
Με το δεξί ξεκίνησε την αγωνιστική χρονιά στο πρωτάθλημα ταχύτητας ο Πρόδρομος Προδρόμου καθώς ήταν ο μεγάλος θριαμβευτή στον OFA Autosprint. Ο αγώνας της πρεμιέρας του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Ανθούπολης στη Λευκωσία και ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Γιώργου Κυπριανού και Ευάγγελου Ευαγγέλου.
Η ηλιόλουστη μέρα έδωσε την δυνατότητα σε εκατοντάδες φίλους του αθλήματος να δώσουν το παρών τους που απόλαυσαν ένα άρτια οργανωμένο αγώνα με πλούσιο θέαμα και έντονο ανταγωνισμό που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρων μέχρι το τέλος.
Για πρώτη φορά σε αγώνα Autosprint και στην πίστα της Ανθούπολης μάλιστα ο κάθε διαγωνιζόμενος πραγματοποιούσε τρείς γύρους την πίστα και ήταν ένας ένας στην κούρσα και δεν υπήρξε περίπτωση να εμποδίζεται από τη σκόνη του άλλου.
Από τη δοκιμαστική διαδρομή φάνηκε ότι θα είχαμε έντονο ανταγωνισμό 2:49.833 σταμάτησε τα χρονόμετρα ο Κούλλης Ιωαννίδης με τους Μιχάλη Ποσίδεια και Πρόδρομο Προδρόμου να ακολουθούν. Ατυχος από την δοκιμαστική διαδρομή ο Μάριος Παναγιώτου που προδόθηκε από αντλία βενζίνης και δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια του.
Με την πρώτη κιόλας κούρσα ο Μιχάλης Ποσίδειας έγραψε χρόνο 2:44.528 ξαφνιάζοντας τους πάντες. Απάντησε άμεσα ο Κούλλης Ιωαννίδης που απογειώθηκε κάνοντας τον εκπληκτικό χρόνο 2:42.493. Στο πρώτο του πέρασμα αλάνθαστος και ο Πρόδρομος Προδρόμου που με το 2:42.976 πλασαρίστηκε στην δεύτερη θέση.
Ο Μάριος Παναγιώτου δεν επιδιόρθωσε το αυτοκίνητο του και δεν πέτυχε χρόνο στη πρώτη διαδρομή.
Ενώ όλη πίστευαν ότι τα αποτελέσματα της πρώτης διαδρομής θα ανακύρησσαν και το νικητή καθώς η πίστα θα χαλούσε και οι χρόνοι θα ήταν πιό αργοί είχαμε πλήρη ανατροπή των αποτελεσμάτων. Αρκετοί οδηγοί βελτίωσαν τους χρόνους τους και όλοι πλέον παρακολουθούσαν τον αγώνα με κομμένη την ανάσα.
Ενώ πλησίαζε ο αγώνας προς το τέλος του τόσο αυξάνετο η αγωνία για το νικητή. Ο Ποσίδειας στην 2η του προσπάθεια δεν μπόρεσε να βελτιώση το χρόνο του. Ούτε ο Κυριάκος Ιωαννίδης βελτίωσε το χρόνο του.
Στο μεταξύ ο Μάριος Παναγιώτου επιδιόρθωσε το αυτοκίνητο του και ρίχθηκε στη μάχη. Ο παλαιός πρωταθλητής απογειώθηκε κάνοντας το εκληκτικό 2:40236 και πλέον θεωρήθηκε ότι θα ήταν και ο νικητής.
Το τελευταίο όμως λόγο τον είχε ο Πρόδρομος Προδρόμου. Τέρας ψυχραιμίας αυτοσυγκεντρώθηκε απογειώθηκε σαν πύραυλος εδάφους – εδάφους και βρήκε απόλυτο στόχο. Κτύπησε κέντρο σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 2:40.167 και στέφθηκε νικητής βάζοντας τα θεμέλια για ένα συναρπαστικό φετινό πρωτάθλημα.
Με το πέρας του αγώνα ο νικητής Πρόδρομος Προδρόμου μας δήλωσε: “ Ο σημερινός αγώνας ήταν καλός. Αν προσέχαμε κάποιες λεπτομέροιες από πλευράς διοργάνωσης ώστε να προσελκείαμε περισσότερες συμμετοχές θα ήταν καλύτερα. Νοιώθο ευχαριστημένος από την νίκη μου αλλά όχι από την απόδοση μου καθώς λίγο άγχος λίγη πίεση δεν οδήγησα όπως εγώ θα ήθελα. Όμως είναι καλά να νοιώθεις κάποια πίεση για να δείχνεις και πόσο αντέχεις…”
Από νωρίς κρίθηκε ο νικητής στην RCST1 που αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Ξενοφώντος με το Seat Ibiza με χρόνο 3:04,289 με δεύτερο σε αυτή την κατηγορία τον Ανδρέα Ξενοφώντος επίσης με Seat Ibiza με χρόνο 3:08,093.
Η κλάση RC4 διεκδικήθηκε από τους Ανδρέα και Γιαννάκη Τζιωρτζή με το Ford Fiesta ST. Ταχύτερος και στις δυό διαδρομές ο Ανδρέας που πήρε και τη νίκη με χρόνο 2:57,633.
Η αλλαγή των κλάσεων σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA ομολογούμε πως μας έχει προκαλέσει και εμάς σύγχιση και αν κάνουμε κάποιο λάθος ζητούμε και την κατανόηση σας.
Στην κατηγορία RCST2 την μονοπώλησε ο Σταύρος Υπερμάχου ενώ δεύτερος πλασαρίστηκε ο Γιάννος Ιωαννίδης υιός του Κούλλη Ιωαννίδη. Ο νεαρός οδηγός έδειξε να έχει “τσαμπουκά” και μπορεί να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα αποκτώντας περισσότερη πείρα.
Εντυπωσιακός για ακόμη ένα αγώνα ο Parellis Junior που εξασφάλισε τη νίκη στην κατηγορία RC 6.2.
Μάχες δόθηκαν για την RC 6.1 που κέρδισε ο Σάββας Σάββα με δεύτερο τον Ιάκωβο Πενταρά
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Α/α Οδηγός/Συνοδηγός (αρ.) Αυτοκίνητο Gr Cl Χρόνος
1 Πρόδρομος Προδρόμου (1) Mitsubishi Lancer Evo IX RC2 2:40.167
2 Μάριος Παναγιώτου (3) Mitsubishi Lancer Evo IX RC2 2:40.236
3 Κυριάκος Ιωαννίδης (2) Mitsubishi Lancer Evo IX RC2 2:42.493
4 Μιχάλης Ποσίδειας(11) Mitsubishi Lancer Evo X RC2 2:44.528
5 Limniotis “I”(15) Mitsubishi Lancer Evo IX RC2 2:47.036
6 Σάββας Σάββα (12) Mitsubishi Lancer Evo VΙΙΙ RC 6.1 2:47.625
7 Limniotis “IΙ” (5) Mitsubishi Lancer Evo IX RC2 2:48.388
8 Ι. Πενταράς/ Μ. Αγαθαγγέλου(7) Lancer Evo VΙ RC 6.1 2:49.493
9 Γιάγκος Γιάγκου (8) Mitsubishi Lancer Evo IX RC2 2:50.978
10 Σταύρος Υπερμάχου (4) Mitsubishi Lancer Evo ΙΙΙ RCST 2 2:55.125
11 Parellis Junior (10) Opel Corsa RC 6.2 2:55.936
12 Γιάννος Ιωαννίδης (21) Mitsubishi Lancer Evo IV RCST 2 2:56.503
13 Ανδρέας Τζιωρτζής (17) Ford Fiesta ST RC4 2:57.633
14 Γιαννάκης Τζιωρτζης (23) Ford Fiesta ST RC4 3:02.362
15 Παναγιώτης Ξενοφώντος(22) Seat Ibiza RCST 1 3:04.289
16 Ανδρέας Ξενοφώντος (14) Seat Ibiza RCST 1 3:08.093
17 Γιώργος Νέστωρος (20) Honda Civic RCST 1 3:08.913
18 Λίτσα Γιάγκου (9) Mitsubishi Lancer Evo VΙ RC 6.1 3:20.327
19 Κλείτος Διομήδους (19) Peugeot 306 GTI-6 RCST 1 3:23.603
ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ www.pitsdirect.com