Ολοι να ενώσουν δυνάμεις να κρατήσουμε το Ράλι Κύπρος στα ψηλά δώματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού

- Advertisement -

Από τη Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου είχαμε δώσει την είδηση ότι το Ράλι Κύπρος 2020 δεν θα προσμετρήσει για φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, μια άσχημη εξέλιξη, λόγο της πανδημίας με τον Κορωνοϊό που δυστυχώς έχει προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση σε όλους τους τομείς της οικονομίας της υγείας και του αθλητισμού.

Η ανακοίνωση όμως που κυκλοφόρησε χθές από τον ΚΣΑ για την αφαίρεση του Ράλι Κύπρος από το Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα για φέτος την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια μας προκαλεί και κάποια ερωτηματικά τα οποία πραγματικά μας ανυσηχούν και επανερχόμαστε στο θέμα.

“Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου ανακοινώνει ότι το προσεχές Διεθνές Ράλι Κύπρος 2020 που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου 2020 θα προσμετρά στο πρόγραμμα του διεθνούς περιφερειακού πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής (MERC) και στο Εθνικό πρωτάθλημα ράλι 2020. Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου αποφάσισε όπως το φετινό Διεθνές Ράλλυ Κύπρος μη αποτελέσει μέρος του ERC καθότι το ενδιαφέρον για συμμετοχή διαγωνιζομένων από χώρες της Ευρώπης παρουσιαζόταν καθοριστικά μειωμένο λόγω της πανδημίας COVID-19 σε βαθμό που η εκταμίευση των αναγκαίων πόρων για την διοργάνωση αυτής της πτυχής του αγώνα κρίθηκε ασύμφορη.

Η επιλογή για επαναφορά του ERC ως μέρους του Διεθνούς Ράλλυ Κύπρος το 2021 εναπόκειται στον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου ο οποίος ήδη βρίσκεται σε επι τούτου διαβουλεύσεις με την Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA).

Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου

17η Σεπτεμβρίου 2020″

Τα ερωτηματικά και η ανυσηχίες μας έχουν να κάνουν με την τελευταία παράγραφο με την επιλογή για επαναφορά του Διεθνούς Ράλι Κύπρος 2021 στο ERC να εναπόκειται στον ΚΣΑ ο οποίος ήδη βρίσκεται σε επί τούτου σε διαβουλεύσεις με την Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA).

Επιλογή από τον ΚΣΑ αν θα επανέλθουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μα σοβαρολογούμε ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είμαστε εκεί για πολλούς και διάφορους λόγους.

Το κράτος και όλοι οι αρμόδιοι φορείς τοπικές κοινωνίες δημαρχεία και κοινότητες έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν τα μέγιστα ώστε να βρεθούμε και πάλι στα ψηλά δώματα του αθλήματος.

Δεν θα αναφερθώ σε άλλες χώρες θα αναφερθώ στην Ελλάδα και στις όλες προσπάθειες που καταβάλλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ώστε να περάσει εκ νέου σε διεθνεί επίπεδο ένας αγώνας της χώρας.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου αποφάσισε όπως το φετινό Διεθνές Ράλλυ Κύπρος μη αποτελέσει μέρος του ERC καθότι το ενδιαφέρον για συμμετοχή διαγωνιζομένων από χώρες της Ευρώπης παρουσιαζόταν καθοριστικά μειωμένο λόγω της πανδημίας COVID-19 σε βαθμό που η εκταμίευση των αναγκαίων πόρων για την διοργάνωση αυτής της πτυχής του αγώνα κρίθηκε ασύμφορη. Ευγε στο ΚΣΑ για αυτή την παραδοχή αλλά θα περιμέναμε τουλάχιστο στην ανακοίνωση και μια έκφραση λύπης για την μη συμπερίληψη του αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα, προς το φίλαθλο κοινό και τους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού ώστε να κατανοήσουν την απόφαση που έχει ληφθεί τώρα.

Ως ένας δημοσιογράφος που τόλμώ να έχω άποψη σε όλα τα διαδραματιζόμενα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό εκφράζω δημόσια την άποψη μου και σε αυτή την καθοριστική καμπή για το μηχανοκίνητο αθλητισμό στο τόπο μας.

Ολοι κόμματα, πολιτεία αλλά και οικονομική παράγοντες οφείλουν να βοηθήσουν στο να ανανεωθεί το συμβόλαιο με την Eurosport Events ώστε να βρισκόμαστε και πάλι στα ψηλά δώματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Χρυσόστομος Κυλίλης

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -