Ο Villarino θα ανοίγει τον δρόμο στις Αζόρες

- Advertisement -

Ταχύτερο χρόνο σημείωσε στην ειδική προθέρμανσης ο Xavier Pardo

Ο Ισπανός Xavier Pardo που τρέχει για το ERC-Michelin Talent Factory έδειξε την προθέσεις του για τον δεύτερο αγώνα του ευρωπαϊκου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Νήσο των Αζορών όπου σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην ειδική προθέρμανσης των 4,37 χλμ που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο με επίσης Skoda Fabia Rally 2 σημείωσε ο Ρουμάνος Simone Tembestini που κίνηθηκε μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιό αργά ενώ την πρώτη τριάδα σημπλήρωσε το αστέρι της ομάδας ελαστικών MRF Efren Llarena που ήταν κατά 5 δευτερόλεπτα πιό αργός από τον χρόνο του νικητή επίσης με Skoda Fabia Rally 2.

Ο ταχύτερος χρόνος που σημείωσε ο Pardo του έδωσε το δικαίωμα να επιλέξει την σειρά εκκίνησης στις ειδικές διαδρομές κατά την διάρκεια της τελετής που έγινε το βράδυ.

Μιλώντας στο FIAERC.com μετά την κούρσα του ο 25χρόνος Ισπανός εξήγησε ότι «ήταν μια απαιτιτική ειδική», για να συμπληρώσει «Για αύριο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ποιά θα είναι η καλύτερη θέση για να ξεκινήσω, μπορεί η 15η να φαντάζει η καλύτερη αλλά αν θα είναι βρεγμένο το χώμα καθώς αναμένονται βροχές δεν θα υπάρχουν τόσα προβλήματα όσα υπήρξαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Fafe”

Τελικά επέλεξε να ξεκινά από την 5η θέση στις ειδικές το Σάββατο « Είναι δύσκολο να προβλέψουμε αν θα υπάρχει βροχή ή όχη και επέλεξα να εκκινώ από την 5η θέση οπότε λίγο πολύ νομίζω θα είναι καλά»

Ο ριψοκίνδυνος συμπατριώτης του Luis Vilarino επέλεξε να ανοίγει το δρόμο για τον αγώνα δηλώνοντας «Ελπίζω να βρέξει και μάλιστα αρκετά οπότε τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα καθώς θα καθορίζεις τις γραμμές που θα κινηθείς. Αν δεν βρέξει τότε θα είναι καταστροφή, αλλά δεν σκέφτομαι έτσι, είναι ένα ρίσκο και το ράλι έχει να κάνει με το να παίρνεις ρίσκα».

Ο Ρουμάνος Tempestini επέλεξε να ξεκινά από την 3η θέση τον αγώνα ενώ ο Ισπανός Efren Llarena επέλεξε να ξεκινά από την 12η θέση με την συνοδηγό του Sara Fernandez. «Στο περσινό αγώνα ξεκινούσαμε από την 16η θέση όταν έβρεχε οπότε πιστεύω ότι είμαστε σε σωστή επιλογή και δεν θα υπάρξει πρόβλημα» δήλωσε ο Llarena για να συμπληρώσει: « Θ’ελουμε να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα, θα είναι δύσκολο αλλά είμαστε αισιλοδοξοι».

Το 56ο Ράλι Αζόρες αρχίζει την αγωνιστική του δράση με την πρώτη από τις 14 ειδικές διαδρομές που περιλαμβάνει στις 08:18 τοπική ώρα σήμερα Σάββατο.

Περισσότερα για την εξέλιξη του αγώνα θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε με συχνές αναφορές αργότερα

ΠΗΓΗ: FIAERC.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -