Οι Lappi και Mikkelsen εκτός αγώνα

- Advertisement -

Μετά από τα προβλήματά του στη SS9 o Esapekka Lappi αναγράφεται στο σύστημα χρόνου ότι αποχώρησε από τον αγώνα. Την ίδια τύχη είχε και ο Andreas Mikkelsen μετά την συντριβή στον τοίχο που είχε και αυτός στην διαδρομή.

Οι διαγωνιζόμενοι αντιμετώπισαν την St Leger les Mélèzes – La-Bâtie Neuve 1, 16.87km, με ένα εντυπωσιακό «ντόνατ» στον κυκλικό κόμβο που εισέρχεται στο χωριό, αλλά η αναρρίχηση στον Col de Moissière (1574μ.) που διαπραγματεύεται με πολλές φουρκέτες που εξέρχονται από το χιονοδρομικό κέντρο του Ancelle. Κατεβαίνοντας σε ένα στενό και ανώμαλο δρόμο που στρέφει και γυρίζει στο τερματισμό με πολλές φουρκέτες.

Ο Εσθονός Tänak ξεκίνησε φορτισμένος τον αγώνα με το Toyota Yaris και κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο, είναι 6.7 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τον Kris που σημείωσε τον 4ο χρόνο. Ο ίδιος ανάφερε στον Emyr Penlan: “Σίγουρα συνεχίζουμε να κάνουμε το καλύτερό μας. Η ειδική ήταν γενικά εντάξει αλλά είχα μια φανταχτερή στιγμή στην αρχή όπου χτύπησα στον μαύρο πάγο, υπάρχει πάρα πολύ πάγος και είναι πολύ ολισθηρό”.  Δεύτερο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Jari Mati Latvala με τον Neuville να είναι τρίτος στην ειδική.

Ο Sebastien Loeb δεν μπορεί να ταιριάζει με τον ρυθμό που έχει μπροστά και τελειώσε την ειδική 15,5 δευτερόλεπτα πιο αργά από τον Tänak ο οποίος είναι μόλις 35,0 δευτερόλεπτα πίσω από τον εννέα φορές πρωταθλητή . “Σταμάτησα στην αρχή και έχασα λίγο χρόνο εκεί, για τα υπόλοιπα χιλιόμετρα ήταν καλό, όχι τέλειο, δεν ήμουν πολύ σίγουρος”.

Μετά την ολοκλήρωση της SS10 η διαμόρφωση της γενικής κατάταξης είναι: 1. Ogier 2h 08m 33.1sec 2. Neuville + 5.3sec 3. Latvala + 1m 45.5sec 4. Loeb + 1m 50.2sec 5. Tänak + 2m 25.2sec 6. Meeke + 5m 30.4sec

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -