Νίκησε και τον πόνο του ο Toby Price

- Advertisement -

Ως γνωστό θριαμβευτής στην κατηγορία των μοτοσυκλεττών ήταν ο Αυστραλός Toby Price ο οποίος άντεξε τον πόνο με τον τραυματισμένο καρπό του χεριού του και με την τερατώδη αποφασιστικότητα που έδειξε και την γενναιότητα του ανέβηκε χαμογελόντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην πρωτεύουσα του Περού Λίμα.

Στην ανασκόπηση που επιχειρούμε ανα κατηγορία κάθε λεπτό κάθε στιγμή κάθε ειδική αποτελεί από μόνη της ιστορία.

Ο Toby Price συμμετέχοντας για 5η φορά στο Dakar με έναν τραυματισμένο καρπό στο χέρι που ήταν ακόμα πονεμένος μετά τη διάσπαση του σκαφοειδούς οστού του αρκετές εβδομάδες πριν από την έναρξη τα κατάφερε και έφτασε στη νίκη. Ο Αυστραλός αναβάτης εστιάζοντας στη συνέπεια και όχι στη πίεση που έδειξαν οι αντίπαλοί του μέρα με τη μέρα με σφιγμένα τα δόντια από τον πόνο προσπαθούσε να παραμείνει σε επαφή με τους κορυφαίους αναβάτες της κατηγορίας.

Χωρίς να κερδίσει καμιά ειδική από τις δέκα που περιλάμβανε ο αγώνας, ο νικητής του 2016 πήρε τελικά το προβάδισμα στην γενική κατάταξη την πρότελευταία ημέρα και πρόσφερε στους θεατές ενθουσιασμό. Αυτό του επέτρεψε να γράψει μια δεύτερη νίκη στην καριέρα του στο ράλι Ντακάρ για τον εαυτό του και τιμή για την 18η νίκη σε σειρά για τον εργοδότη του την KTM.

Πράγματι, για την αυστριακή εταιρεία, αυτός ήταν ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικός θρίαμβος με τους τρεις επίσημους αναβάτες της στο βάθρο στο Περού. Ο Matthias Walkner, ο κάτοχος του περσινού τίτλου, κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ ο Sam Sunderland, ο νικητής του 2017, γύρισε σε ένα βάθρο που βλέπει και πάλι την Honda να απουσιάζει.

Ωστόσο, ο Joan Barreda προσέφερε μεγάλες προσδοκίες στην HRC με μια εξαιρετική έναρξη του αγώνα πριν να ανατραπεί, ενώ ο Ricky Brabec ήταν εκπληκτικά άνετος για 8 ειδικές … μέχρι να σπάσει ο κινητήρας της Honda. Ήταν μια σκληρή απογοήτευση για τον Αμερικανό ένα χρόνο μετά που δέχθηκε την ίδια μοίρα, παρόμοια με την ατυχία που έπεσε κάτω από τον Adrien Van Beveren, του οποίου η Yamaha τον πρόδωσε και αυτόν κοντά στον τερματισμό. Στο τέλος, ήταν ο Pablo Quintanilla που αντιστάθηκε στις KTM για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πριν οι ελπίδες του καταρρεύσουν εξαιτίας μιας πτώσης στη τελευταία ειδική αυτού του ασυμβίβαστου Ντακάρ …

Toby Price “Ο πόνος και τα βασανιστήρια αξίζαν τον κόπο”

“Είναι πολύ τρελό να βρίσκεσε εδώ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να λέεις ότι κέρδισα το ράλι Ντακάρ 2019 χωρίς νίκες στις ειδικές διαδρομές. Είναι πραγματικά τρελό και πέραν από κάθε φαντασία. Έχουν περάσει 10 ημέρες. Είμαι αρκετά καταπονιμένος και τώρα θα περιμένω και θα δω τι ζημιά έκανα στον καρπό μου. Στο τέλος της ημέρας αξίζαν ο πόνος και τα βασανιστήρια. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω δύο ειδικές και να αποχωρήσω και αυτό θα έκανα, αλλά η στήριξη από το καθένα στο σπίτι στην Αυστραλία και στη συνέχεια μερικά πράγματα που εξελίχθηκαν ομαλά με κράτησαν στον αγώνα και λίγο η τύχη που δούλεψε στο τέλος. Φτάσαμε στην κορυφή. Ήταν ένα εξωπραγματικό ράλι από τον πόνο. Αρκετά πολύ  το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αισθάνεται ότι υπάρχουν περίπου πέντε άνθρωποι που οδηγούν ένα μαχαίρι στον καρπό μου τώρα. Δεν είναι πολύ άνετο, δεν είναι πολύ ευχάριστο, αλλά στο τέλος της ημέρας η νίκη έχει αποδώσει. Θα ξεχάσω τον πόνο τώρα, αυτό είναι σίγουρο. Η νίκη αφαιρεί όλο τον πόνο. Σίγουρα, αν δεν ήταν αυτή η νίκη, δεν θα ήταν τόσο γλυκιά, αλλά στο τέλος της ημέρας ήμουν ευτυχής να περάσω την τελική γραμμή. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να το κάνω. Δεν είμαι ο νέος προϊστάμενος του αγώνα, αυτό είναι σίγουρο. Υπάρχουν τόσοι πολλοί αναβάτες που μπορούσαν να κερδίσουν αυτόν τον αγώνα και είχαμε ισχυρούς ανταγωνιστές όπως ο Pablo και ο Ricky Brabec, ο Sam Sunderland, ο Matthias Walkner … όλοι είναι ισχυροί. Δεν μπορείτε ποτέ να μετράτε κανέναν έξω από την μάχη. Ο Kevin Benavides έκανε μια σπουδαία δουλειά και στο τέλος της ημέρας όλοι αγωνιζόμασταν για τη γραμμή τερματισμού και ήταν ένας σκληρός αγώνας. Απλά δεν μου αρέσει να  παραιτούμε από μια μάχη, δεν μου αρέσει η εγκατάλειψη, αυτό είναι σίγουρο. Μου αρέσει να βρίσκομαι στην μοτοσικλέτα μου και μου αρέσει η οδήγηση και να είμαι εδώ με όλη την οικογένεια του Ντακάρ και την ομάδα KTM είναι καταπληκτικό. Έτσι, ναι, είμαστε μαθημαίνει “.

 

Matthias Walkner : “Το ομαδικό πνεύμα κάνει τη KTM τόσο ισχυρή”

Ο Matthias Walkner, ο νικητής του Ντακάρ 2018, τερμάτισε φέτος πίσω από τον Αυστραλό συμπαίκτη του. Ο Αυστριακός αναβάτης αναρριχήθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, τόπο που κατείχε ήδη το 2017.

“Λυπάμαι πολύ για τον Pablo, γιατί κανονικά θα έπρεπε να μείνει αυτός στο βάθρο καθώς είχε κάνει μια εκπληκτική δουλειά. Ειλικρινά είμαι λίγο τυχερός με τον εαυτό μου και δεν έκανα λάθη την τελευταία ημέρα του αγώνα. Είχα μια καλή πορεία από την πλάτη και μπορούσα να ελέξω την διαδρομή. Γνωρίζω ότι αν πρέπει να σπρώξεις στην έρημο με το παράξενο φως, όλα είναι λιγότερο ορατά και μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνα. Ο ίδιος αμμόλοφος στον οποίο ο Pablo συνετρίβη μπορούσαν να την πάθω και εγώ. Σχεδόν κατέβηκα. Ήταν ένα πολύ δύσκολο Ντακάρ και είμαι χαρούμενος που τελείωσε και τελείωσα δεύτερος. Είναι τρελό, αλλά είπα πριν από το Ντακάρ ότι κανονικά η μέρα θα πρέπει να έρθει όταν μια άλλη ομάδα κερδίζει. Αλλά στο τέλος φαίνεται πως η ομάδα μας έκανε μια πολύ καλή δουλειά. Η μοτοσυκλέτα λειτουργείσε πολύ καλά και είμαι χαρούμενος που ολοκλήρωσα ξανά το Ντακάρ. Το ομαδικό πνεύμα κάνει την KTM τόσο ισχυρή».

Έγραψε ιστορία η Anastasiya Nifontova

Η Anastasiya Nifontova έγραψε την δική της ιστορία στο Ντακάρ καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα αναβάτης που τερμάτισε στον αγώνα στην κατηγορία ” Original “από την κατηγορία Motul. Μια ιδιαίτερα δύσκολη κατηγορία όπου οι αναβάτες δεν υποστηρίζονται καθ ‘όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αγωνίζονται, υπηρετούν και προετοιμάζουν τις μοτοσικλέτες τους χωρίς εξωτερική βοήθεια από την αρχή μέχρι το τέλος. Η Anastasiya αγωνίστηκε με μια Husqvarna 450 RR.

Η ρωσίδα αναβάτης είναι μητέρα δυό παιδιών και από μικρή ήταν αινθουσιασμένη με το μαραθώνιο αυτό αγώνα. Το πρώτο της σημάδι στον αγώνα ήταν το 2017 που στην πρώτη της συμμετοχή τερμάτισε στην 75η θέση. Φέτος άλλαξε κατηγορία και έδειξε αποφασιστικότητα να ολοκληρώσει τον αγώνα χωρίς βοήθεια και τα κατάφερε. Πέραν του ότι τερμάτισε στην 62η θέση γενικής με αυτή την ανδρεία της κατετάγη στην 9η θέση στην κατάταξη στους γενναίους, την οποία κέρδισε ο Ολλανδός Edwin Straver.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -