Νέος διευθυντής στρατηγικής VW o Andreas Walingen

- Advertisement -

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Volkswagen ανακοίνωσε ανακατατάξεις στην εταιρεία. Ο Andreas Walingen, επί του παρόντος επικεφαλής της Στρατηγικής Προϊόντων του Ομίλου, θα γίνει Επικεφαλής Στρατηγικής της μάρκας Επιβατικών Αυτοκινήτων Volkswagen με ισχύ από την 1η Μαΐου 2021. Σε αυτή τη θέση, διαδέχεται τον Michael Jost, ο οποίος εγκαταλείπει τον Όμιλο Volkswagen για να αφιερώσει χρόνο στα δικά του προγράμματα.Ο μέχρι τώρα επικεφαλής στρατηγικής του Ομίλου, Michael Jost κατέχει επίσης τη θέση του Επικεφαλής Στρατηγικής της μάρκας Volkswagen.

Ο Ralf Brandstätter, Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Volkswagen, δήλωσε: «Ο Michael Jost είναι ένας από τους σημαντικότερους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μας επίθεσης. Με τις έξυπνες αναλύσεις και τα τολμηρά οράματά του, επιτάχυνε τη μεταμόρφωση της εταιρείας μας και συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία αυτής της αλλαγής. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω ειλικρινά για την παθιασμένη δέσμευσή του στο εμπορικό σήμα μας και να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Χαίρομαι που μπορέσαμε να αποκτήσουμε τον Andreas Walingen, έναν αποδεδειγμένο εμπειρογνώμονα στη στρατηγική προϊόντων και την εταιρική ανάπτυξη με βαθιά εμπειρία στην ηλεκτρονική αρχιτεκτονική. Μαζί, θα συνεχίσουμε να οδηγούμε γρήγορα και συστηματικά τον μετασχηματισμό μας σε πάροχο που βασίζεται σε λογισμικό για βιώσιμη κινητικότητα.»

Ο Andreas Walingen σπούδασε βιομηχανική μηχανική στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Darmstadt και στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Γεωργίας στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Το 2001 εντάχθηκε στην Porsche AG στο τμήμα αγορών σπορ αυτοκινήτων και το 2007 έγινε Επικεφαλής Ηλεκτρονικών Προμηθειών. Το 2007 ανέλαβε το ρόλο του διαχειριστή έργου στην Εταιρική Στρατηγική της Porsche AG και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Porsche Automobil Holding SE, όπου ο ρόλος του επικεντρώθηκε στην υλοποίηση συνεργειών μεταξύ της Porsche και της Volkswagen. Μεταξύ 2012 και 2018 κατείχε διευθυντικές θέσεις στην Porsche στους τομείς της Στρατηγικής και οργανωτικής ανάπτυξης, της διαχείρισης προϊόντων και της διατερματικής αρχιτεκτονικής ηλεκτρονικών E³. Το 2019, μεταφέρθηκε στη Volkswagen ως επικεφαλής της Στρατηγικής Προϊόντων ομίλου, όπου διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην προώθηση του μετασχηματισμού του χαρτοφυλακίου σε ηλεκτροκίνηση, στην εστίαση στις Synergy Familes και στην έναρξη λειτουργίας της Scalable Systems Platform (SSP).

Ο Michael Jost σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Hagen. Το 1987, Jost άρχισε στη BMW στην προανάπτυξη για την ηλεκτρονική, ολοκλήρωση συστημάτων. Το 1996, έγινε επικεφαλής του εμπορικού ομίλου της BMW ο Jost. Το 2005 εντάχθηκε στη διοίκηση της Jost Consulting. Στον Όμιλο Volkswagen, ήταν αρχικά επικεφαλής στρατηγικής προϊόντων και διευθυντής της Škoda από το 2010. Το 2015 ανέλαβε επικεφαλής στρατηγικής για το εμπορικό σήμα Volkswagen και από το 2018 ήταν επίσης επικεφαλής του Group Strategy Product.

Το εμπορικό σήμα Volkswagen στα επιβατικά αυτοκίνητα είναι παρών σε περισσότερες από 150 αγορές σε όλο το πλανήτη και παράγει αυτοκίνητα σε περισσότερες από 50 τοποθεσίες σε 14 χώρες. Το 2020 η Volkswagen παρέδωσε 5,3 εκατομμύρια οχήματα συμπαριλαμβανομένων μοντέλων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όπως τα Golf, Tiguan, Jetta, Passat. Επί του παρόντος 195,878 άτομα εργάζονται για την Volkswagen σε όλο τον κόσμο. Η μάρκα έχει επίσης πάνω από 10.000 αντιπροσωπείες με 86.000 υπαλλήλους.

Η Volkswagen προχωρά με συνέπεια στην περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγής αυτοκινήτων. Η ηλεκτρονική κινητικότητα, η έξυπνη οδήγηση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του εμπορικού σήματος αποτελούν τα βασικά στρατηγικά θέματα για το μέλλον.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,749ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -