Ολοι οι συμμετέχοντες στο φετινό Ράλι Κύπρος

- Advertisement -

Όλα είναι έτοιμα για το Ράλι Κύπρος 2020 που θα πραγματοποιηθεί 16-18 Οκτωβρίου και θα αποτελεί το δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής και τον 4ον και 5ο γύρο του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι καθώς κάθε μια από τις δυό αγωνιστικές του ημέρες θα είναι και ένας αυτοτελής αγώνας.

Ως γνωστό ο φετινός αγώνας ήταν προγραμματισμένος να προσμετρήσει και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι 2020 όμως με τα προβλήματα τα οποία έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού οι οργανωτές του αγώνα σε συνεννόηση με την Eurosport Enent και την FIA επέλεξαν ο φετινός μας αγώνας να προσμετρήση μόνο στα πρωταθλήματα που έχουμε προαναφέρει.

Δυστυχώς όμως η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τη συμμετοχή ξένων πληρωμάτων αφού λόγω των απαγορευτικών μέτρων που ισχύουν στις διασυνοριακές μετακινήσεις ήταν εξαιρετικά δύσκολη κάθοδος αγωνιστικών αυτοκινήτων και φορτηγών υποστήριξης των ομάδων, ενώ οι περιορισμοί αγγίζουν και τους διαγωνιζόμενους.

Με τη συμμετοχή 24 πληρωμάτων τις λιγότερες που έχουμε στην ιστορία του Ράλι Κύπρος θα γίνει ο φετινός αγώνας. Θα συμμετέχουν οδηγοί και συνοδηγοί από την Κύπρο το Κατάρ, Ομάν, Ιορδανία, Κουβέιτ και Γαλλία.

Για τα τρία ξένα πληρώματα του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής που μετέχουν στον αγώνα, θα ισχύουν σημαντικοί περιορισμοί, καθώς εκτός αγωνιστικού αυτοκινήτου δικαιούνται να κινούνται μόνο μεταξύ Service Park και ξενοδοχείου διαμονής.

Παρών ο AlAttiyah

Στην Κύπρο θα βρεθεί και φέτος ο πολυνίκης του εθνικού μας αγώνα Nasser Al-Attiyah από το Κατάρ, ο οποίος έχει κερδίσει έξι φορές τη διοργάνωση στα 48 χρόνια ιστορίας του θεσμού, δεύτερος σε νίκες είναι ο Γάλλος Sebastian Loeb με τέσσερις. Ο Al-Attiyah θα τρέξει με συνοδηγό το Γάλλο Matthieu Baumel με τον οποίο κέρδισαν στην Κύπρο τόσο το 2017 όσο και το 2019. Θα αγωνιστούν με Volkswagen Polo R5 με το οποίο κέρδισαν πέρσι. Ο Nasser προηγείται στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής έχοντας κερδίσει το Ράλι Ομάν, ενώ τον ερχόμενο μήνα στο Ράλι Λιβάνου φιλοδοξεί να στεφθεί Πρωταθλητής Μέσης Ανατολής για 10η συνεχή χρονιά και 16η φορά στην τεράστια καριέρα του.

Ανάμεσα στα πληρώματα που είναι δηλωμένα για το Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής είναι και ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας που θα τρέξει με συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία με το Volkswagen Polo R5 και θα φέρουν τον αριθμό 2 στις πόρτες του αγωνιστικού τους

Ο Abdullah Al-Rawahi από το Ομάν με συνοδηγό τον Ata Al Hmoud από την Ιορδανία, που ήταν δεύτεροι στο εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στο Ομάν λαμβάνουν επίσης μέρος στην Κύπρο με τον αριθμό 3 ως επίσης και ο Meshari Al-Thefiri από το Κουβέιτ με συνοδηγό τον Nasser Al-Kuwari από το Κατάρ που ήταν στην πέμπτη θέση του φετινού Ράλι Ομάν και θα τρέξουν με Mitsubishi Lancer Evo Χ με τον αριθμό 10 στις πόρτες.

Σίγουρα ο εγχώριος ανταγωνισμός θα μονοπωλήση το ενδιαφέρων στην φετινή διοργάνωση και ίσως στο τέλος να προστεθεί στην λίστα των νικητών ακόμη ένα κυπριακό πλήρωμα.

Ο αριθμός των αυτοκινήτων κατηγορίας R5 αυξάνεται ανάμεσα στα κυπριακά πληρώματα και επτά στο σύνολο θα τρέξουν στο φετινό Ράλι Κύπρος. Πέραν από τα γνωστά ονόματα Αλέξανδρου Τσουλόφτα / Στέλιου Ηλία, Σίμου Γαλαταριώτη / Αντώνη Ιωάννου, Παναγιώτη Γιάγκου / Παναγιώτη Κυριάκου, Κώστα Ζήνωνος / Φάνου Χριστοφή θα έχουμε και νέες παρουσίες του Πέτρου Παντελή / Κύπρου Χριστοδούλου, Αντώνη Χιλιμίντρη/ Πάμπου Λαού και Χαράλαμπου Τιμοθέου / Αντώνη Χρυσοστόμου.

Με το Νο4 θα τρέξουν οι Πρωταθλητές Κύπρου του 2019 Πέτρος Παντελή / Κύπρος Χριστοδούλου στο μπάκετ ενός Citroen DS3 R5 για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος. Με αυτοκίνητο της κατηγορίας R5 το Hyundai i20 αγωνίζονται οι περσινοί δευτεραθλητές Κύπρου Παναγιώτης Γιάγκου / Παναγιώτης Κυριακού ενώ με το Νο6 συμμετέχει ο νικητής του αγώνα το 2018 και πρωταθλητής της ίδιας χρονιάς Σίμος Γαλαταριώτης, έχοντας δίπλα του τον Αντώνη Ιωάννου και αυτοκίνητο Volkswagen Polo R5.

Ο νικητής του Ράλι Κύπρος 2007 Χαράλαμπος Τιμοθέου τρέχει με Skoda Fabia R5 με συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου. Να τονίσουμε ότι στο Ράλι Κύπρος με αυτοκίνητο αυτών των προδιαγραφών έτρεξε και στο παρελθών ο Χαράλαμπος Τιμοθέου. Η φετινή του όμως συμμετοχή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς επανέρχεται στην ενεργό δράση μετά από την περιπέτεια που πέρασε με την Λευχαιμία και βγήκε νικητής το 2018.

Όπως προαναφέραμε και στην αρχή με αυτοκίνητο τύπου R5 θα αγωνιστούν επίσης οι Κώστας Ζήνωνος / Φάνος Χριστοφή το Citroen DS3 και Αντώνης Χειλιμίντρης / Πάμπος Λαός με το Skoda Fabia για πρώτη φορά.

Συναρπαστική προβλέπεται να είναι η μάχη και για την συμβατική κατηγορία όπου θα διαγωνιστούν 9 συνολικά πληρώματα από τα οποία τα 8 είναι με Mitsubishi Lancer Evo ενώ σε αυτή τη μάχη θα έχουμε και ένα Subaru Impreza.

Όπως προαναφέραμε σε αυτή την κατηγορία μετέχει και ο Meshari Al-Thefiri με τον Nasser Al-Kuwari. Ξεχωρίζουν όμως και οι συμμετοχές των Χρίστου Δημοσθένους / Κώστα Παύλου, Πανίκου Πολυκάρπου / Κωνσταντίνου Σιάλου και Σάββα Σάββα / Ανδρέα Παπανδρέου με Mitsubishi Lancer Evo ΙΧ.

Ο Σοφιανός Ρούσος με τον Ανδρέα Γιαννακού θα διαγωνιστούν με Mitsubishi Lancer Evo Χ ενώ το παρών τους για ακόμη ένα Ράλι Κύπρος δίνουν οι Κώστας Λαός / Μιχάλης Στυλιανού (Μούκης) με Mitsubishi Lancer Evo ΙΧ.

Ο Χρίστος Χριστοδούλου με συνοδηγό τον Ευάγγελο Ξενοφώντος θα διαγωνιστούν με το Subaru Impreza STi.

Μια ξεχωριστή συμμετοχή στον φετινό αγώνα είναι αυτοί του Χρίστου Σουτζή με τον Παναγιώτη Σιάλο που τρέχουν με το Mitsubishi Lancer Evo ΙΧ.

Στη δικήνητη κατηγορία συμμετέχουν τέσσερα πληρώματα που είναι ισάξια για τη νίκη. Οι περσινοί πρωταθλητές Κωσταντίνος Τελεβάντος / Τάκης Σταύρου τρέχουν με το Peugeot 208 R2 και θα φέρουν τον αριθμό19 στις πόρτες.

Οι Ζαχαρίας Μανώλη με συνοδηγό τον Κώστα Ευριπίδου θα τρέξουν με το Honda Civic Type R με τον αριθμό 20 ενώ με πανομοιότυπο αυτοκίνητο θα τρέξουν και οι Νικόλας και Μάριος Χ’ Ματθαίου με τον αριθμό 22.

Οι Χρυσόστομος Παντελή με τον Θωμά Θεοφάνους θα φέρουν τον αριθμό 21 στις πόρτες του Ford Fiesta 1,6 που συμπληρώνουν τα πληρώματα στην δικήνητη κατηγορία.

Τέλος τρία πληρώματα έχουν δηλώσει συμμετοχή για την κατηγορία RCS2 πρόκειται για τους Ελισσαίο Γεωργίου που θα έχει για συνοδηγό τον Ιάκωβο Καζάγκα στο Mitsubishi Lancer Evo VI που θα φέρουν τον αριθμό 23 ενώ με το Νο24 θα τρέχουν οι Ακης Ελληνας με τον Μιχαλάκη Μιχαήλ στο Mitsubishi Lancer Evo VII.

Τέλος με τον αριθμό 25 στις πόρτες του Subaru Impreza 555 θα τρέχουν οι Γεώργιος Ορφανός με τον Φίλιππο Φιλιππίδη.

Η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου στις 17:00 από το χώρο του Service Park στην Αγλαντζιά. Θα είναι λιτή και θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών. Γενικώς απαγορεύεται αυστηρά σε θεατές να μπαίνουν στο Service Park αλλά και να εισέρχονται στις ειδικές διαδρομές από τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου με Χρυσό Χορηγό την CABLENET και Χορηγούς τα λιπαντικά ENEOS και την Ψάλτης Auto Parts. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν ο Δήμος Αγλαντζιάς, η Αστυνομία Κύπρου, το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΓΡΟΣ, το Shark Energy Drink και οι εταιρείες Thomason Machinery, Sigan, Anco, Smartway Motors και STS Events

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -