Ο Νίκος Θωμά έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ταχύτητας

- Advertisement -

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου άνοιξε η αυλαία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αγώνων Ταχύτητας με την διεξαγωγή του «Ανώγυρα Rally Sprint» με τη συμμετοχή 37 οδηγών. Διοργανωτής ήταν η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού με τον αγώνα να τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Η επάνοδος στην αγωνιστική δράση του Νίκου Θωμά συνοδεύτηκε με την έκπληξη στον αγώνα καθώς πίσω από το τιμόνι ενός SEMOG BRAVO SPORT κατάφερε να γράψει το 01:54.79 και να φύγει νικητής από την Ανώγυρα. Ο περσινός πρωταθλητής Γιάννος Ιωαννίδης (Mitsubishi Lancer Evo VII) ήταν στην μάχη της νίκης και ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή (01:56.03), όμως ένα θέμα με το αγωνιστικό στην δεύτερη δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την δεύτερη θέση.

Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τον Πέτρο Πέτρου (Mitsubishi Lancer Evo VII) συνοδεύτηκε με την τρίτη θέση γενικής, με καλύτερο χρόνο το 01:57.32. Σταθερός σε τερματισμούς στις ψηλές θέσεις, ο Λάμπρος Ιωαννίδης έφερε το Mitsubishi Lancer Evo IX στην τέταρτη θέση γενικής με χρόνο 01:59.34, ενώ κέρδισε και την κατηγορία RC2.

Ανταγωνιστικός παρουσιάστηκε ο Μάριος Παύλου με Mitsubishi Lancer Evo VII, έχοντας για καλύτερο χρόνο το 02:01.32 που του έδωσε την πέμπτη θέση γενικής και την πρώτη στην RCS2. Ο Δημήτρης Πιερή με το ENEOS Mitsubishi Lancer Evo VI έφερε χρόνο 02:01.46 και πήρε την έκτη θέση και την δεύτερη στην RCS2.

Ο νεαρός Μιλτιάδης Μιλτιάδους (SPEEDCAR WONDER) τερμάτισε στην έβδομη θέση γενικής και πρώτος στην RCK2 με καλύτερο χρόνο το 02:02.66 ενώ τον ακολούθησε ο Κύρος Γεωργίου στην πρώτη του συμμετοχή με SEMOG BRAVO SPORT. Έφερε χρόνο 02:02.88 πήρε την όγδοη θέση γενικής και την πρώτη στην RCK1. Ο Λούκας Χριστοφόρου, επίσης με SEMOG BRAVO SPORT τερμάτισε ένατος με καλύτερο χρόνο το 02:03.70 ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Ευαγόρας Κούλουρος (Mitsubishi Lancer Evo III), με καλύτερο χρόνο το 02:03.93. Στη δικίνητη κατηγορία ο περσινός πρωταθλητής Παναγιώτης Ξενοφώντος ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου με νίκη. Με συνοδηγό στο Honda Civic τον Άγγελο Ξενοφώντος πέτυχε τον καλύτερο χρόνο (02:06.82), κερδίζοντας την 2WD.

Οι Γιώργος Αγαθοκλέους/Στέλιος Ζάκου έτρεξαν για πρώτη φορά με το Peugeot 208 Rally4 και κέρδισαν την RC4 με καλύτερο χρόνο το 02:18.27. Αυτός που διέπρεψε μεταξύ των δικίνητων αυτοκινήτων ήταν ο περσινός πρωταθλητής στην RCS1 Δημήτρης Παρέλλης. Όντας ταχύτερος όλων με το SWAG Opel Corsa, έγραψε το 02:09.40 και αναδείχθηκε νικητής στην 2WD S, ενώ την RCS1 κέρδισε ο Σοφοκλής Μιχαήλ με VW GOLF, έχοντας για καλύτερο χρόνο το 02:13.53.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, οι Κλεάνθης Έλληνας/Νικόλας Ψύλλος με Ford Fiesta DYTKO κέρδισαν την RCL1, ο Νικόλας Καντάρας με Ford Fiesta κέρδισε την RCS3 και την RC5 κέρδισε ο Παναγιώτης Αχιλλέως με Suzuki Swift.

Κύριος Χορηγός του αγώνα και ολόκληρου του πρωταθλήματος είναι η εταιρεία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -