Νέο Jeep Renegade e-Hybrid με δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης

- Advertisement -

Το νέο υβριδικό σύστημα e-Hybrid στο Renegade, η Jeep υπόσχεται μια νέα -εξηλεκτρισμένη- εμπειρία οδήγησης. Πρόκειται για μια νέα επιλογή στη γκάμα του μοντέλου όπου η δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης συνδυάζεται με κορυφαία συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS).

Η Jeep® με το e-Hybrid δημιούργησε ένα καινοτόμο σύστημα όπου για πρώτη φορά η υβριδική τεχνολογία 48V δίνει τη δυνατότητα και για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση υπό συνθήκες. Καρδία του Renegade e-Hybrid είναι ένας νέος Turbo βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Miller με απόδοση 130 ίππων και 240 Nm ροπής. Ο θερμικός κινητήρας -που σχεδιάστηκε ειδικά για υβριδικά συστήματα- συνεργάζεται με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο ενσωματώνει και έναν ηλεκτροκινητήρα 48V, απόδοσης 15 kW, ενώ η υδρόψυκτη μπαταρία των 48V και ο κινητήρας-δυναμό BSG συνεισφέρουν ώστε το e-Hybrid να προσφέρει κορυφαία επίπεδα άνεσης και αποδοτικότητας, αλλά κυρίως δυνατότητες κίνησης μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα.

Το e-Hybrid Jeep Renegade έχει τη δυνατότητα αθόρυβης εκκίνησης (Silent Start) χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρα και κίνηση αμιγώς ηλεκτρικά σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης (e-Queuing). Παράλληλα μπορεί να κινηθεί σε χαμηλή ταχύτητα αμιγώς ηλεκτρικά απλά αφήνοντας το φρένο (e-Creeping) ενώ η ελιγμοί στάθμευσης γίνονται χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρα (e-Parking)

Συνδυαστικά με τις παραπάνω λειτουργίες σε αμιγώς ηλεκτρικό επίπεδο, το e-Hybrid προσφέρει ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση (με ή χωρίς τη χρήση φρένου) και ενίσχυση της απόδοσης του θερμικού κινητήρα (e-Boosting), ώστε ο πρώτος να λειτουργεί πάντα στο βέλτιστο επίπεδο αποδοτικότητας του.

Τα χαρακτηριστικά του νέου συστήματος e-Hybrid ενισχύουν περαιτέρω την ασφάλεια και την άνεση που προσφέρουν τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) με τα οποία εφοδιάζεται το Jeep Renegade. Με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, το Renegade e-Hybrid ανοίγει ένα νέο δρόμο στην εξηλεκτρισμένης κίνηση.

Η CIC Automasters δέχεται ήδη παραγγελίες για το Jeep Renegade e-Hybrid

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -