Πάγωμα στην εξέλιξη των κινητήρων της F1 μέχρι το 2025

- Advertisement -

Ομόφωνα οι ομάδες της Formula 1 συμφώνησαν στο να υπάρξει πάγωμα στην εξέλιξη των κινητήρων των μονοθεσίων από το 2022 μέχρι να θεσπιστούν οι κανονισμοί για τους νέους κινητήρες που αναμένονται το 2025. Το δεδομένο όμως είναι ότι οι νέοι κινητήρες θα παραμείνουν turbo και υβριδικοί.

Αυτά θα είναι τα μοναδικά κοινά τους στοιχεία με τους τωρινούς μια και στην ανακοίνωση της η Formula 1 τονίζει πως οι βασικοί στόχοι για τους κινητήρες θα είναι οι εξής:

Περιβαλλοντική βιωσιμότητα και συσχέτιση με τις  απαιτήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κοινωνίας. Πλήρως βιώσιμα καύσιμα. Δημιουργία ισχυρών και emotive κινητήρων. Σημαντική μείωση του κόστους και ελκυστικότητα σε νέους κατασκευαστές κινητήρων.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής της Formula 1 απάντησε και ερωτήματα σχετικά με τα μελλοντικά πλάνα του σπορ σε ότι έχει να κάνει με το νευραλγικό ζήτημα των μονάδων ισχύος.

Η κατάσταση αυτή με το πάγωμα στην εξέλιξη των κινητήρων κρατά την Red Bull  στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μιάς και θα αναλάβει την εξέλιξη των power units της Honda.

Επιπλέον οι ομάδες δήλωσαν ανοικτές στην ιδέα των αγώνων sprint, αλλά ζήτησαν περισσότερον χρόνο για να εξετάσουν τις λεπτομέρειες και έτσι το θέμα δεν τέθηκε στην ψηφοφορία.

Οι ομάδες συζήτησαν επίσης με την FIA και την Formula 1 την ιδέα ενός ανώτατου ορίου μισθού για τους πιλότους που θα τεθεί σε ισχύ τα επόμενα χρόνια αλλά δεν πάρθηκε κάποια απόφαση επί του θέματος.

Μια ειδική ομάδα θα αναλάβει την μελέτη και την πρόταση των κανονισμών με τους βασικούς πυλώνες

Τέλος έγινε γνωστό πως το τριήμερο 30 Απριλίου  – 2 Μαϊου θα διεξαχθεί κανονικά το GP της Πορτογαλλίας στην πίστα του Πορτιμάο

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -