Οριακό προβάδισμα για Virves στη μάχη του FIA Junior wrc

- Advertisement -

Ο νεαρός Robert Virves κληρονόμησε ένα πολύ μικρό προβάδισμα στο FIA Junior wrc όταν ο Jon Armstrong  αντιμετώπισε προβλήματα την πρώτη μέρα στο Ράλι Κροατίας και τέθηκε εκτός μάχης.

Ο Virves αποδείχθηκε σταθερός και συνεπής την πρώτη μέρα του Ράλι Κροατίας που πραγματικά δοκίμαζε το Ford Fiesta Rally 3 της Πολωνικής ομάδας. Σημείωνε τους δεύτερους ταχύτερους χρόνους στις επτά από τις οκτώ ασφάλτινες ειδικές διαδρομές και στο πρώτο σκέλος ακολουθούσε τον Ουαλό ηγέτη της κατηγορίας Armstrong.

Το απογευματινό κομμάτι αποδείχθηκε καταστροφικό για τον Jon Armstrong καθώς ξεκίνησαν τα προβλήματα. Ενα κλατάρισμα ελαστικού στην ε.δ 5 τον ανάγκασε να σταματήσει για να αλλάξει τροχό χάνωντας πάνω από δυό λεπτά και έτσι στην πρωτοπορία πέρασε ο Virves . Τα χειρότερα όμως ήρθαν στην πρότελευταια ειδική για τον Ουαλό καθώς είχε μια συντριβή που τον έθεσε εκτός μαχης.

Ο Virves δεν ένοιωθε άνετα στην πρωτοπορία των Junior καθώς είχε αυξανόμενη πίεση από τον πρωτοπόρο στην WRC 3 Sami Pajari και με νύχια και με δόντια έφτασε στο Ζαγκρεπ παρά του ότι είχε μιά διάτρηση ελαστικού στην τελευταία ειδική της μέρας με οριακή διαφορά +0,7 δευτερόλεπτα.

«Πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι ανάφερε ο Virves με το τέλος της μέρας, είναι η πρώτη μας συμμετοχή σε τέτοιες συνθήκες και δυστυχώς είχαμε και μια διάτρηση στην τελευταία ειδική» για να συμπληρώσει : «Θα δούμε πως θα είναι οι συνθήκες την δεύτερη μέρα του αγώνα και δεν το κρύβω ότι δεν έχω εμπειρία από τέτοιες συνθήκες οπότε δεν θα είναι εύκολο το εργό μου»

O Pajari όπως προαναφέραμε και σε προηγούμενες μας αναφορές ήταν ο κυρίαρχος στην κατηγορία WRC3 ενώ σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο σε πέντε ειδικές που του επιτρέπει να έχει προβάδισμα +19,4 δευτερόλεπτα από τον συμπατριώτη του Φινλανδό Lauri Joona στη μάχη για τους Junior.

O Jean – Bartiste Franceshi που επέστρεψε στο πρωτάθλημα Junior είναι στην 4η θέση με διαφορά που ξεπερνά κατά πολύ τα δυό λεπτά μετά από μιά διάτρηση ελαστικού που είχε στην ε.δ. 5 με τον Κενυάτη νεαρό οδηγό Mcrae Kinathi να βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης.

Εκτός μάχης λόγω βλάβης στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου του μετά από δυστύχημα που είχε είναι ο William Creighton.

Αξίζει να τονίσουμε ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε ότι το FIA Junior WRC έχει επεκτείνει την συνεργασία του με την Wolf Lubricants που συνεχίζει ως τεχνικός συνεργάτης του πρωταθλήματος.

Η ανανέωση της συνεργασία καλύπτει την φετινή χρονιά καθώς και τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2024 τουλάχιστον. Μιά συνεργασία που ξεκίνησε το 2019 με τον κορυφαίο κατασκευαστή λιπαντικών να συνεργάζεται με την M-Sport Poland για την ανάπτυξη προιόντων αιχμης για βέλτιστη απόδοση κινητήρα και αυτοκινήτου στο ολότελα Ford Fiesta Rally 3.

Η βελγική εταιρεία παρείχε επίσης σημαντική τεχνική υποστήριξη κατά την διάρκεια μετάβασης του πρωταθλήματος από το Rally 4 στο Rally 3.

Η εναρκτήρια τετρακίνητη εποχή του πρωταθλήματος FIA Junior WRC ξεκίνησε για την φετινή χρονιά από τον προηγούμενο αγώνα στην Σουηδία τον Φεβρουάριο όπου κέρδισε ο Jon Armstrong με διαφορά μόλις +2,7 δευτερόλεπτα από τον Lauri Joona.

Στη μάχη του πρωταθλήματος FIA Junior WRC που βρίσκεται σε εξέλιξη με τον 2ο αγώνα  στην Κροατία από του έξι που περιλαμβάνει η χρονιά συμμετέχουν επτά συνολικά πληρώματα.

ΠΗΓΗ: wrc.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -