Ντεμπούτο της BMW M4 GT3 στο Nurburgring Nordschleife

17

Η BMW M Motorsport συνεχίζει την ανάπτυξη της τελευταίας γενιά M4 GT3. Έκανε μάλιστα το επόμενο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της νέας αγωνιστική Μ4 GT3, η οποία θα αντικαταστήσει την M6 GT3.

Πρόσφατα πάτησε για πρώτη φορά πίστα και ολοκλήρωσε με επιτυχία μια σειρά δοκιμών στο Nurburgring Nordschleife. Πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικού βρέθηκαν οι δύο επίσημοι οδηγοί της BMW, ο Augusto Farfus και ο Jens Klingmann.

Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων ανάφερει ότι οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν επικεντρώθηκαν στην ανθεκτικότητα μιάς σειράς εξαρτημάτων κάτω από τα ακραία επίπεδα αγχους που επιβλήθηκαν σε προσομοίωση αγώνα.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη πίστα δεν συγχωρεί κανένα λάθος και φέρει την ονομασία «Πράσινη Κολάση» ένα χαρακτηρισμό που πήρε από τον διάσημο οδηγό Sir Jackie Stewart.

“ Το ντεμπούτο της BMW M4 GT3 στο Nurburgring Nordschleife πήγε πολύ καλά» δήλωσε ο οδηγός της BMW Jens Klingmanna που συμπλήρωσε: « Η αρχική μου ανατροφοδότηση είναι ότι η BMW M4 GT3 έχει διατηρήσει τα δυνατά σημεία του προκατόχου της στο Nordschleife, εξαλείφοντας παράλληλα τις αδυναμίες της. Φυσικά δεν είναι δυνατή η μεταφορά του 1:1 σε άλλες πίστες από μια τέτοια ειδική πίστα, αλλά ως οδηγός αισθάνεσε σαν στο σπίτι σου όταν παίρνει οδηγίες να οδηγήσεις την BMW M4 GT3. Στο ντεμπούτο του αυτοκινήτου στην πίστα διαπίστωσα ότι δεν είναι απρόβλεπτο, αλλά είναι γρήγορο. ‘Ηταν πραγματικά πολύ διασκεδαστικό»

Η γερμανική εταιρία έχει προγραμματίσει να κάνει περαιτέρω δοκιμές, με την M4 GT3 και θα επιστρέφει στο Nurburgring Nordschleife στις αρχές Ιουνίου. Η BMW M Motorsport θα παρουσιάσει το νέο της αγωνιστικό για πρώτη φορά στο κοινό πριν από τον 24ωρο αγώνα στην διάσημη γερμανική πίστα. Κατά τη διάρκεια του έτους, η νέα M4 GT3 θα έχει επίσης την ευκαιρία να κάνει τις πρώτες δοκιμαστικές εμφανίσεις της υπό συνθήκες αγώνα στη σειρά Nurburgring Endurance (NLS) την Πέμπτη 3 Ιουνίου.

Όπως προαναφέραμε και στην αρχή το νέο M4 GT3 θα αντικαταστήσει το M6 GT3 και αναπτύχθηκε παράλληλα με την έκδοση δρόμου. Οι βασικές τεχνικές προδιαγραφές για το αγωνιστικό αυτοκίνητο παραμένουν κρυφές αλλά ξεχωρίζει από την έκδοση δρόμου χάρη σε ένα τολμηρό αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει ένα πανύψηλο πίσω φτερό, πομπαρισμένες καμάρες τροχών μια ξεχωριστή μπροστινή γρύλια και ένα πίσω τροποποιημένο μέρος.