Νέος Πρόεδρος της Hyundai Motorsport o Sean Kim

- Advertisement -

Η αναδιοργάνωση της Hyundai Motorsport συνεχίζεται και με ανακοίνωση της κορεατικής φίρμας σήμερα ο Sean (Seon-Plung) Kim αναλαμβάνει το ρόλο του Πρόεδρου στην θέση του Scott Noh.

O Scott Noh επιστρέφει στην Κορέα μετά από τέσσερα επιτυχημένα χρόνια στο πηδάλιο του αγωνιστικού τμήματος όπου κατέκτησε δυό παγκόσμια Πρωταθλήματα κατασκευαστών το 2019 και 2020 και ισάριθμους τίτλους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αυτοκινήτων Τουρισμού το 2018 και 2019 για να αναλάβει μιά νέα θέση στην Hyundai Motor Company. Να τονίσουμε επίσης ότι ο Noh ηγήθηκε τις συμμετοχής της Hyundai στο παρθενικό FIA ETCR -e Touring Car World Cup με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

2022 FIA World Rally Championship, WRC Launch 2022, 15 January 2022 X Photographer: Vincent Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Στην ανακοίνωση της Hyundai τονίζεται ότι οι αλλαγές αυτές ήταν μέρος μιάς τυπικής εναλλαγής ανώτερων διοικητικών στελεχών που ξεκίνησε πρακτικά από πέρυσι, όταν έγινε αρχικά γνωστή η λύση της συνεργασίας με τον Alain Penasse και αργότερα εκείνη με τον Andrea Adamo που αποχώρησε ξαφνικά από τη θέση του διευθυντή της ομάδας τον περασμένο Δεκέμβριο και το ρόλο του είχε αναλάβει ο αναπληρωτής διευθυντής Julien Moncet.

Στη συνέχεια τη θέση του Andrew Johns ως επικεφαλής στο τμήμα πελατών ανέλαβε ο Andrea Cisotti και από σήμερα νέος Πρόεδρος της Hyundai Motorsport είναι ο Sean Kim.

Ο Sean Kim θα έχει ως βάση το στρατηγείο της ομάδας με έδρα το Alzenau της Γερμανίας και θα διαχειρίζεται το πρόγραμμα της ομάδας στο FIA WRC, το πρόγραμμα πελατών της και τις παγκόσμιες περιοδίες σε αγώνες.

Εργάζεται στην Hyundai από το 2000 και για 10 χρόνια ήταν στην σχεδιαστική πλατφόρμα πίσω κίνησης της Genesis Development προτού περάσει για τέσσερα χρόνια ως μέλος της ομάδας ανάπτυξης Πρωτότυπων οχημάτων WRC πριν από το ντεμπούτο του κατασκευαστή στο πρωτάθλημα το 2014.

Από το 2014, μετακινήθηκε στο τμήμα ανάπτυξης οχημάτων υψηλών επιδόσεων στην Namyang, όπου υποστήριξε την παραγωγή των Hyundai i30N, i30 Fastback N και Veloster N εώς το 2019. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την ανάπτυξη λειτουργικών ιδεών στον τομέα της αρχιτεκτονικής οχημάτων

 «Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναλάβω το ρόλο του προέδρου της Hyundai Motorsport από τον Scott και να συνεχίσω το έργο που έχει επιβλέψει με τόση επιτυχία τα τελευταία τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο Kim.

“Είχα την τύχη να εργαστώ για την ανάπτυξη οχημάτων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την είσοδό μας στο WRC το 2014, οπότε έχω δει την εταιρεία να πηγαίνει από δύναμη σε δύναμη όλα αυτά τα χρόνια”.

Ο Noh, επέβλεψε τους παγκόσμιους τίτλους διαδοχικών κατασκευαστών το 2019 και το 2020 και δήλωσε: «Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία και εμπειρία να μπορέσω να συνεργαστώ με τη Hyundai Motorsport, μια ισχυρή ομάδα ανθρώπων με τους οποίους έχω μοιραστεί πολλές αξέχαστες στιγμές.

“Ήταν τιμή μου να οδηγήσω αυτή την ομάδα σε δύο τίτλους κατασκευαστών στο WRC, και επιστρέφω στην Κορέα, στο πλαίσιο μιας προγραμματισμένης κίνησης, για μια νέα πρόκληση με χαρούμενες αναμνήσεις από την εποχή μου στο Αλζενάου”.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,598ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -