Ο Tobias Sühlmann διορίστηκε Chief Design Officer στη McLaren Automotive

- Advertisement -

Η McLaren Automotive ανακοίνωσε τον διορισμό του Tobias Sühlmann ως νέου Chief Design Officer της εταιρείας, αναλαμβάνοντας το ρόλο τον Σεπτέμβριο του 2023. Θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της McLaren ως μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής Future of Performance της εταιρείας

Η καριέρα του Sühlmann στον σχεδιασμό αυτοκινήτων ξεκίνησε πριν από δυό δεκαετίες και επιστρέφει στην McLaren, έχοντας εργαστεί για μια σειρά πολυτελών εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Bentley, Bugatti και Aston Martin.

Είναι μια ευπρόσδεκτη επιστροφή στη McLaren για τον Sühlmann, ο οποίος ήταν προηγουμένως ο επικεφαλής σχεδιαστής ειδικών έργων, επιβλέποντας το σχεδιασμό του μονοθέσιου hypercar McLaren Solus GT μόνο για πίστα που βασίζεται σε μια ιδέα βιντεοπαιχνιδιού.

Με έδρα το Κέντρο Τεχνολογίας McLaren στο Woking του Surrey, ο Sühlmann θα είναι υπεύθυνος για κάθε πτυχή του σχεδιασμού της μάρκας, ηγούμενος μιας ομάδας σχεδιασμού της οποίας οι ρόλοι καλύπτουν μελλοντικές ιδέες, εξωτερικό και εσωτερικό στυλ, χρώμα και υλικά, συχνά συνεργαζόμενος απευθείας με τους πελάτες για να εξατομικεύσει τα οχήματά τους πριν κατασκευαστούν χειροποίητα στο παρακείμενο Κέντρο Παραγωγής της McLaren.

Ο Tobias αποφοίτησε με δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Pforzheim το 2005 πριν ενταχθεί στη Volkswagen την ίδια χρονιά. Στη συνέχεια έγινε Επικεφαλής Εξωτερικού Σχεδιασμού στην Bugatti και Επικεφαλής Εξωτερικού Σχεδιασμού στην Aston Martin πριν ενταχθεί στη McLaren και στη συνέχεια γίνει Διευθυντής Σχεδιασμού της Bentley, που ήταν ο τελευταίος του ρόλος πριν επιστρέψει στη McLaren.

Ο Sühlmann θα αναφέρεται απευθείας στον Michael Leiters, Διευθύνοντα Σύμβουλο της McLaren Automotive.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Tobias στην ομάδα της McLaren. Είναι ένας πολύ έμπειρος σχεδιαστής αυτοκινήτων με υπάρχουσα κατανόηση της McLaren, έχοντας εργαστεί στο παρελθόν στο πρωτοποριακό μας έργο Solus GT. Ο Tobias θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της McLaren σε όλο το αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας, ως μέρος της επιχειρηματικής μας στρατηγικής Future of Performance» δήλωσε ο Michael Leiters, Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Automotive

ΠΗΓΗ: McLaren Automotive

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -