Ο Σίμος Γαλαταριώτης και οι άλλοι άτυχοι του Rally Liepaja (Video)

- Advertisement -

Αδοξο τέλος είχε το Rally Liepaja για τους συμπατριώτες μας Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου που τέθηκαν εκτός μάχης στην SS7 μετά από έξοδο. Ευτυχώς το Κυπριακό πλήρωμα είναι απόλυτα καλά στην υγεία και δεν είχαν οποιουσδήποτε τραυματισμούς.

Το Rally Liepaja που για κύριο χαρακτηριστικό του είχε τις ειδικές διαδρομές υψηλών ταχυτήτων που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούσαν τα 125 χλμ κατά μέσο όρο ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για τους συμπατριώτες μας που κατά την πρώτη μέρα αλλά και μέχρι τη στιγμή της αποχώρησης τους απολάμβαναν τον αγώνα και μάθαιναν από αυτό και τις συναρπαστικές εμπειρίες που τους πρόσφερε. Οι πρωταθλητές Κύπρου 2018 κινήθηκαν σε χρόνους μέσα στην πρώτη εικοσάδα και η θέση τους κυμάνθηκε μέχρι και την 17η γενικής.

20 GALATARIOTIS Simos (CYP), IOANNOU Antonios (CYP), Simos Galatariotis, Volkswagen Polo GTI R5, action during the 2020 Rally Liepaja, 2nd round of the 2020 FIA European Rally Championship, from August 14 to 16, 2020 in Liepaja, Latvia – Photo Thomas Fenetre / DPPI

Καταστροφικό αποδείχθηκε το Rally Liepaja δεύτερος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι για πέραν από τους Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου και σε μια σειρά από άλλα 8 πληρώματα που αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα και τέθηκεν εκτός μάχης.

Κυριότερη όμως αιτία ήταν οι εξόδοι από την διαδρομή λόγο και τον πολύ υψηλών ταχυτήτων. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στην τελευταία ειδική διαδρομή της πρώτης μέρας την SS4 ο Πολωνός Dariusz Polonski / Lukas Sitek  με το Abarth 124 Rally είχαν έξοδο από το δρόμο με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός μάχης. Στην ίδια ειδική διαδρομή έξοδο λόγο της μεγάλης ταχύτητας είχε και ο Nikolay Cryazin με το Hyundai i20 R5 δυό φορές νικητής του αγώνα ο οποίος επέστρεψε όμως πίσω στην ενεργό δράση την Κυριακή και κατάφερε στο τέλος να τερματίσει στην 21η θέση. Ο Ρώσσος οδηγός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε μια ειδική διαδρομήενώ οι χρόνοι του ήταν ανταγωνιστικήκαι μέσα στην πρώτη πεντάδα

Πριν από το ξεκίνημα της δεύτερης μέρας και της SS5 αποχώρησε ο Vladas Jurkevicius με συνοδηγό το Aisvydas Paliukenas στο #47 Ford Fiesta Rally4.

Μοιραία ήταν η SS6 τόσο για τον Ιρλανδό Callum Devine #12 που είχε για συνοδηγό τον συμπατριώτη του Brian Hoy στο τιμόνι του Hyundai i20 με έξοδο από το δρόμο όσο και για τους Arnaury Molle / Florian Barral #33 με το Peugeot 208 R2 επίσης από ατύχημα. Να τονίσουμε ότι το νεαρό αστέρι της Ιρλανδίας Callum Devine μετά από τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε πριν από την κατατακτήρια ειδική διαδρομή κατά τα ελεύθερα δοκιμαστηκά δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στο qualifying stage. Στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook δημοσίευσε « Ένα καλό ξεκίνημα την Κυριακή το πρωί μας είδε να φτάνουμε στους πρώτους δέκα με την ολοκλήρωση της SS5 αλλά δυστυχώς βγήκαμε εκτός δρόμου στην συνέχεια και δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα στη Λετονία, συγνώμη για την ομάδα για την όλη προσπάθεια τις τελευταίες εβδομάδες. Μετά την Ιταλία και η Λετονία η τύχη μας θα πρέπει να αλλάξει σύντομα»

23 MABELLINI Andrea (ITA), MOMETTI Roberto (ITA), Team Napoca Rally Academy, Abarth 124 Rally, action during the 2020 Rally Liepaja, 2nd round of the 2020 FIA European Rally Championship, from August 14 to 16, 2020 in Liepaja, Latvia – Photo Thomas Fenetre / DPPI

Με τεχνικά προβλήματα τέθηκαν εκτός μάχης και οι Ιταλοί Andrea Mabellini / Nicola Arena που έτρεχαν με το #23 Fiat 124 Abarth RGT. Το πλήρωμα αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα και αποχώρησαν μετά την SS7 την ειδική που αποχώρησε ο Σίμος Γαλαταριώτης.

Από έξοδο τέθηκαν εκτός αγώνα και οι Ιρλανδοί Catham McCourt/ James Fulton #45 στο τιμόνι του Hyundai i20 R5 στην SS8.

Το τέλος του αγώνα για τους Martins Sesks / Renars Francis #32 ήρθε μετά την SS8 μετά που τους είχε σπάσει το ραδιατέρ και γέμισε το αυτοκίνητο καπνούς.

Από ατύχημα στην προτελευταία ειδική SS9 τέθηκαν εκτός αγώνα οι Ville Pynnonen / Kari Kallio #46 μετά από ατύχημα.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -