δρόμους του βελγίου ανταγωνιστηκά καθώς είναι και η πρώτη φορά που ο αγώνας αυτός προσμετρά στο WRC.

« Δεν έχω τρέξει στο βέλγιο ποτέ, θα είναι ωραίο να επιστρέψω στην άσφαλτο ξανά, αλλά θα είναι διαφορετικές οι συνθήκες από αυτές που είχαμε την τελευταία φορά στην Κροατία. Αρχικά οι δρόμοι μπορεί να φαίνονται αρκετά απλοί, καθώς δεν υπάρχουν τόσες πολλές στροφές, είναι όμως πολλές οι ευθύες και πολύ στενές διασταυρώσεις. Από τις δοκιμές που έχουμε κάνει είναι ότι αλλάζει συνεχώς η πρόσφυση και είσαι αναγκασμένος να μειώσεις ρυθμό οπότε θα υπάρχει κάτι εντελώς διαφορετικό στις συνθήκες αγώνα»

Ο Evans μεταβαίνει στο Βέλγιο μετά την 5η θέση που είχε εξασφαλίσει στο προηγούμενο αγώνα στην Εσθονία και γνωρίζει ότι θέλει περισσότερη ταχύτητα αυτή την εβδομάδα και πρόσθεσε στο wrc.com.

« Δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό να παίρνω περισσότερα ρίσκα, αν το είχα κάνει την προηγούμενη φορά δεν ξέρω πόσο σίγουρο θα ήμουν. Απλά δεν κτύπησα το καρφί στο κεφάλι όσο αφορά το ρυθμό μου σε σύγκριση με τους άλλους οδηγούς. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτό αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,042ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -