Νέες κατηγορίες εναντίον του Carlos Ghosn 

- Advertisement -

H 11η Ιανουαρίου ήταν η τελευταία ημέρα που ο Carlos Ghosn μπορούσε να κρατηθεί προφυλακισμένοςαπό την προηγούμενη σύλληψή του στις 21 Δεκεμβρίου, αλλά οι εισαγγελείς του Τόκιο του προσάπτουν νέες κατηγορίες.

Συγκεκριμένα οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Ghosn για “σοβαρή παραβίαση εμπιστοσύνης βάσει του νόμου περί εταιρειών της Ιαπωνίας”. Στην ουσία, η Nissan κατηγορεί τον Ghosn πως έχει μεταβιβάσει σε αυτή, προσωπικές του απώλειες επενδύσεων.

Επίσης οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Ghosn, αλλά και τον Greg Kelly, που έχει αποφυλακιστεί, πως έκρυψαν χρηματικές αποζημιώσεις το διάστημα 2015 – 2018, αποκρύπτοντας κεφάλαια που κατέληξαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Ghosn.

Ο Ghosn έχει ήδη απαντήσει στους ισχυρισμούς πως μεταβίβασε ζημίες στη Nissan, υποστηρίζοντας πως είχε ζητήσει από την εταιρεία να λάβει εξασφαλίσεις για τις συμβάσεις ξένου συναλλάγματος. Είπε ότι το έκανε αυτό για να αποφύγει τη μόνη άλλη επιλογή που είχε, η οποία ήταν να παραιτηθεί και να χρησιμοποιήσει το επίδομα συνταξιοδότησής του ως εξασφάλιση, αλλά δεν το έκανε προκειμένου να συνεχίσει να βοηθά την Nissan. Επίσης τονίζει πως τα κεφάλαια αυτά “ήταν για σημαντικές υπηρεσίες που ωφέλησαν σημαντικά τη Nissan”.

Η Nissan συνεχίζει την δική της εσωτερική έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει εάν ο Ghosn έχει κάνει και άλλες παρανομίες. Έτσι ερευνά συναλλαγές που έγιναν στις ΗΠΑ, στην Ινδία αλλά και στη Λατινική Αμερική. Οι έρευνες αυτές οδήγησαν τον Jose Munoz, επικεφαλής της Nissan Βορείου Αμερικής από το 2014 να παραιτηθεί. Ο Munoz ήταν ένα από τα κορυφαία στελέχη της Nissan και θεωρείται όχι μόνο ως ένας πολύ στενός συνεργάτης του Ghosn αλλά το όνομά του ακουγόταν ως διάδοχος του σημερινού CEO της Nissan, Hiroto Saikawa.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -