Οι φιναλίστ για τα Word Car Award 2023

- Advertisement -

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον θεσμό του Word Car Award 2023 που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου οταν οι νικητές θα ανακοινωθούν ζωντανά κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης όπου θα γίνει και η τελετή απονομής των βραβείων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα και συγκεκριμένα στις 7 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από την KPMG των τριών φιναλιστ στην κάθε μια από τις έξι κατηγορίες που περιλαμβάνει ο θεσμό.

Η κριτική επιτροπή του Road to the World Car Awards απαρτίζεται από 100 διακεκριμένους δημοσιογραφους του ειδικού τύπου που προέρχονται από 32 χώρες οι οποίοι μέσα από μια διαδικασία που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2022 αξιολόγησαν τα υποψήφια μοντέλα για τα παγκόσμια βραβεία που τέθηκαν σε ισχύ από το 2004 και με μυστική ψηφοφορία μετά την αξιολογηση τους επέλεξαν τους κορυφαίους τρεις φιναλιστ.  

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας έντονης νέας εποχής στην κινητικότητα, στην οποία η Brembo δεσμεύεται να ερμηνεύει την απόδοση με νέο τρόπο. Ο δρόμος που έχουμε ακολουθήσει μας οδηγεί στην ανάπτυξη όλο και πιο καινοτόμων και βιώσιμων προϊόντων, χαρακτηριστικά που μοιραζόμαστε με τους εκπροσώπου του θεσμου. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με αυτά τα βραβεία κύρους για πέμπτη συνεχή χρονιά, καθώς εμπνέουν την αριστεία και την ηγεσία στην αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε ο Daniele SchillaciΔιευθύνων Σύμβουλος της Brembo.

Οι τρεις πρώτοι φιναλίστ στον κόσμο για κάθε κατηγορία είναι:

Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

BMW Χ1 / iX1, Hyundai Ioniq 6, KIA Niro.

Παγκόσμιο ηλεκτρικό όχημα

BMW i7, Hyundai Ioniq 6, Lucid Air

Παγκόσμιο πολυτελές αυτοκίνητο

BMW Σειρά 7 / i7, Genesis G90, Lucid Air

Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων

Kia ΕV6 GT, Nissan Z, Toyota GR Corolla

Παγκόσμιο αστικό αυτοκίνητο

Citroen C3, ORA Funky Cat / Haomao, Volkswagen Taigo / Nivus

Παγκόσμιος Σχεδιασμός Αυτοκινήτου

Hyundai Ioniq 6, Land Rover Range Rover, Lucid Air

Μια επιτροπή αποτελούμενη από έξι πολύ σεβαστούς εμπειρογνώμονες παγκόσμιου σχεδιασμού κλήθηκε να εξετάσει πρώτα κάθε υποψήφιο και στη συνέχεια να καταρτίσει μια σύντομη λίστα συστάσεων για την τελική ψηφοφορία των ενόρκων. Οι ειδικοί σχεδιασμού με αλφαβητική σειρά είναι: Ian Callum (Ηνωμένο Βασίλειο – Διευθυντής Σχεδιασμού, CALLUM), Gert Hildebrand (Γερμανία – Ιδιοκτήτης Hildebrand-Design), Patrick le Quément (Γαλλία – Σχεδιαστής και Πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικής – Σχολή Βιώσιμου Σχεδιασμού), Tom Matano (ΗΠΑ – Πανεπιστήμιο Ακαδημίας Τέχνης, Πρώην Επικεφαλής Σχεδιασμού – Mazda), Victor Nacif (ΗΠΑ – Διευθυντής Δημιουργικού, εκπαιδευτής Brojure.com και Σχεδιασμού, Νέα Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού) και Shiro Nakamura (Ιαπωνία – Διευθύνων Σύμβουλος, Shiro Nakamura Design Associates Inc.).

Το 2023 σηματοδοτεί το 18 έτος συνεργασίας των Παγκόσμιων Βραβείων Αυτοκινήτου με τη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

«Χαιρετίζουμε τους φετινούς φιναλίστ και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουμε στο πιο σημαντικό πρόγραμμα βραβείων αυτοκινήτου στον πλανήτη», δήλωσε ο πρόεδρος της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, Mark Schienberg. «Για σχεδόν δύο δεκαετίες η συνεργασία μεταξύ του World Car και της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης έχει αναγνωρίσει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η αυτοκινητοβιομηχανία. Ανυπομονούμε να συνδιοργανώσουμε για άλλη μια φορά την τελετή απονομής των βραβείων κατά την έναρξη του Show 2023 τον Απρίλιο. Συγχαρητήρια και καλή τύχη σε όλους τους φιναλίστ!»

«Τα World Car Awards χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από τη βιομηχανία και ως αποδέκτης, εκτιμώ πόσο σημαίνει για μια ομάδα σχεδιασμού να το εκθέτουν με υπερηφάνεια στο στούντιο», λέει ο Ian Callum.
“Ο επαναπροσδιορισμός τόσο του σχεδιασμού όσο και της κατασκευής είναι ένα τεράστιο προνόμιο και απλώς η ευκαιρία που απολαμβάνει η ομάδα της CALLUM.”

Τα νέα τρόπαια παρήχθησαν από τη Replique χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές κατασκευής προσθέτων. Η Replique πρωτοστάτησε στην πρώτη πλήρως κρυπτογραφημένη πλατφόρμα κατασκευής πρόσθετων ψηφιακών αποθεμάτων που προσφέρει στους OEM ένα ασφαλές και βιώσιμο μέσο παροχής ανταλλακτικών κατ ‘απαίτηση, οποτεδήποτε, οπουδήποτε. «Είμαστε περήφανοι που επιλεχθήκαμε ως ο κατασκευαστής των φετινών Παγκόσμιων Βραβείων Αυτοκινήτου και με αυτό συμμετέχουμε σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός στην αυτοκινητοβιομηχανία», λέει ο Henrike Wonneberger, συνιδρυτής της Replique. «Το βραβείο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα που δείχνει πώς η εκτύπωση 3D μπορεί να υλοποιήσει ευέλικτα σχέδια σε μικρές / μεσαίες ποσότητες γρήγορα και σε υψηλή ποιότητα».

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,742ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -