Ανοίγει την διαφορά στις Αζόρες ο Moura

- Advertisement -

Τα καμώματα του καιρού η έντονη βροχη, η ομίχλη, τα λιμνάζοντα νερά και οι λάσπες έχουν το δικό τους καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του Ράλι Αζορών που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η αγωνιστική δράση και στο δεύτερο πέρασμα από την μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα την SS5 Graminhas 2 είχε ψηλό δείκτη δυσκολίας.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε καθόλου τον τοπικό ήρωα Ricardo Mouras που σημείωσε ακόμη ένα ταχύτερο χρόνο σε ειδική και έχει ανοίξει πλέων την διαφορά στο +6,9 δευτερόλεπτα από τον Εσθονό Ken Torn.

O Efren Llarena έπεσε σε καταιγίδα με έντονη βροχόπτωση που δεν μπορούσε να οδηγήσει με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο και αν και τρίτος έχει χάσει έδαφος από τον πρωτοπόρο +17,3 πλέων από την κορυφή αλλά άρχισε να νοιώθει την καυτή ανάσα του Αυστριακού Wagner που τον ακολουθεί με διαφορά λιγότερη από τα δυό δευτερόλεπτα.

«Ηταν αδύνατο να οδηγήσω, έβρεχε σαν κόλαση» δήλωσε ο Llarena.

Η ολοκλήρωση αυτής της ειδικής έφερε και ανακατατάξεις στις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας, ο Ιταλός Campedelli παραμένει στην 5η θέση ενώ με ένα δυναμικό ξέσπασμα στα απογευματινά περάσματα ο Javier Pardo με εκπληκτικά γρήγορο ρυθμό πλασαρίστηκε στην 6η θέση γενικής.

O Alberto Battistolli είχε ένα καθαρό τρέξιμο στην ειδική για να πηδήξει με το τέλος της από την 11η θέση που ήταν στην 8η θέση γενικής.

Την ίδια στιγμή ο Luis Vilarino που είχε τον άχαρο ρόλο να ανοίγει δρόμο για τους υπόλοιπους είχε μιά έξοδο από τον δρόμο με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό χρόνο.

Ατυχος στάθηκε και ο Ricardo Teodosio που τέθηκε εκτός μάχης μετά που έχασε ένα  πίσω ελαστικό στο Hyundai I20  με αποτέλεσμα να συρθεί με την ταχύτητα που έτρεχε και να κρυπήσει σε μιά τσιμεντένια περίφραξη τραυματίζοντας την ανάρτηση.

Ο πρωτοπόρος του αγώνα βλέποντας την διαφορά του από τους διώκτες του να αυξάνεται , αν και το προβάδισμα του δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές δήλωσε: « Είναι πολύ ωραίο αυτό που συμβαίνει. Είμαι εδώ με κάποιο τρόπο για να δώσω στους θεατές όλη την αγάπη που μου έχουν προσφέρει εδώ και 20 χρόνια. Ελπίζω να νοιώθουν περηφάνοι που βλέπυν ένα οδηγό από τις Αζόρες να παλεύει και πάλι για την κορυφαία θέση του βάθρου»

Απομένουν δυό ακόμη ειδικές για την ολοκλήρωση της σημερινής μέρας. Περισσότερα σε λίγο

ΠΗΓΗ: ERCFIA.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -