Ο αγώνας στο Monte Carlo αποτελεί κίνητρο για τον Sebastien Ogier

- Advertisement -

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier, ο οποίος ως γνωστό έχει επανενταχθεί στον γάλλο κατασκευαστή της Citroen μετά από επτά χρόνια, μετά από μια περίοδο δοκιμών με το C3 ως μέρος των προετοιμασιών του για τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς το Rallye Monte-Carlo του επόμενου μήνα (24 – 27 Ιανουαρίου) παραδέχεται ότι πρέπει να γίνουν αρκετές βελτιώσεις στο αγωνιστικό της ομάδας πριν από την έναρξη της σεζόν του 2019.

Οδήγησε το αυτοκίνητο για δύο ημέρες σε χωμάτινη επιφάνεια στην Πορτογαλία στα τέλη Νοεμβρίου και ολοκλήρωσε δύο ημέρες δοκιμών ασφάλτου στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ogier προσφέρεται να μετατρέψει το C3 WRC, ένα αυτοκίνητο που έχει κερδίσει τρείς αγώνες WRC από τότε που ξεκίνησε στις αρχές του 2017, σε ένα αγωνιστικό που μπορεί να αντιμετωπίσει με συνέπεια τον ανταγωνισμό του 2019.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της δοκιμής ασφάλτου στο νότιο τμήμα της Γαλλίας, είπε: “Υπάρχει σίγουρα δουλειά. Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό ότι όταν ανταλλάσσεις αυτοκίνητα βλέπετε διαφορές. Βλέπεις τα θετικά και επίσης εντοπίζεις κάποια αρνητικά.

“Υπάρχουν πάντα διαφορές που πρέπει να προσαρμόστούν και μερικές ίσως να βελτιωθούν. Αυτό είναι το θέμα στο οποίο εργαζόμαστε ήδη.”

Μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις που έκανε ο Ogier κατά τη διάρκεια των δοκιμών είναι η ανάγκη βελτίωσης της απόδοσης του C3 σε διάφορες συνθήκες.

“Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε καλύτερα στο γούστο μας”, εξήγησε ο 35χρονος. “Νομίζω ότι αυτό το αυτοκίνητο έδειξε σίγουρα κάποια μεγάλη ταχύτητα σε κάποιες συνθήκες το χρόνο που συμπληρώσαμε.

“Αλλά νομίζω τι λείπει, αν ελέγξετε τα αποτελέσματα και την εντύπωση μου, είναι ίσως το αυτοκίνητο πρέπει να είναι σε θέση να είναι γρήγορος σε περισσότερες συνθήκες. Αυτό πρέπει να βελτιώσουμε. “

Έχοντας κερδίσει τέσσερις παγκόσμιους τίτλους με τη Volkswagen και δύο με την ομάδα M-Sport Ford World Rally, ο στόχος του Ogier είναι να προσθέσει και άλλες νίκες στις 44 που έχει στην καριέρα του στο WRC με την Citroën το 2019.

Αναγνώρισε ότι είναι πιθανό να πάρει αρκετό χρόνο για να βρει τα βήματα του αλλά δηλώνει έτοιμος για την πρώτη μάχη που βρίσκεται μπροστά στο Monte-Carlo και πρόσθεσε: “Είμαι αυτός που άλλαξε ομάδες και οι άλλοι μένουν εκεί που είναι. Αυτό τους δίνει την ευκαιρία να είμαστε απόλυτα έτοιμοι να ξεκινήσουμε την επόμενη σεζόν. Αλλά για μένα πιθανότατα δεν θα είμαι ακόμα 100% ή εντελώς ευχαριστημένος με το νέο μου αυτοκίνητο. Φυσικά, περιμένω να είναι δύσκολο. Αλλά αυτό είναι επίσης ένα κίνητρο για μένα.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -