O Andrew Wheatley προάγεται σε Διευθυντή Ράλλυ της FIA

- Advertisement -

Η νέα Προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου από τον Mohamed Ben Sulayem έχει ξεκινήσει δουλειά. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα επέφερε αλλαγές προσώπων που κατείχαν ρόλους κλειδιά επί Προεδρίας του Jean Todt.

Μιά από τις πρώτες αλλαγές ήταν εκείνη του Διευθυντή Ράλλυ της FIA που μέχρι το τέλος της περσινής χρονιάς βρισκόταν ο Yves Matton.  Στην θέση αυτή προάγεται ο Andrew Wheatley, που υπήρξε διευθυντής κατηγοριών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ από το 2019.

Ενα όνομα με μακρά ιστορία στο κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος καθώς εργάστηκε στην M-Sport για 20 χρόνια, αναλαμβάνοντας εκεί το 2005 το ρόλο του διευθυντή επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Στην ανακοίνωση της FIA τονίζεται ότι αναλαμβάνει το πόστο αυτό σε μιά σεζόν ορόσημο για το WRC που περνά σε μιά νέα εποχή με την εισαγωγή των υβριδικών αυτοκινήτων Rally1 ως βασικό μέρος ενός πιό βιώσιμου μέλλοντος για το άθλημα.

Ο βρετανός Andrew Wheatley  έχει εμπλοκή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό από μικρός. Ξεκίνησε ως οδηγός από την ηλικία των 16 ετών με πάνω από 70 συμμετοχές στην πατρίδα του και εξακολουθεί να τρέχει σε εθνικούς αγώνες στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν προκύψει η ευκαιρία.

Εχοντας σπουδάσει δικηγορία ξεκίνησε την πορεία του στα Ράλλυ το 1997 ως συντονιστής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πριν μεταπηδήσει στην M-Sport Ford το 1999. Κατά την διάρκεια της θητείας του στην ομάδα του Malcom Wilson  είχε ρόλο στα προγράμματα των Ford Fiesta S2000, R2 και R5 στα ράλλυ καθώς και στα αντίστοιχα προγράμματα των Bentley GT3 και Jaguar I-Pace Trophy σε αγώνες πίστας.

Οπως προαναφέραμε και στην αρχή το 2019 βρέθηκε στην FIA έχοντας ως έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας και το αντικείμενο εργασίας του αφορούσε σε υποστήριξη αγώνων, του promoter και των συμμετεχόντων σε κάθε έκφανση των αγωνιστικών στοιχίων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Να τονιστεί επίσης ότι ο Andrew Wheatley από πλευράς FIA έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των κανονισμών αναφορικά με τα υβριδικά κινητήρια σθνολα της κατηγορίας Rally1.

Ως Διευθυντής Ράλλυ της FIA o Andrew Wheatley υπεύθυνος για όλες τις δραστηριότητες του ομώνυμου τμήματος ενώ άμεσος προιστάμενος του θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού της FIA, Peter Bayer.

“Έχουμε δρομολογήσει πολλές τεχνολογικές αλλαγές τους τελευταίους 12 μήνες σε όλο το φάσμα των αγωνων, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής υβριδικών συστημάτων κίνησης και καυσίμων χωρίς ορυκτά  στα υψηλότερα επίπεδα”, ανέφερε.

“Καθήκον μας στο μέλλον είναι να το εδραιώσουμε αυτό και στη συνέχεια να φέρουμε το ίδιο επίπεδο εστίασης για να ενισχύσουμε τη βάση της πυραμίδας των ράλλυ για να διασφαλίσουμε ότι θα διαφυλάξουμε το μέλλον του αθλήματος.

“Το μέλλον της τεχνολογίας της αυτοκινητοβιομηχανίας εξελίσσεται τόσο γρήγορα που πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα συμβαδίζουμε με αυτή την αλλαγή προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών, να εμπλέξουμε τους συλλόγους-μέλη μέσω μιας περιφερειακής εστίασης και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη των αστεριών του αύριο”.

Από την πλευρά του ο Peter Bayer πρόσθεσε: « Είμαστε ενθουσιασμένοι πορι προάγουμε τον Andrew στη θέση του Διευθυντή Ράλλυ. Είναι ακόμη ένα παράδειγμα του τρόπου με το οποίο το ταλέντο εντός της FIA αναπτύσσεται και καλλιεργείται  μέσα στον οργανισμό»

Ο Πρώτος αγώνας του Andrew Wheatley υπό τα νέα του καθήκοντα θα είναι το ασφάλτινο Ράλλυ Κροατίας που θα αποτελέσει τον τρίτο γύρο της σεζον στις 21-24 Απριλίου

ΠΗΓΗ: FIA – WRC

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,742ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -