Ο παγκόσμιος χάρτης της αυτοκινητοβιομηχανίας

Αντιμέτωπη με προκλήσεις που ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να ελέξη βρίσκεται η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δέχονται πιέσεις εδώ και πολλούς μήνες και τα διευθυντικά στελέχη καλούνται να βρούν απαντήσεις στα προβλήματα που απειλούν το μέλλον των παραδοσιακών «παικτών» του κλάδου.

Μεγάλη είναι η κινητικότητα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο χώρο της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Μάρκες αυτοκινήτου υπάρχουν δεκάδες υπήρξαν και αρκετές άλλες αλλά με την πάροδο του χρόνου έσβησαν από το χάρτη ή συγχωνεύτηκαν είτε λόγο οικονομικών προβλημάτων είτε λόγο μειωμένων πωλήσεων.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων υπονομεύονται από την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων και τις δραματικές αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο, εν μέρει εξαιτίας της κλιματικής κρίσης αλλά και της «εισβολής» των νέων παικτών από το χώρο της τεχνολογίας.

Οι νέες τεχνολογίες και κυρίως η ηλεκτροκίνηση σε συνδιασμό με την αυτόνομη οδήγηση απαιτούν τεράστιες επενδύσεις και μια μάρκα από μόνη της δεν μπορεί να την αντέξει και κάθε λίγο και λιγάκι ακούμε για συνεργασίες, εξαγορές αλλά και συγχωνεύσεις εταιρειων.

Τα κέρδη εξανεμίζονται, οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταργούν θέσεις εργασίας και επενδύουν μεγάλα ποσά σε νέες τεχνολογίες, κάνοντας στροφή μακριά από το πετρέλαιο και τις παραδοσιακές ρυπογόνες μορφές καυσίμων.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είναι μόνες τους ως αυτόνομες μάρκες, αφού έχουν δημιουργήσει ομίλους στη προσπάθειά τους να μειώσουν τα κόστη και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Ποιοι είναι όμως όλοι αυτοί οι όμιλοι που κατέχουν σήμερα διάφορα εμπορικά σήματα στα χαρτοφυλάκιά τους;

Επιχειρούμε μια καταγραφή με αλφαβητική σειρά και αυτοί είναι σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν έχουν καμιά σχέση με τον τρόπο που είναι καταχωρημένες οι μάρκες στις αντιπροσωπείες στην Κύπρο.

Εκείνες οι εταιρείες αυτοκινήτων που θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την «καταιγίδα» και εκείνοι οι όμιλοι που έχουν περισσότερο ρευστό να επενδύσουν στην αναγκαία τεχνολογία ώστε να αντεπεξέλθουν στην κούρσα της ηλεκτροκίνησης θα είναι εκείνες που θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

«Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, γι’ αυτό και υπάρχουν πιέσεις στην παραγωγή και την απασχόληση, διότι η τεχνολογία αλλάζει» μέρος από παλαιότερες δηλώσεις του διευθύνων συμβούλου της Ford Jim Haget.

Η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο βάζει φρένο στις πωλήσεις οχημάτων. Πέραν από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην χώρα του δράκου και οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν δραστηριότητες στην κίνα ενώ βρίσκονται αντιμέτωπες και με αδύναμη ανάπτυξη στην ευρώπη κλονίζονται. Σε μια εποχή που προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους το σκάνδαλο με το Dieselgate αλλά και στην μεγάλη μάχη που δίνουν για να αντιπεξέλθουν στους νέους στόχους για τις εκπομπές ρύπων.

Το ρεπορτάζ αυτό ετοιμάστηκε με τα σημερινά δεδομένα αλλά καθώς τα πάντα αλλάζουν και ο παγκόσμιος χάρτης της αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί να μεταβληθεί εκ νέου.

BMW Group

Το BMW Group, το οποίο πλέον έχει στη κατοχή του την BMW, την Mini, την Rolls-Royce, αλλά και την BMW Motorrad που κατασκευάζει μοτοσυκλέτες. Η ιστορία της μάρκας αρχίζει το 1916 με την ιδρυση της  ως εταιρία κατασκευής κινητήρων Rapp Motorenwerke  ακολούθως μετονομάστηκε σε Bayerische Motoren Werke κατασκευάζωντας κινητήρες αεροπλάνων ενώ το 1922 συγχωνεύθηκε με την Bayerische Flugzeug-Werke όπου και παρουσίασαν το 1923 την πρώτη τους μοτοσικλέτα την BMW R32.

Ετσι δημιουργήθηκε η BMW με το πρώτο αυτοκίνητό που κατασκευάστηκε από αυτήν να είναι το BMW 3/15 το 1928 που ήταν μια αντιγραφή του Austin Sevens που ξεκίνησε να κυκλοφορεί από το 1922 στην βρετανία.

Daimler AG

Η Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) ιδρύθηκε το 1899 και το 1926 συγχωνεύθηκε με την Benz & Cie. Έτσι δημιουργήθηκε η Daimler-Benz AG, που σήμερα έχει στο χαρτοφυλάκιό της τις εξής εταιρίες: Mercedes-Benz,  Smart, Maybach, Mercedes-Benz Trucks, Freightliner, Manufacturing Commercial Vehicles (MCV), eVolution, ECHOLINE, Mercedes Car Group , AMG, Unimog, Fuso, Western Star, Bharatbenz, Mercedes-Benz Vans, Mercedes-Benz Buses, Setra , Thomas Built, Sterling Trucks, Orion bus Industries

Από το 1998 εώς το 2007 αποτέλεσε μαζί με την Αμερικανική Chrysler  τον όμιλο Daimler-Chrysler στον οποίο προστέθηκαν και τα εμπορικά σήματα Chrysler, Dodge, Jeep. Στις 14 Μαϊου του 2007 η  Daimler  ανακοίνωσε την εκ νέου διάλυση της συγχώνευσης και την πώληση της Chrysler με τα εμπορικά σήματα Jeap Dodge.

Αλλα εμπορικά σήματα στον όμιλο της Daimler AG είναι οι μάρκες κινητήρων Detroit Diesel, Hemi Engien, Morar ως επίσης και οικονομικές υπηρεσίες Daimler Financial Services, Mercedes-Benz Bank και DaimlerTruck Financial

Fiat Chrysler Automobiles

Μετά από την διάλυση της Daimler-Chrysler το 2007 η αμερικανική εταιρεία της Chrysler LLC ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια με συνομιλίες για να προσάψει νέα συνεργασία. Με τον όμιλο της Fiat S.p.A ξεκίνησαν επίσημα διαπραγματεύσεις η Chrysler και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2014, με την  δημιουργία της FCA που αποτελεί μέλος της Ιταλικής Exor S.p.A. (εταιρεία οικογένειας Ανιέλλι) κατά ένα ποσοστό 30,78%.

Επιπρόσθετα είναι η 7η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στην παραγωγή οχημάτων. Η FCA έχει πλέον στο χαρτοφυλάκιο της τις ακόλουθες μάρκες. Chrysler, Dodge, Jeep, Ram Trucks, Abarth, Fiat, Alfa Romeo, Fiat Professional, Lancia, Maserati, Morar, SRT Στον όμιλο μπορεί κανείς να προσθέσει και την Ferrari, αλλά η ιταλική εταιρία από οικονομικής άποψης από το 2016 είναι μια εντελώς ξεχωριστή οντότητα.

Ford Motor Company

Η Ford Motor Company ιδρύθηκε το 1903 από τον Henry Ford. Είναι αμερικανική πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Ντιτρόιτ και είναι η εταιρεία που εφεύρε την επαναστατική καινοτομία στον τρόπο παραγωγής με το μοντέλο Ford Model T (1908-1927), το οποίο καθιέρωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης τη μαζική παραγωγή.

Μαζί με την μητρική Ford στον όμιλο ανήκουν η μάρκα πολυτελείας Lincoln και η θυγατρική Shelby που κατασκευάζει τις ισχυρότερες εκδόσεις του Ford Mustang. Από το 2007 κατέχει και την Troller εταιρεία στην Βραζιλία που κατασκευάζει αποκλειστικά τζιπ για χρήση εκτός δρόμου. Κάποτε διέθετε τόσο την Aston Martin, Jaguar, Land Rover, όσο και την Volvo. Την Aston Martin την πώλησε το 2007 σε μια βρετανική ιδιωτική κοινοπραξία. Την επόμενη χρονιά το 2008 πώλησε την Jaguar και Land Rover στην ινδική Tata Motors και στη συνέχεια το 2010 την Volvo στην κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία της Geely.

Η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα των αυτοκινητοβιομηχανιών στην 5η θέση με βάση τις ετήσιες πωλήσεις της. Η Ford πούλησε το 2018 5,98 εκατομμύρια οχήματα, κατέγραψε 143 δις ευρώ τζίρο και σημείωσε 6,2 δις ευρώ κέρδη προ φόρων. Παραμένει δε η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Αμερικής μετά την GM ενώ αυτή τη θέση απόκτεισε μετά το 2008 και για την Ευρώπη πίσω από την Volgswagen

General Motors

Το ημερολόγιο έγραφε 1908 όταν ο William C. Durant, ο ιδιοκτήτης της Buick ίδρυσε την General Motors και σύντομα απέκτησε και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως την Oldsmobile και την Cadillac. Ως όμιλος ήτα ο μεγαλύτερος παγκοσμίος μεταξύ των ετών 1931-2007 μέχρι που την ξεπέρασε ο όμιλος της Toyota. Δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την κρίση στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία το 2008.

 Σήμερα η GM διαθέτει τις μάρκες Autobaojun,  Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, Holden, Jiefang, Wuling στο χαρτοφυλάκιο της ενώ διαθέτει σημαντικά μερίδια σε αυτοκινητοβιομηχανίες όπως την Saic Motors και FAW Group στην Κίνα στην πρώτη το 44% και στην δεύτερη το 50%. Στην IMM αυτοκινητοβιομηχανία της Τυνησίας κατέχει το 20% από το 2017.

Η εταιρία το 2009, όταν και χρεοκόπησε αναγκάστηκε να καταργήσει τα brand Oldsmobile, Pontiac, Saturn και Hummer.

Μετά την πώληση της Opel στην γαλλική PSA και την απόσυρση της από την Ευρώπη μεγάλωσε η απόσταση της από τους δυό πρώτους κορυφαίους κατασκευαστές. Παρόλα αυτά η GM πούλησε 8,4 εκατομμύρια οψήματα το 2018 με τον ετήσιο της τζίρο να ανέρχεται σε 131,1 δις ευρώ και τα προ φόρων κέρδη της σε 10,5 δις ευρώ.

Honda Motor Company

Το 1948 ο Sochiro Honda και ο Takeo Fujisawa ίδρυσαν την Honda Motor Company και από το 1949 ξεκίνησε να πουλά μοτοσυκλέτες. Κατασκευάζει μεταξύ άλλων αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και άλλα συστήματα με εφαρμογή μηχανών εσωτερικής καύσης. Το πρώτο αυτοκίνητό της ήταν το μικρό φορτηγό T360, το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1963, ενώ ακολούθησε το S500, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Σήμερα η Honda Motor Company ελέγχει τις μάρκες Honda, Acura και Honda Powersports.

Η Honda παραμένει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσικλετών παγκοσμίως ενώ είναι και ο πρώτος κατασκευαστής κινητήρων ευρείας παραγωγής

Hyundai Motor Company

Η Hyundai Motor Company είναι μια νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Σεούλ.Η Hyundai ξεκίνησε ως κατασκευαστική εταιρία το 1947, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε και εισήλθε στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας το 1967. Η Kia ιδρύθηκε το 1944 ως Kyungsung Precision Industry και ειδικευόταν στην κατασκευή εξαρτημάτων ποδηλάτων. Το 1952 μετονομάστηκε σε Kia και το 1962 έβγαλε το πρώτο της αυτοκίνητο. H Kia χρεοκόπησε το 1997 και το 1998 συγχωνεύθηκε με την Hyundai.

Η Hyundai Motor Company κατέχει σήμερα την Hyundai, την Kia και την Genesis. Το 2018 σύμφωνα με τα επίσημα τους στοιχεία πούλησαν 7,2 εκατομμύρια καινούργια οχήματα και είχαν 105 δις ευρώ τζίρο και 3,7 δις ευρώ καθαρά κέρδη. Οι Κορεάτες ανήκουν τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες δυνάμεις του χώρου και συγκαταλέγεται ως τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων παγκοσμιώς αν και είναι ακόμη μακριά στο να απειλήσουν την κυριαρχία των VW και Toyota συγκαταλέγονται στην κορυφαία πεντάδα και βρίσκονται στην 4η θέση σε πωλήσεις.

Groupe PSA

Το PSA Group είναι γαλλικός όμιλος κατασκευής αυτοκινήτων και δικύκλων Δημιουργήθηκε το 1976 μετά την ένωση της Peugeot με την Citroen. Για πολλά χρόνια ο γαλλικός όμιλος ήταν γνωστός ως PSA Peugeot Citroen, με το όνομα να αλλάζει σε PSA Group το 2016.

Τον Μάρτιο του 2017, το PSA Group εξαγόρασε τις Opel και Vauxhall από την GM. Σήμερα το Groupe PSA ελέγχει τις μάρκες Peugeot, Citroen, DS, Opel και Vauxhall

RenaultNissanMitsubishi

H Renault έσωσε την Nissan από την χρεοκοπία το 1999, ιδρύοντας την συμμαχία Renault-Nissan, η οποία επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο το 2016, όταν εξαγόρασε και την Mitsubishi.

Η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi ελέγχει σήμερα τις ακόλουθες μάρκες Renault, Nissan, Mitsubishi, Dacia, Alpine, Infiniti, Datsun, Lada, Renault-Samsung και Venucia

Toyota Group

To G1 pickup εμφανίστηκε το 1935 και ήταν το πρώτο όχημα του τμήματος αυτοκινήτων της Toyoda Automatic Loom Works. Το 1937 ιδρύθηκε η Toyota Motor Company, η οποία σήμερα έχει στο χαρτοφυλάκιό της ακόλουθες εταιρίες: Toyota, Lexus, Hino Daihatsu.

Επίσης κατέχει το 5% της Suzuki και το 20% της Subaru.

Ο Ιαπωνικός όμιλος παλεύει εδώ και χρόνια στήθος με στήθος με τον όμιλο της Volkswagen για την πρώτη θέση. Το 2017 ήταν στην κορυφή την οποία έχασε πέρυσι με ελάχιστη διαφορά. Συγκεκριμένα πούλησε το 2018 10,6 εκατομμύρια οχήματα κατέγραψε 236 δις ευρώ τζλιρι και 19,3 δις ευρώ κέρδη.

Volkswagen Group

To Volkswagen Group είναι η εταιρία που έχει στη κατοχή τους τις περισσότερες εταιρίες, αφού κάτω από την ομπρέλα του συναντάμε τις: Volkswagen, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Skoda, MAN, Scania, Volkswagen Commercial Vehicles, Ducati.

Ο γερμανικός όμιλος με έδρα το Βόλφσμπουργκ που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από το dieselgate κατάφερε και συνήλθε από αυτό και πούλησε το 2018 10,83 εκατομμύρια οχήματα από όλες τις μάρκες του ομίλου και είναι στην κορυφή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Σημείωσε μάλιστα 235,8 δις ευρώ τζίρο ενώ τα κέρδη ανήλθαν σε 17,1 δις ευρώ.

Tata Group

H Jamsetji Nusserwanji Tata ιδρύθηκε στη Βομβάη της Ινδίας το 1868 έχοντα αρχικά ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, μέχρι και τον έλεγχο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Το 1907 μπήκε στον κλάδο του σιδήρου και του χάλυβα, με την Tata Motors να ιδρύεται το 1945. Το 2008 εξαγόρασε την Jaguar και την Land Rover.

Το Tata Group σήμερα αποτελείται από τις Tata steel, Tata Motors, Land Rover, Jaguar, Tata Daewoo, Tata Power Systems, Tata Power και αρκετές άλλες εταιρειές που η κάθε μια από αυτή λειτουργεί αναξάρτητα με δικό της συμβούλιο κάτω όμως από την καθοδήγηση και επίβλεψη του οίκου του συμβουλίου διευθυντικών στελεχών και μετόχων.

Zhejiang Geely

Το 1986 o Li Shufu  ίδρυσε την Zhejiang Geely Holding Group, ενώ το 1997 δημιούργησε την Geely Automobile. Σήμερα η εταιρία κατέχει συνολικά 9 brands, ανάμεσά τους η Volvo και η Lotus. Συγκεκριμένα, η Zhejiang Geely ελέγχει τις : Geely Auto, Volvo, Lotus, Proton, London EV Company, Polestar, Lynk & Co, Yuan Cheng Auto, Terrafugia

Επίσης έχει επενδύσει και στην Volvo AB, που κατασκευάζει τα φορτηγά της Volvo και της Renault. Επίσης η Geely κατέχει πλέον το 50% της Smart, όπως και το 9,69% των μετοχών της Daimler.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,940ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -