Ο Όμιλος BMW θέτει τη μάρκα ALPINA κάτω από την ομπρέλα του

- Advertisement -

Πάνω από μισό αιώνα, η BMW και η ALPINA, ένας μικρός κατασκευαστής με έδρα το Buchloe έξω από το Μόναχο, ξεκίνησαν μια  στενή σχέση συνεργασίας η οποία βασίζεται στο υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης. Τώρα, ο μετασχηματισμός της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτρική κινητικότητα και η αυστηροποίηση των κανονισμών (εκπομπές ρύπων, λογισμικά, συστήματα υποβοήθησης και παρακολούθησης οδηγού κλπ) έχουν ως αποτέλεσμα πολύ υψηλότερους κινδύνους για μικρούς κατασκευαστές. Η διοίκηση της ALPINA Burkard Bovensiepen GmbH + Co. KG αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα με μία στρατηγική αναπροσαρμογή που θα διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων της.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο Όμιλος BMW καλωσορίζει στο δυναμικό του τη μάρκα ALPINA. Η εταιρεία εξασφαλίζει τα δικαιώματα για την ALPINA – φέροντας ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία στη δική της γκάμα πολυτελών αυτοκινήτων.

Η συνεργασία θα συνεχιστεί αλλά με διαφορετική μορφή: Η εταιρεία, η οποία ανήκει στην οικογένεια Bovensiepen θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της στην εξέλιξη, παραγωγή και πώληση οχημάτων BMW ALPINA στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας μέχρι τα τέλη του 2025. Αυτό σημαίνει ότι βασικά αυτοκίνητα BMW θα τροποποιούνται εκτενώς από την ομάδα της ALPINA σε επίπεδο κινητήρα και μετάδοσης, αλλά και από απόψεως πλαισίου, αεροδυναμικής και εξοπλισμού εσωτερικού. Τα αυτοκίνητα της BMW ALPINA προ-συναρμολογούνται στις γραμμές παραγωγής της BMW πριν από την τελική συναρμολόγηση που πραγματοποιείται σε συνεργεία στο Buchloe, όπου επίσης κατασκευάζονται εξατομικευμένα εσωτερικά σύμφωνα με τις προδιαγραφές των πελατών.

Οι επιχειρηματικοί τομείς συντήρησης (service), εξαρτημάτων και αξεσουάρ για την υπάρχουσα και κληροδοτούμενη γκάμα της BMW ALPINA θα συνεχίσουν να λειτουργούν μακροπρόθεσμα στις εγκαταστάσεις του Buchloe. Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην υφιστάμενη συνεργασία μετά την πώληση. Στο πλαίσιο μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, θα υπάρχει περαιτέρω διεύρυνση της υφιστάμενης επιχείρησης υπηρεσιών ανάπτυξης για την BMW εκτός του Buchloe.

Η ALPINA Burkard Bovensiepen GmbH + Co. KG, ένας Γερμανός κατασκευαστής οχημάτων που εδρεύει στο Buchloe, ιδρύθηκε επίσημα την 1η Ιανουαρίου 1965. Η ALPINA ασχολήθηκε με τις βελτιώσεις και τις αγωνιστικές εκδόσεις της BMW από τη δεκαετία του 1960 και ξεκίνησε να κατασκευάζει επιβατικά αυτοκίνητα βασισμένα στα προϊόντα της BMW AG το 1978. Η εταιρεία απασχολεί γύρω στους 300 εργαζόμενους ενώ περίπου 2.000 οχήματα κατασκευάστηκαν στο Buchloe το 2021.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,749ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -