Ωρα δράσης μετά την περιοδεία στη Ρώμη

- Advertisement -

Η πολυαναμενόμενη σεζόν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA 2020 ρίχνεται επιτέλους στην αγωνιστική δράση σήμερα με εναρκτήριο αγώνα το Rally di Roma Capitale.

Ένα αγώνα με μόνο τρία χρόνια εμπλοκής στο μακροβιότερο πρωτάθλημα στην γηραιά ήπειρο που λόγο των μεγάλων αλλαγών που επέφερε η πανδημία με τον κορονωϊό για πρώτη φορά στην ιστορία του θα έχει το προνόμιο να ανοίγει την χρονιά.

Μια χρονιά αρκετά διαφορετική λόγο των περιοριστικών μέτρων, της αποστασιοποίησης, χωρίς θεατές στις ειδικές και κάτω από τα αυστηρά υγειονομικάα πρωτόκολλα του Covid-19.

Νέα χρονιά νέα δεδομένα νέοι κανονισμοί, νέοι οδηγοί και ομάδες είναι έτοιμες για τον αγώνα.

Οι πρωταγωνιστές χθες Παρασκευή μετά από την διαδικασία επιλογής της σειράς εκκίνησης τους από τις σημερινες ειδικές διαδρομές στο πρώτο σκέλος του αγώνα με την συνοδεία αστυνομίας πραγματοποίησαν  την μηχανοκίνητη πορεία τους στους κεντρικούς δρόμους της Ρώμης και μπροστά από εκπληκτικά αξιοθέατα.

Ξεκίνησαν από το Castel Sant’Angelo εκεί όπου έγινε η τελετή της διαδικασία επιλογή της σειράς εκκίνησης και ακολούθως πέρασαν από μια σειρά από εκπληκτικά αξιοθέατα, όπως η Piazza Venezia, το Κολοσσαίο και το Terme di Caracalla.

Ο Ιταλός Gioranenico Basso που ήταν και ο ταχύτερος στην χθεσινή προκριματική ειδική μπήκε στον Loran και επέλεξε πρώτος να ξεκινά δεύτερος από τις ειδικές διαδρομές. Ο δεύτερος γρηγορότερος ο Ρώσο Alexey Lukyanuk (Saintéloc Junior Team) επέλεξε να είναι τρίτο στο δρόμο ακολουθούμενο από τον Andrea Crugnola (FPF Sport) που ήταν ο τρίτος γρηγορότερος και επέλεξε την τέταρτη θέση στη σειρά εκκίνησης.

SOLBERG Oliver (SWE), Team Oliver Solberg, Volkswagen Polo GTI R5, portrait, Pre-events conference de presse, press conference, portrait during the 2020 Rally di Roma Capitale, 1st round of the 2020 FIA European Rally Championship, from July 24 to 26, 2020 in Rome, Italy – Photo Gregory Lenormand / DPPI

Ο νεαρός Oliver Solberg ήταν ο τέταρτος οδηγός που επέλεξε την αρχική τους θέση στο Castel Sant’Angelo της Ρώμης και επέλεξε να ανοίγει το δρόμο. Ο Emil Lindholm θα ξεκινάει από την πέμπτη θέση για τα ελαστικά Team MRF και θα ακολουθεί ο Fabian Kreim (Pole Promotion) και ο Simone Tempestini. Ο Calum Devine της Motorsport Ireland Rally Academy θα ξεκινάει όγδοος με τον συμπαίκτη του Lindholm, Craig Breen ένατο και τον Norbert Herczig να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα για την MOL Racing Team.

Η εναρκτήρια ειδική διαδρομή του Rally di Roma Capitale, η Pico-Greci, ξεκινά στις 09h13 τοπική ώρα.

during the 2020 Rally di Roma Capitale, 1st round of the 2020 FIA European Rally Championship, from July 24 to 26, 2020 in Rome, Italy – Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Ως NewsAutoSport.com θα προσπαθήσουμε με τακτικές αναφορές μας να σας μεταφέρουμε όλα τα νέα και την εξέλιξη του πρώτου από τους έξι αγώνες που θα περιλαμβάνει η φετινή χρονιά του ERC. Θυμίζουμε ότι οι υπόλοιποι αγώνες θα είναι τα Ράλι Λετονίας, Νήσους των Αζορών, Κύπρου, Ουγγαρίας ενώ η χρονιά θα ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου με το Ράλι στις Κανάριες Νήσους

Χρυσόστομος Κυλίλης

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -