Ολο και πιο κοντά στο να γίνει πιο βιώσιμη η Bentley

- Advertisement -

To Μάρτιο του 2008 στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης περιβαλλοντικής στρατηγικής για μείωση των εκπομπών CO2 και θεαματική βελτίωση της κατανάλωσης, η Bentley ανακοίνωσε ότι στοχεύει στο να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής υπερπολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο του οποίου όλα τα μοντέλα θα είναι συμβατά με τη χρήση βιοκαυσίμων και ανανεώσιμων καυσίμων. Παράλληλα ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι της ώστε να γίνει η πιο βιώσιμη κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων στο κόσμο.

Μιλούσε ότι μέχρι το 2025 σε μια περίοδο 15ετίας θα μειώση τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που σχετίζονται με την παραγωγή κατά 75%. Θα κάνει σημαντική μείωση των εκπομπών CO2, θα κάνει βασική αρχή την μείωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών και νερού, θα μειώσει τα απόβλητα, θα προσεγγίση την κυκλική οικονομία, θα προωθήση την αλλαγή της βιωσιμότητας.

Ακούγαμε πολλά θα, θα, θα δεν έμεινε στα λόγια αλλά προχωρεί και στα έργα και τα τελευταία περιβαλλοντικά δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι η βρετανική μάρκα βρίσκεται σε σωστό δρόμο και πολύ κοντά στους στόχους που είχε θέσει.

Σε ανακοίνωση της την Παρασκευή 19 Μαρτίου μιλά για θετική πρόοδο στους στόχους της αποκαλύπτωντας και τα τελευταία περιβαλλοντικά δεδομένα και δεδομένα βιωσιμότητας για τις παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας στο αρχηγείο της στο Crewe.

Αυτά μεταφέρουν το εμπορικό σήμα πιο κοντά στη φιλόδοξη προσπάθειά της να γίνει ο πιο βιώσιμος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο. Σε σύγκριση με τη γραμμή βάσης του 2010, η βρετανική μάρκα πολυτελείας ανέφερε σημαντικές βελτιώσεις σε όλους τους τομείς και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει μια φιλόδοξη μείωση κατά 75% των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που σχετίζονται με την παραγωγή έως το 2025.

Τα στοιχεία για την περίοδο 2010-2020 δείχνουν δραματική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα CO2 στο εργοστάσιο της Pyms Lane, μειώθηκε κατά 99,5% σε μόλις 29 kg ανά όχημα, οι οποίες αντισταθμίζονται. Αυτή η μείωση στις εκπομπές CO2 είναι κυρίως αποτέλεσμα της χρήσης ενέργειας από την Bentley που παράγεται μέσω του επιτόπιου ηλιακού φωτοβολταϊκού της συστήματος, παράλληλα με την παροχή πράσινου αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο για πρώτη φορά σε έναν ολοκληρωμένο χρόνο 12 μηνών.

Μια σειρά από άλλα καινοτόμα μέτρα που ελήφθησαν στο αρχηγείο της πιο περιζήτητης μάρκας πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο έχουν επίσης προσθέσει στον αντίκτυπο. Αυτές περιλαμβάνουν την εγκατάσταση τροφοδοσίας υδρογονοεπεξεργασμένων φυτικών ελαίων (HVO),  μια εξαιρετικά χαμηλή εναλλακτική λύση εκπομπών από τα συμβατικά καύσιμα για την εφοδιαστική στο εσωτερικό.

Η ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται στην παραγωγή οχημάτων έχει μειωθεί κατά 55,9% την ίδια περίοδο 10 ετών, από 21,1 κυβικά μέτρα ανά όχημα, σε 9,31 κυβικά μέτρα ανά όχημα. Αυτή η εξοικονόμηση σχεδόν 12 κυβικών μέτρων ανά όχημα ισοδυναμεί με περίπου 150 μπανιέρες γεμάτες νερό, και έχει επιτευχθεί με την εγκατάσταση συστημάτων ανακύκλωσης νερού, σε συνδυασμό με τη μείωση της «οικιακής» χρήσης νερού επί τόπου, καθώς περισσότεροι συνάδελφοι εργάζονταν από το σπίτι.

Εν τω μεταξύ, χάρη στις βελτιώσεις στις διαδικασίες ανακύκλωσης, οι οποίες αντικατοπτρίζουν μια προσέγγιση κυκλικής οικονομίας, η πολύ μικρή ποσότητα αποβλήτων που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν και αποστέλλεται σε χώρους υγειονομικής ταφής μειώθηκε κατά 99,1% σε σύγκριση με το 2010, σε μόλις 3,57 κιλά/όχημα πέρυσι.

Ο Peter Bosch, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου παραγωγής, εξηγεί: «Η δημιουργία του κλιματικά θετικού «εργοστασίου ονείρων» της Bentley βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής beyond100 για να γίνει η πιο βιώσιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο και αντικατοπτρίζει το ήθος «μετάβαση στο μηδέν» ολόκληρου του Ομίλου Volkswagen, ο οποίος διανύει πλέον το δέκατο έτος μέτρησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που σχετίζονται με την παραγωγή.

«Εστιάζοντας στην αποδοτική χρήση των πόρων και σε μια προσέγγιση κυκλικής οικονομίας, στόχος μας για το 2025 είναι να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που σχετίζονται με την παραγωγή κατά 75% σε σύγκριση με το 2010, γι’ αυτό είμαστε ευτυχείς που τα τελευταία στοιχεία δείχνουν τόσο θετική πρόοδο στους τομείς της ενέργειας, του νερού και των υλικών.

«Όλοι στις παραγωγικές δραστηριότητες της Bentley έχουν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο για να διασφαλίσουν ότι θα επιτύχουμε αυτούς τους στόχους, έτσι έχουμε ξεκινήσει το 2021 με τη συμμετοχή συναδέλφων στην έναρξη της νέας στρατηγικής παραγωγής «Wings», η οποία θα μας δει να πρωτοπορούμε σε μια αλλαγή παραδείγματος στην επιτόπια βιωσιμότητα».

ΠΗΓΗ: Bentley – NewspressUK

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -