Ο Cyril Abiteboul αναλαμβάνει τα ηνία της Alpine

- Advertisement -

Αλλαγές στη δομή του ανακοίνωσε χθές το Groupe Renault, που στοχεύουν στη δημιουργία ενός απλούστερου και πιο προσανατολισμένου στα αποτελέσματα οργανισμού, ενώ παράλληλα ενισχύεται η συνοχή και τα κίνητρα.

Πιο συγκεκριμένα, δημιουργούνται τέσσερα “Business Units”, το καθένα με δικό του επικεφαλής. Αυτά είναι η Renault, η Alpine, η Dacia και η Νέα Κινητικότητα, με τον Cyril Abiteboul να αναλαμβάνει τα ηνία της Alpine.

Αυτομάτως κυκλοφόρησε σήμερα σαν φήμη ότι θα μετονομαστεί το 2021 η αγωνιστική ομάδα της Renault στη F1, σε Alpine Renault ή Alpine F1. Εκτός αυτού, αναφορές λένε ότι η ανακοίνωση είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ώρες ή και μέρες, στα πλαίσια του Ιταλικού GP.

Ο προϊστάμενος της Renault Formula 1, ο Cyril Abiteboul, ρωτήθηκε από το Motorsport.com σχετικά με αυτές της φήμες που κυκλοφορούν και ο Abiteboul τοποθετήθηκε.

 Ανάφερε σχετικά ότι η απόφαση για τη μετονομασία της ομάδας ως μέρος μιας ώθησης για τη μάρκα Alpine εξαρτάται αποκλειστικά από τον Γάλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων. Ο Cyril Abiteboul όπως προαναφέραμε και στην αρχή έχει αναλάβει την ευθύνη μιάς νέας επιχειρηματικής μονάδας που είναι επιφορτισμένη με τη δημιουργία μιας στρατηγικής για την προώθηση της μάρκας Alpine. Θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο παράλληλα με τις τρέχουσες δεσμεύσεις του στην F1 

Η απόφαση της Renault να προωθήσει το εμπορικό σήμα Alpine ως αυτόνομο τμήμα καθώς έχει παράδωση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ίσως στα σχέδια τους να έχουν βλέψεις να φέρουν το όνομά του στην F1. Μια πιθανότητα είναι να είναι γνωστή η ομάδα με βάση το Enstone ως Alpine Renault από το 2021.

Luca de Meo (ITA) Groupe Renault Chief Executive Officer with Cyril Abiteboul (FRA) Renault Sport F1 Managing Director. Spanish Grand Prix, Saturday 15th August 2020. Barcelona, Spain.

Μιλώντας σήμερα στο ιταλικό Grand Prix, ο Abiteboul είπε ότι μια τελική απόφαση σχετικά με τη στρατηγική της Renault για την Alpine, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής επωνυμίας της ομάδας της F1,  ήταν τελικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Luca de Meo.

«Αυτές οι ερωτήσεις δεν είναι για μένα», είπε όταν ρωτήθηκε για μετονομασία και την ιδέα να τεθούν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες της Renault με το όνομα Alpine. «Αυτές οι ερωτήσεις είναι εταιρικής στρατηγική, ερωτήσεις για τον CEO.

«Τα δύο πόστα μου είναι ότι με τη νέα συμφωνία Concorde, έχουμε επιτέλους τη δυνατότητα να έχουμε μια σταθερή πλατφόρμα στη Formula 1, μια εξαιρετική πλατφόρμα μάρκετινγκ για τα υπόλοιπα χρόνια. Ο τρόπος που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την πλατφόρμα θα εξαρτηθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Έχουμε μια ευέλικτη πλατφόρμα και έχουμε διαφορετικές μάρκες. Πιθανώς ένας εξορθολογισμός θα είναι ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να κάνουμε δεδομένου των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου. Πρέπει να βελτιστοποιήσουμε τον τρόπο που κάνουμε τα πράγματα, αλλά πρώτα υπάρχει μια στρατηγική για να ορίσουμε και δεν εξαρτάται από εμένα να το αποκαλύψω αυτό ».

Ο Abiteboul ανάφερε επίσης ότι ο De Meo είχε «μεγάλες προσδοκίες» για την Alpine, η οποία πιθανότατα θα οδηγούσε σε μια μεγάλη επέκταση των δραστηριοτήτων της και πρόσθεσε:

«Αυτό χρειάζεται έναν οργανισμό, ένα τμήμα μηχανικής, ένα τμήμα προϊόντων, ένα τμήμα πωλήσεων και επικοινωνίας. Αυτό θέλω να κάνω, αυτό έχω κάνει για την ομάδα της Renault, χτίζοντας μια υποδομή και μια πλατφόρμα.”

Ο Abiteboul είπε ότι ο ρόλος του με την Alpine ήταν πιθανότατος μόνο προσωρινός, και ότι δεν του δόθηκε καμία σκέψη να παραιτηθεί από τη λειτουργία της F1 της Renault.

«Αυτή τη στιγμή αυτό που μου έχει ζητηθεί να κάνω είναι μια αποστολή με ένα σύνολο προτάσεων για τη δομή της μάρκας μας», είπε. «Δεν μου ζητήθηκε να τρέξω τη μάρκα. Επομένως, δεν είναι καθόλου μόνιμο ραντεβού. Σε αυτό θα επικεντρωθώ. Μερικές από τις στρατηγικές που μου δόθηκαν είναι αυτές που κάνω για τη Φόρμουλα 1, και δεν υπάρχει απολύτως ζήτημα αλλαγής της ηγεσίας της ομάδας για τη στιγμή που κάνω αυτήν την αποστολή.”

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -